continuity je to tak. Mně by asi stačilo, kdyby pořád tak nefoukalo.
Stěžovací vlákno
Sweet Potato ja jsem spis jihovychod, bylo to fakt jednu chvili hodne intenzivni.
Kokoska taky teď JV Prahy a celkem hezká bouřka i chvíli intenzivní déšť, každá kapka dobrá
i když:
- dneska jsme potřebovali posekat zahradu, nedostaneme se k tomu příštích deset dní minimálně, už teď je to džungle
- o víkendu organizuju cyklovýlet pro 40 vipek, na Šumavě - kdyby v sobotu bylo hezky, nezlobila bych se
- z okna kanclu koukám na nehodu 4 aut na D1, jak v prudkém dešti lidi neumí jezdit, takže kdo teď pojedete z Phy, připravte se na kolony za Průhonicemi
Sweet Potato Pinot Noir Kokoska Tady začalo krápat a přihnala se bouřka doslova v tu minutu, kdy jsme vyšli s kočárkem. Vypadala jsem jak blázen ve městě v sandálech. ![]()
Jos Dočítám... je mi to moc líto
upřímnou soustrast. Doufám, že pohřeb proběhl v klidu a smíření.
Pinot Noir tady je taky totální sucho, těch pár kapek z minulého týdne zmizelo hned po dopadu. Ale lepší než kdyby bylo ještě horko, to je fakt continuity dneska je teda úplně nádherně, zima není, ale ani vedro k padnutí.
Pinot Noir Ten vítr mi taky hodně vadí.
Sucho teda taky, kvůli přírodě. A chladno naopak vůbec.
Dneska tu teda byl takový vtipný den, kdy během hodiny stoupla teplota asi o 10 stupňů, samozřejmě to byla ta hodina, kdy jsem šla pro staršího do školky, takže jsem vycházela do chladného větru a vracela se zpocená ve slunečném počasí na letní šaty ![]()
Ale celkově dneska bylo moc hezky, venku zhruba stejně teplo jako doma, takže jsme měli poprvé přes den otevřeno na terasu a bosí chodili sem a tam, takové dny mám nejradši. To už teda není do tohohle vlákna ![]()
Já jsem z letošního jara vyloženě nadšená, žádný že ze zimní bundy rovnou do triček.
Ty předpovědi o horkém létě mě docela straší a doufám, že to nebude tak zlé jak prorokují.
Karja áno, v utorok, kým bol malý na krúžku varenia a mal doniesť len ovocie, s tušenim, že to bude ešte kratšie ako inokedy, som ani nešla domov a sedela som na slnkom zaliatej lavičke hodinku. U nás sú tie rozdiely za deň skoro 20 stupňov. V škole je stále zima, na dozor si stále obliekam sveter.
žluťásek Mně přijde, že se to prorokuje posledních deset let uplně každý rok....
Ale když se vezmou průměrné teploty, tak je snad každé léto za poslední roky teplejší než to předchozí ![]()
Karja taky je to v poslednich letech pravda, bohuzel.
Kokoska nevim, ale to léto 2003 (?) celé dva měsíce se čtyřicítkama se od té doby snad neopakovalo, ne? si to pamatuju, utekla jsem na celé léto na chalupu a pracovala jsem s prodlužovákem pod lípou, tady v Pze se nedalo vydržet
RoSa já našla toto, mluví se tam teda o evropských a celosvětových teplotách. Loňské léto bylo nejteplejší.
Osobně si jako nejteplejší léto pamatuju rok 2018, kdy po velkých mrazech v březnu, přišly třicítky v dubnu a vydržely až do konce září. A vůbec nepršelo. Tohle léto mně dodnes straší ve snech![]()
RoSa ctyricitky si z te doby nepamatuju, coz ale neznamena, ze nebyly. Mozna to jen s postupujicim vekem hur snasim, ale i tak - kdyz ukazujou ty grafy teplot, jde to fakt nahoru.
To mě poser, pardon my French! V pondělí jsem se zasekla v metru na 40 minut, v úterý můj úsek uzavřeli a teď, teď přijdu na Malostranskou a oni mi přímo před nosem zastaví eskalátory, že se stanice z technických důvodů uzavírá!
Nic, zbytek týdne jezdím po povrchu, pro jistotu.
Evaeva Jj, to bylo to léto s červnovým novorozencem, chodili jsme ven brzo ráno a večer
u nás asi pršelo celou noc, ted jsem v Praze a vypadá to tu taky mokrý
Potrefenáhusa ha, a teď mi došlo, v jsem si spletla děti a byl to rok 2018![]()
ty roky poté už mi přišly míň strašné. Aspoň ty vedra byly jen přes léto a ne už od dubna.
Vlani v tomto čase bolo rozhodne teplejšie, už od polovice apríla.
Evaeva Jj, 2018 byly asi čtyři měsíce v kuse šílený vedra. 2020 začala vedra později, říkala jsem si, že mám štěstí a na mateřskou půjdu později. Pak se oteplilo, ja otekla a predcasne porodila :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí