Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 08:16

Garfie dost chápu,že jseš rozpačitá. Vůbec nevím, co na to napsat. A nepomohlo ani udělat pár kroků, to mě obvykle něco napadne. 

A ty kámošky to mají lepší nebo horší s tou dopravou? Dospělý by se zařídil dle sebe a bylo by.Ale ve vazbě na tu diskuzi o matkách a pubertálních dcerách, asi ti nezbyde než to nechat být. žádné řešení, ve kterým se s nekým nerozhadas, tam nevidím. 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 08:31

Raduza Já bych to tedy řešila pro budoucí situace. Nevím, zda má  Garfie osobní kontakt na aktivní matku, aby jí svůj nesouhlas s tímto řešení sdělila, byť ex post. Nepředpokládám, že jí napíšeš, že se budete na taxi podílet jen do výše ceny vlaku, ale možná by ji topřimělo se zamyslet.

Hlavně bych to probrala s dcerou, proč se ti to nelíbí, aby i ona sama měla napříště argumenty. 

Dcera občas zkouší, jakože ji máme odvést do vedlejšího města na vlak, protože tam má skoro hodinu mezi spoji. Tak už pochopila, že její "ušetřená" hodina, je moje hodina za volantem. (když nic nenavazuje nebo jede s velkým kufrem, tak vvezu, nejsem úplný Herodes.)

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 08:32

continuity tak minimalne ta dcera na to ma nejaky nazor, zejo

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 08:37

Garfie Tohle by mě taky naštvalo. Jeste ke všemu mi to zavání arogancí rozhodovat o ostatních a ani se nezeptat. Na to jsem citlivá hodně.Ale taky nevim, co s tím ted. Chudák dcera, muset zbytečně jit kus cesty.

Kdybych nejak byla v kontaktu s matkou, tak bych jí pak slušně napsala nebo řekla, zda by příště nemohla organizaci konzultovat nebo oznamovat dopředu, že nám to zkomplikovalo situaci a bylo to pro dceru nevýhodné.

viktorka_od splavu Ale to by akorát odskákala dcera, která je v tom nevinně.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 08:39

viktorka_od splavu moje dcera by na to měla názor, že chce jet hlavně s kamarádkami. Jinak by to mělo snadné řešení: dcera pojede sama plánovaným dopravním prostředkem.

To mě napadlo jako první, protože jako dospělá bych to takhle udělala určitě, můj muž by asi chtěl jet s tlupou i za cenu většího nepohodlí. 

49376 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 08:41

notna no sama pises ze to odskace i tak, ale soucasne se nauci nechat sebou manipulovat takovymhle zpusobem a maminka s tim je taky ok. jako to fakt ne. jak rikam ja jsem asocial, tyhle situace resim asi dost spatne z toho mezilidskeho hlediska, ale ze sveho neumim jinak

49376 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 08:41

continuity ano souhlas

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 08:58

viktorka_od splavuJak píše continuity Dcera urcite bude chtít jet s kamaradkama. Tak proč ji kvůli svým principům posílat samu . Ano, pokud by se chtěla sama vymezit, rada ji podpořím. Ale ne že ji to nařídím a nazdar. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 09:02

notna viktorka_od splavu Jj, já si taky myslim, že děti/dospívající chtějí být hlavně s tou skupinou, že až jako dospělý to dá proti proudu. některé děti taky, ale kolik takových je, třeba ze sta? 

Mamince bych to napsala, že příště takovéhle organizační změny bych ráda konzultovala, že toto nebylo prostě cenově ani časově výhodné. A možná bych to i začala, co ji k tomu vedlo, že objednala to taxi, to by bylo takové nejméně konfliktní započetí konverzace. (jestli se třeba o děti bojí? Jestli je ze země kde není běžné aby děti takhle jezdily samy busem? Nebo jestli oni to v rodině prostě nedovolují)

49376 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 09:31

Karja jasny ale pokud by u cinanu bylo zapovezeny jezdit samy buse/vlakem, tak by to slecna jiste dobre vedela a pritom se na tom s kamoskama domluvi? to asi ne.. nebo neni uplne fer kamoska zejo

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 10:15

viktorka_od splavu To bych zase nebyla takhle striktní, ony ty děti často nepřemýšlí (však mi to ted máma dovolí nebo spíš častěji "neřešim"...). Jen bych takhle začala, co ji k tomu vedlo, proč to objednala. Bože to je budoucnost...:D Mně tohle řešení za děti nebaví už ted a jako neskončí to, neskončí. 

49376 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 10:16

Karja tak to je jediny, cim si muzes byt jista (rika matka dcery 30+

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 10:27

viktorka_od splavu Chce se mi brečet:D:D:D

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 11:31

Co se tyka divciho kolektivu, tak mi resime neco trochu jineho. U kamaradek ze sportovniho klubu (13-14let) se ted rozmohlo zajit si 2x tydne na sushi, bowling, na limonadu. Po zapase zasadne McDonald, ale ne jeden burger- utrata pokazde vic nez 500kc.Castokrat spis vic nebo jdou casteji Mne to prijde trochu too much. Uz i dcera si uvedomuje, kolik ji to stoji a navrhla, aby tolik nechodili, nebo si dali jen zmrzlinu. No a bylo ji receno, ze s nimi nema chodit, kdyz na to nema. A v podstate ji prestali volat. Nechapu, ze jim to rodice dovoli a prispivaji jim na to. Coz je samozrejme jejich vec, ale prijde mi dost brzo v tomto veku si zvyknout jit si tak casto povyrazit a zajit si na jidlo.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 11:49

Candance Jo, jako je to smutný, ale je to o té skladbě kolektivu no. Kamarádky syn, asi 12 mu je, je bohužel prostě v partě dětí fakt movitých rodičů, nemají teda tak vysoké kapesné, ani tady na maloměstě nejsou ty možnosti, aby to trávili čas jako tvá dcera. Ale prostě ten standard tam je jinej, ti kluci nejsou špatní, nejsou rozmazlení nějak zvlášť, ale už to tam prostě cejtíš, oni mají velké domy, lepší auta, jiné dovolené, drahé skejty, drahá kola (ehm třeba v hodnotě mého auta:D), značkové oblečení a prostě jemu to v té pubertě nějak začíná být málo ten jeho životní standard, kterej ale je objektivně pěknej. A fakt jako ten výběr party je prostě v tomhle taková "smůla". Protože to jako na těžko natrefíš, že zrovna všichni jsou fakt takhle finančně zajištěni nebo teda ve vašem připadě takhle jako svolni rozhazovat. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 12:04

Candance To je teda naprd situace. Nešel by udělat nějaký kompromis, že by dcera s nimi chodila třeba jen jednou týdně? Třeba každou středu s nimi, jindy po tréninku domů? Nebo by chodila jen do toho mekáče? Však si nemusí dát megaporci. Že by v tom byl ten systém, holky by věděly, kdy jde tvoje dcera, odpadlo by, že jí třeba neřekly, zapomněly na to apod. A přitom by dcera úplně nevypadla z kolektivu.

A přijde mi to taky zbytečný utrácení peněz a nelíbilo by se mi to a určitě bych to v takové plné míře nedovolila.

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 12:25

viktorka_od splavu prosim te, co resis za dceru 30+? 

Karja ale houby, tak nejpozdejc od patnacti ti nebudou radsi nic rikat, abys za nenahodou neco neresila

49376 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 12:30

Kokoska napr. lekare kdyz prileti do cr, v britanii je maji dost naprd jak znamo. a ona uz tu nezije fakt dlouho, na to, aby si tu poshanela napr. zubare

edit jo a pokud se jedna o mezilidske vztahy, tak to uz ne samozrejme, i kdyz.. tuhle po ni chtela jedna kamoska neco dovezt a resila to pres mamku a ta prese me.. no ja to teda vyghostovala to je fakt

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 12:58

viktorka_od splavu tak to jo, ty organizacni veci. S tim obcas pomuzu taky, i ted, kdyz je potreba.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 13:48

Karja vis co je na tom nejdivnejsi/nejvtipnejsi? My jsme ti nejmovitejsi z teto skupiny. Zatim mame dohodu ze jen obcas. Hlavne proto, ze dcera ma i jine aktivity a nestiha. To ony nemaji, tak se asi i nudi.

V McDinaldu to takto resime a v tech restauracich si da polevku nebo jen piti

Cele jidlo jen obcas, pri zvlastni prilezitosti.