Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 21. května 2025 15:25

continuity je to tak. Mně by asi stačilo, kdyby pořád tak nefoukalo. 

Online Sweet Potato
40485 příspěvků moje polička 21. května 2025 15:28

@ Kokoska 

Pinot Noir 

Jih Prahy taky sotva zavlažilo.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 21. května 2025 15:30

Sweet Potato ja jsem spis jihovychod, bylo to fakt jednu chvili hodne intenzivni.

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 21. května 2025 15:51

Kokoska taky teď JV Prahy a celkem hezká bouřka i chvíli intenzivní déšť, každá kapka dobrá

i když:
- dneska jsme potřebovali posekat zahradu, nedostaneme se k tomu příštích deset dní minimálně, už teď je to džungle
- o víkendu organizuju cyklovýlet pro 40 vipek, na Šumavě - kdyby v sobotu bylo hezky, nezlobila bych se
- z okna kanclu koukám na nehodu 4 aut na D1, jak v prudkém dešti lidi neumí jezdit, takže kdo teď pojedete z Phy, připravte se na kolony za Průhonicemi

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 21. května 2025 17:26

Sweet Potato Pinot Noir Kokoska Tady začalo krápat a přihnala se bouřka doslova v tu minutu, kdy jsme vyšli s kočárkem. Vypadala jsem jak blázen ve městě v sandálech.

Jos Dočítám... je mi to moc líto upřímnou soustrast. Doufám, že pohřeb proběhl v klidu a smíření.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2025 17:28

Pinot Noir tady je taky totální sucho, těch pár kapek z minulého týdne zmizelo hned po dopadu. Ale lepší než kdyby bylo ještě horko, to je fakt continuity dneska je teda úplně nádherně, zima není, ale ani vedro k padnutí. 

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 21. května 2025 18:48

Pinot Noir Ten vítr mi taky hodně vadí.
Sucho teda taky, kvůli přírodě. A chladno naopak vůbec. 
Dneska tu teda byl takový vtipný den, kdy během hodiny stoupla teplota asi o 10 stupňů, samozřejmě to byla ta hodina, kdy jsem šla pro staršího do školky, takže jsem vycházela do chladného větru a vracela se zpocená ve slunečném počasí na letní šaty

Ale celkově dneska bylo moc hezky, venku zhruba stejně teplo jako doma, takže jsme měli poprvé přes den otevřeno na terasu a bosí chodili sem a tam, takové dny mám nejradši. To už teda není do tohohle vlákna

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 21. května 2025 22:20

Já jsem z letošního jara vyloženě nadšená, žádný že ze zimní bundy rovnou do triček. 

Ty předpovědi o horkém létě mě docela straší a doufám, že to nebude tak zlé jak prorokují.

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 22. května 2025 01:40

Karja áno, v utorok, kým bol malý na krúžku varenia a mal doniesť len ovocie, s tušenim, že to bude ešte kratšie ako inokedy, som ani nešla domov a sedela som na slnkom zaliatej lavičke hodinku. U nás sú tie rozdiely za deň skoro 20 stupňov. V škole je stále zima, na dozor si stále obliekam sveter.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 22. května 2025 07:42

žluťásek Mně přijde, že se to prorokuje posledních deset let uplně každý rok....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2025 07:54

Karja

Ale když se vezmou průměrné teploty, tak je snad každé léto za poslední roky teplejší než to předchozí

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. května 2025 07:57

Karja taky je to v poslednich letech pravda, bohuzel.

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 22. května 2025 08:00

Kokoska nevim, ale to léto 2003 (?) celé dva měsíce se čtyřicítkama se od té doby snad neopakovalo, ne? si to pamatuju, utekla jsem na celé léto na chalupu a pracovala jsem s prodlužovákem pod lípou, tady v Pze se nedalo vydržet

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2025 08:07

RoSa já našla toto, mluví se tam teda o evropských a celosvětových teplotách. Loňské léto bylo nejteplejší.

Osobně si jako nejteplejší léto pamatuju rok 2018, kdy po velkých mrazech v březnu, přišly třicítky v dubnu a vydržely až do konce září. A vůbec nepršelo. Tohle léto mně dodnes straší ve snech

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. května 2025 08:11

RoSa ctyricitky si z te doby nepamatuju, coz ale neznamena, ze nebyly. Mozna to jen s postupujicim vekem hur snasim, ale i tak - kdyz ukazujou ty grafy teplot, jde to fakt nahoru.

Offline dzizisketa
8984 příspěvků moje polička 22. května 2025 08:38

To mě poser, pardon my French! V pondělí jsem se zasekla v metru na 40 minut, v úterý můj úsek uzavřeli a teď, teď přijdu na Malostranskou a oni mi přímo před nosem zastaví eskalátory, že se stanice z technických důvodů uzavírá! 

Nic, zbytek týdne jezdím po povrchu, pro jistotu.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 22. května 2025 08:38

Evaeva Jj, to bylo to léto s červnovým novorozencem, chodili jsme ven brzo ráno a večer 

u nás asi pršelo celou noc, ted jsem v Praze a vypadá to tu taky mokrý 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2025 08:41

Potrefenáhusa ha, a teď mi došlo, v jsem si spletla děti a byl to rok 2018ty roky poté už mi přišly míň strašné. Aspoň ty vedra byly jen přes léto a ne už od dubna.

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 22. května 2025 08:44

Vlani v tomto čase bolo rozhodne teplejšie, už od polovice apríla. 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 22. května 2025 08:49

Evaeva Jj, 2018 byly asi čtyři měsíce v kuse šílený vedra. 2020 začala vedra později, říkala jsem si, že mám štěstí a na mateřskou půjdu později. Pak se oteplilo, ja otekla a predcasne porodila :-).