Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2025 20:53

monis my chodili tak jednou měsíčně na kafe, myslím, že zrovna tou dobou otevřelo OC Nový Smíchov, první oc mém okolí a zároveň asi první, co jsem viděla a jestli tak jednou za dva měsíce do kina. Zhruba tak od těch 14, bych řekla. Na víc mi kapesné nestačilo. Dvakrát, třikrát týdně 500 za fastfood a hadry mi taky přijde dost.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 21:00

Prosím vás, a za co se dá ve fastfoodu utratit 500 na jednoho za jednu návštěvu?

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. dubna 2025 21:10

Zina ono to stoji vic nez v restauraci. Obcas si koupim Twister a taky je asi za 120kc, verim ze s pitim, hranolkami a nejakym shakem to treba 350 da. Nedavno jsem jela vecer mestem a chtela si ho koupit. No a nekoupila, bylo tam asi milion mladistvych a fronta skoro az ven. Tak verim, ze to je masovy jev. Ale taky me to dost prekvapuje, ze vsichni ti mladi maji tak solventni rodice. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 21:14

Raduza problem pro me je ve frekvenci a rozsahu

Offline Raduza
příspěvků moje polička 17. dubna 2025 21:17

Candance

Tak jestli bylo míněno dvakrát,  třikrát týdně,  tak uznávám, to je hodně.  

Offline Raduza
příspěvků moje polička 17. dubna 2025 21:18

Zina to mi taky přijde hodně.  My jsme se dnes u meka za 500 najedli dva. A to se synek rozhodně nedrží zpátky. 

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 22:19

monis v našem maloměstě měli i párek v rohlíku u nádraží, heč

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 17. dubna 2025 23:33

Já bych si přála, aby byla zřítelnice rozhazovačná Aktuálně zrovna řešíme ten outfit na slavnostní konec školy... v OC na Andělu jí zasvítila očka a hned mě táhla do Bershky! Příšerný hadry, už na pohled laciný, do toho jsem odmítla investovat byť korunu. Další obchody zas odmítla navštívit ona, i vydaly se dneska s kámoškou na tour de sekáč. Tvl se pominu. Zeť, strašnej snob, by plakal radostí, kdyby mu občas dovolila něco slušnýho koupit... 

Ale na druhou stranu, někdy se ta spořivost hodí - dneska jsem je vypakovala z hospody, kde za jedno jídlo chtěli pětikilo, a zvedly se ještě rychlejc než já

Což ovšem neřeší ten outfit. Zas půjde v nějakejch hadrech.

(Sháním dlouhý bílý šaty, samozřejmě pořádně k tělu... nebo dlouhou sukni rovněž řádně upnutou a k tomu vhodnej vršek (čti: tílko s výstřihem až na pupek), všecko bílý?! Může bejt i něco z krajky... Není někde příčetnej zdroj?!)

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 01:59

Lamicka Já vlastně vůbec nemám problém s dcerou, vůbec jsem neuvažovala o nějakém jiném řešení, než že pojedou prostě všechny spolu. Dcera ví, že se mi to nelíbí, i jsem jí vysvětlila proč. Spíš se snažím rozklíčovat rozhodnutím té matky, asi jí napíšu....ale je to takové citlivé, nechci ji nějak urazit, nakonec se očividně snažila to holkám ulehčit. Možná bych se měla naučit, že Číňani jsou prostě bohatí a nebojí se to dát najevo!

Jinak teda co se týká toho utrácení, moje děti prakticky za nic neutrácejí. Jenom za sladkosti cestou domů ze školy. :-) Syn si teda koupil kladivo a hraje si doma na Thora, dcera si občas koupí knížku (ovšem koupit si v prosinci knihu, o kterou jsem si napsala Ježíškovi a kterou má nebohá matka na cestě....). Minulý týden jsem s ní byla v obchoďáku, jakože holčičí výlet, vnucovala jsem jí oblečení a hlavně boty, nosí strašný křusky...a prý ať neblbu, že jsou ještě dobrý a nic nepotřebuje! Ale ona je to vlastně pravda, ty uniformy v tomhle strašně omezí rozhazování, ona fakt nemá šanci ty hadry unosit. Dneska do toho Disneylandu si poprvé oblékla triko a bundičku, co dostala vloni v létě od tchýně...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 08:19

barbucha U nás oblek k promoci, strašný! Už to vypadalo, že půjde v tom starým ze Zary, jelikož mu nosil štěstí u všech zkoušek a přece se ho teď nevzdá!  

Já si myslím, že k tomu pochopení hodnoty věcí  zodpovědnosti dítě dojde, když si udělá zkušenost vlastní. A nejlepší je, dát robátku v neděli večer kapesné a čau, dělej jak myslíš, tvoje peníze, tvoje rozhodnutí. 

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 08:28
Reakce na Pinot Noir:

Kan já byla ve čtrnácti už na intru a v pátek jsem vyloupávala z bábovky od neděle zelenou plíseň, abych si ji mohla vzít na svačinu a ušetřila peníze na kino. Pocházím asi z úplně jiných poměrů. Utratit za cokoliv jsem mohla až tehdy, kdy jsem si na to sama vydělala (nebo ušetřila na tom jídle).

​My se spolubydlící na intru, kde jsme měli snídaně, si braly víc chleba, abychom ho mely k obědu. Šetřily jsme na hadry (obrážely sekače) a kupovaly si vajecňák.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 09:25
Reakce na Evaeva:

Aranel to by mně fakt zajímalo, kde se tohle přesvědčení bere? Váš budoucí prarodiče vozili na kroužky autem?

​Hmm, v určitou dobu jo (i když ne pokaždý), protože jsme bydleli na vesnici. Předtím možná kvůli úspoře času... 

Ale tak pro některý je představa vlízt do tramvaje srovnatelná s leprosáriem, chápeš

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. dubna 2025 09:51

Aranel chápu (na té vesnici je to jasný, že musíš autem)

Offline mitford sister
1719 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 09:52

barbucha já...pochopitelně...nečumím po bílejch šatech, ale zkusila bych zaru (online, krámy tolik nemají a nejsou přehledný) - tam by mohli mít bílý šaty v moderním střihu nebo sukni a mají hezkou, takovou dívčí tu prádlovou kolekci, tam by se body či co mohlo dát sehnat. nebo frankie shop zde a doufám, že mi nikdo v nákupním vlákně nebude vystavovat účty! :)

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 10:00

Garfie a jak to maji s opatrnosti? Ja treba ted vidim, ze rodice cizinci se opravdu chovaji jinak, vic ochranitelsky? Skola v prirode treba pro mnoho z nich neprichazi v uvahu. Pritom my se tam o deti starame lip nez o vlastni. Skaut je desi, poslat dite do prirody je nemyslitelne. Takze si umim predstavit, ze radsi starsi dite odvezou na akci autem. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 10:04

Pinot Noir presne - at si utraci, az si na to vydelaji. V puberte jsem to mela taky tak. Abych si koupila hadry, tak jsem si neco odeprela. Navic "muzu mit vse hned ted" mi neprijde v jejich veku vubec zdrave. Kde je teseni se, snazeni se? 

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 10:36

Lamicka Jako určitě jsou celkově opatrnější, zvlášť když mají jedno dítě (tento případ)...jeho neznám, ale maminka má takové ušlechtilé koníčky jako je hra na šamisen a kaligrafie.

Minule jsme si s Maďarkou utahovaly z Japonky, která se chlubila, že její dvanáctiletý syn pojede v létě na tábor....jako jestli pojede na dvě nebo tři noci. (ukázalo se že na dvě). 

Ale na druhé straně je to Japonsko, kde děti jezdí samy vlakem už v první třídě, je tu bezpečno a holkám je 16. Autobus jim staví u vlakové stanice a jede přímo tam, bez přestupu, zpátky totéž, co deset minut od rána do noci. Auto by mě tak nepodráždilo, to je vlastně jejich věc a nakonec by mi mohli dceru vyhodit na příhodnějším místě, ale to taxi mě trochu rozhodilo, to s ní k nádraží nezajede a je to hodina cesty!!  

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 11:28

Nějak jsem si skřípla žebra au au au au!! To je radost takhle na poslední dny!!

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 11:45

Aranel tlapkam, ten závěr je fakt narocnej, asi aby se člověk začal na ten porod tesit

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 11:47

Aranel jestli máš nějaký slupkový polštářek, tak si ho nahřívej a přikládej. Taky jsem to v těhotenství měla a pak se to zhoršilo tak, že jsem se nemohla nadechnout, aniž bych u toho ronila slzy. Na ortopedii mi řekl, že se mnou může něco dělat, až porodím a ať zkusím to suchý teplo.