Evaeva Odvahu ... včera ráno táta napsal, jestli nechceme na tejden přijet (koupil tam takovou ruinu - fakt ruinu) u moře. Pres den jsem to mezi praci a detma řešila, o půlnoci koupila letenky ... no a ted sem se na to vyspala a uz mi to samozrejme vubec nepřijde jako dobrej nápad
A kdyz mi poslal video aktuálního stavu tak uz vubec ne. Ale záchod splachuje a voda teče, tak snad přežiju ![]()
Stěžovací vlákno
711990 otázka je, jestli to nejsou nějaká pravidla pro převoz dětí. Od těch tří let je připoutáš dvoubodovým, jak jezdí i školky na výlet. Nemyslím si, že by měli pravidla přísnější než musí. Takže prostě požadují, co se po nich chce a vůbec neřeší, jestli to lze, bych řekla.
MP Meri no já bych se bála jen té cesty, jinak to bude určitě super! Kde má ten víkend haus, jestli to není tajný?![]()
MP Meri já jsem si jistá, že to zvládneš levou zadní. Nebudeš mít čas se stresovat. ![]()
Evaeva No, navíc tohle je velký heblo s kolečkama.
Evaeva Sicílie, to jsem asi nezmínila. No, čas nebudu mít stresovat se ani dopředu, letíme v pondělí ráno, takže víkend ve znamení úklidu, baleni a dotahováni pracovních restů ![]()
Aranel v tom případě se ale dá využít jako kočár nebo vozíček na věci ![]()
MP Meri hezký!
No přežít cestu a pak už si jen užívat
MP Meri nežinýruj se oslovit přímo zaměstnance letiště/drah o pomoc. Na slušných letištích pouští rodiny s malýma dětma dopředu.
MP Meri Ježíš, barák na Sicílii, s tím přišel otec loni, poté, co se ze Sicílie vrátili a kde je poprvé za desítky let na cestách okradli. Nakonec teda naznal, že pro jeho životní styl se to moc nehodí a od nápadu upustil.
Aranel ja mam dojem ze ta Doona je povolena do letadla. Deti totiz jsou v letadle oreferocany v autosedacce, pokud je certifikovana do letadla, ale musis jim koupit vlastni sedadlo.
MP Merino jasny. Jeste se podivej jaky zpozdeni miva ten vlak, prijde mi to dost natesno. Ty drivejsi zpozdeni jsou videt treba v aplikaci IDOS
Evaeva zalezi na vlaku. Ted ve ctvrtek cestou do hradiste kupe pro sest s tim stolkem, ve vagonu s koly byly tri vyhrazena kupe pro deti, jedno pro zeny, zbytek klasika. Deti tam behaly po chodbicce. Ve vlaku do brna, mezinarodni rychlik bez kupe byla vyhrazena cast pro deti, proste v otevrenem vagonu, kdo s tim mel problem, sel jinam. Tam bylo detske kino, celou dobu tam jela nejaka pohadka, deti tam pobihaly a hraly si na schudkach, co bylo hlediste. A ve vlaku do drazdan bylo v tom velkoprostorovem vagonu jedno vyhrazene kupe s mistem na kocar/hrani, kam se dalo s ditetem zavrit, vedle zachod s prebalovakem.
Zuzuli to kino je prý super, ale prý ho často nepřistaví, i když je to v plánu
ale měří jede na noc, tak to asi půjde.
Já mám pořád takovou vidinu vlakem do Drážďan, ale nevím nevím
711990 Díky za tip, ukazuje mi to, že zpoždění nebývá, nicméně mi to ukazuje nějaký omezení provozu někde u Český Třebový, že vlaky můžou nabrat zpoždění 5-15 minut, no je to na hraně
Ten přípoj na letiště je v pohodě, to jezdí každejch 15-20 minut nějaký vlak, ale jestli bude pak třeba hodina a půl na letišti se dvěma dětma, kdy potřebujeme odbavit kufr dostatečná, to babo raď. (Ano, celé hurá akce již teď hluboce lituju
)
711990 Díky za tip, ukazuje mi to, že zpoždění nebývá, nicméně mi to ukazuje nějaký omezení provozu někde u Český Třebový, že vlaky můžou nabrat zpoždění 5-15 minut, no je to na hraně
Ten přípoj na letiště je v pohodě, to jezdí každejch 15-20 minut nějaký vlak, ale jestli bude pak třeba hodina a půl na letišti se dvěma dětma, kdy potřebujeme odbavit kufr dostatečná, to babo raď. (Ano, celé hurá akce již teď hluboce lituju
)
Jezdime Viden Brno vlakem casto, CD mivaji zpozdeni vyjimecne a byva to max 15 min. V detskym vagonu byva kino a zivo. :D Zato regiojet,to je tragedie, v 50% pripadu bylo velky zpozdeni, nebo zrusenej spoj, uz s nima nejezdime. 90min by na videnskym letisti melo bohate stacit, je docela maly. To bude dobry a Sicilii si moc uzijte! Byli jsme tam vickrat a jednou s dcerou, kdyz mela 2 roky a bylo to uplne paradni. :)
To snad nemusíš, určitě pár dní u moře bude fajn. Nicméně já bych asi radši letěla z Prahy, zvlášť s dětma, tyhlety Vídně/Krakowy/Mnichovy mi přijdou takový krkolomný (na Sicílii jsou z Prahy spojení přece) ![]()
barbuchaNo, přímý let je jen Praha-Katánie, to je pak dalších 5 hodin jízdy tam. Praha-Palermo nic nelítá, všechno bylo s přestupem kdesi, tj. opruz se přesune jen na čekání na letišti na transfer + cena neporovnatelně (jakože řádově) vyšší.
Tak kdyby pro vás děda přijel... ale jo, někdy si nevybereš - vopruz tak jako tak.
Tak si aspoň užijte pobyt ![]()
MP Meri Na tom plánu je myslím klíčové dojet dobře a bez velkého zpoždění do Vídně na hlavák a to se vám snad podaří. Já jsem za posledních 10 měsíců zažila dvakrát výpadek zabezpečovaných systémů kdy to pokaždé hodilo tak 3 hodiny zpoždění, to se vám snad vyhne. Naposledy co vím se to stalo v březnu.
barbucha No, musi prijet i tak :D Jen do Palrma je to 120 km a do Katanie 350. To už si rozmyslíš :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí