Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. května 2025 14:43
Reakce na Černá kočka:

MP Meri Na tom plánu je myslím klíčové dojet dobře a bez velkého zpoždění do Vídně na hlavák a to se vám snad podaří. Já jsem za posledních 10 měsíců zažila dvakrát výpadek zabezpečovaných systémů kdy to pokaždé hodilo tak 3 hodiny zpoždění, to se vám snad vyhne.  Naposledy co vím se to stalo v březnu.

​Myslím, že si mě definitivně odradila :D A poučení pro příště, je vybírat odpolední lety. Myslela jsem si, že odlet v 11:45 je pro pohodlný přesun do Vídně dostatečný, ale očividně ne. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 10. května 2025 19:07

MP Meri Nechtela jsem tim odradit, ja jsem mela proste smulu, to co jsem psala se snad nestava casto. Vlak je pro male deti podle me lepsi nez bus. 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 10. května 2025 20:57

MP Meri táta je dobrý střelec! Takže to máš  mít po kom. Ale nedivím se mu. Sicílie je velmi přitažlivá. A vám to určitě vyjde.

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 11. května 2025 07:46

MP Meri Haha, pamatuješ, jak jsi mi tady říkala, že v tvojí bublině je úplně mimo realitu pořídit si nemovitost v zahraničí? Bum, pár let a budeš dědit Sicílii!

Cesta bude strašnej opruz, ale užiješ si to tam. A táta je hustej, ta rekonstrukce na dálku je pakárna, doufám že aspoň mluví italsky.... 

brrr Třeba na důchod to není špatnej nápad, ale to už se asi nechceš pouštět do nějaké rekonstrukce. Navíc na Sicílii už je podle mě fakt pekelný horko. A k tomu tam musíš (jako doslova nemusíš, ale víš jak) letět, to je taky trochu omezující. 

Offline Miru
16890 příspěvků moje polička 11. května 2025 07:52

MP Meri 

...táta je Bourák!

(bydlela bych tam hned)

Určitě se budete mít krásně

Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 11. května 2025 07:55

Garfie Jo,určitě máš pravdu, ale otec tu má když už nic, tak včely, les,.... A stejně pořád ještě pár dnů v týdnu pracuje. Jo a moc nemusí horko, takže asi tak no.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 11. května 2025 07:57

brrr my loni malem kupovali chaticku ve Finsku, nastesti se mi to podarilo muzi vymluvit:D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. května 2025 14:21

Garfie Má to napůl s kamarádem a nás je šest sourozenců, dědit budu leda prd Ale neva mi to ().

Táta mluví plynně italsky, navíc je sam manuálně zručnej, jezdi tam obytkou trajektem, protoze tak ma v planu pres zimu surfovat a potřebuje tam natahat vsdchny ty cajky ... jako o toho se ještě pár desítek let fakt nebojím

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. května 2025 14:22

MP Meri ten je teda hustý!

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 11. května 2025 16:20

Jen si tu odložím. Stěžují si, že před domem mám mírný kopeček, v němž je betonový žlábek. A fakani v tom žlábku jezdí na rozvrzanych motorkách. Je to příšerný zvuk.  A dole do sebe většinou narazí, tak mi to nepřijde ani nejbezpečnější. V blízkosti mám i dětské hřiště s velkým pískovištěm a tamní pištění a hlučeni mi nevadí, ale ty skřípající vehikly jsou peklo. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 11. května 2025 21:18

MalvinJežíš, já jsem původně myslela, že píšeš o skutečných motorkách! To jsme měli u nás před domem, kluk asi desetiletej tady jezdil na takové krosove motorce po silnici jak křeček v kolečku...

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 11. května 2025 21:44

MP Meri Ja teda i s malym ditetem (nekdy i dvema) jezdim tuhle trasu dost casto a prijde mi to v pohode, zrovna tyhle spoje zpozdeni moc nemivaji, pripadne na letiste se da pak chytit nasledny. Navic prijezd vlaku  z CR je skoro vzdycky na stejne nastupiste jako odjezd vlaku na letiste (jako nastupiste 9 a 10), nemusi se vetsinou letet po schodech nahoru a dolu. Ja osobne bych asi vzala stejny spoj jako ty. A prijde mi, ze ve Vidni to na letisti dost odsypa, cim dal vic lidi ma jen cabin bag...

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 12. května 2025 16:28

MP Meri Doufám, že cesta klapla a jste šťastně na místě. Užijte si to!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2025 17:08

Tabea prosím tě, to je nějaký německý usus, že se člověk bez padesátníků nevyčůrá?Nebo to byla nějaká tamní specialita? Nemám nic proti placení za WC, ale uvítala bych nějaký sofistikovanější systém než strojek na kliku, který bere jedině přesně padesátník. Třeba, aby vracel, seděla tam bába nebo se dalo platit kartou.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 12. května 2025 17:19

Evaeva padesatniky vsude byly uz pred deseti lety, kdyz jsem v nemecku studovala.

Mnohem horsi byla pradelna. Pracka stala 2,10 a susicka 1,10. Jsem vzdycky vsechny navstevy, co ke me prijely, prosacovala, jestli ty desetaky nemaj.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2025 17:30

Zuzuli taky dobrý 

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 12. května 2025 19:36

Evaeva tak tos pořídila ještě levně. Mám pocit, že takový ty servays, co jsou na pumpách a v nákupákách chtějí 0,70-1,-€

Ale ty, myslím, berou i kartu, respektive rozmění mince. Otvor jen na 0,50€ jsem asi nikde nepotkala. Ale já jdu s dětma klidně i do restaurace a zeptám se, jestli dítě může na wc. Nikdy mi neodmítli. 
Co to bylo za Německo?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2025 19:47

Tabea jo, já to znám na těch pumpách, ale to pípneš mobilem a jdeš. Mně nevadí dát ani to jedno euro, ale padesátníky po kapsách nenosím. Tohle bylo konkrétně Sasko, vyloženě Česko - polsko - německé pomezí, Žitava a okolí. Jednou jsem musela koupit předraženou tyčku v automatu a jednou navštívit Rossmann a tam dlouze počítat, aby to vyšlo On tam teda celkově chcípl pes, pořádný kafe nebylo, nic Ale příroda krásná. 

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 12. května 2025 19:57

Evaeva to věřím, drobný nemám většinou ani já. Kdysi jsme jeli do hor a neměli drobný na parkovací automat, tak jsme museli jet jinam. Ale to už je aspoň 12 let. Teď jde platit přes aplikaci nebo kartou . 
Jinak jak je to v Sasku běžně netuším, přece jen i to Bavorsko je o trochu menší než celá ČR, obyvatel má o 2M víc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2025 20:05

Tabea no překvapilo mně to, i když objektivně řečeno, a to nemyslím nijak zle, tohle je asi prdel Německa