Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:44

No teď boj s bakterií naučili matky s kočárama, každá druhá to zavěsila na madlo, stádečko no

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:46
Reakce na Ounz:

Tak vono takový koupání v rybníku kde žijou ryby..no každej to má nastaveno jinak, mám kamarádku, co by do rybníka nevlezla, já tam vlezu. Vzájemně si to berem na vědomí a nevyčítáme si to (a o to de)

zásadní podle mě je to, aby člověk svýma hygienickýma návykama neobtěžoval ostatní - nesmrděl a naopak navzdrory svý bakteriofobii splachoval veřejný toalety a tak, že.

Inak presne o to ide, mať k sebe toleranciu. Pokiaľ niekto dodržiava základy hygieny, tak potom mi môže byť jedno, ako to robí a či to v nejakom smere trebárs trochu nepreháňa.

A každý máme svoje drobné úchylky, niekto v hygiene, niekto v inom a nie že nie.

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:52
Reakce na Mutziputzi:

Já myslím, že se to teď rozšiřilo s tou žloutenkovou epidemií, aspoň v Brně ta souvislost určitě je. Já jsem si taky za ten rok vypěstovala poměrně slušnou závislost na umývání rukou

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:02

Zažila jsem WC, kde nebylo umývadlo, jen zásobník s antibakteriálním gelem. Nebylo to teda veřejné WC, jen za zasedačkou, kde jsme byli na jednání, ale stejně divnej pocit.

Na výletech ten gel taky tahám s sebou a v případě nouze používám, asi účinek nic moc, ale lepší než vůbec nic.

Offline Ounz
20535 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:11
Reakce na Zarinya:

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:23

Můj syn (10 let) chytl loni v zaří strach z infekcí...asi v souvislosti s tím, že se neustále mluvilo o žloutence v Brně. Tak do března jsme měli desinfekci všude. On nosil pořád něco i do školy. Pořád hledal něco o bakteriích i na netu, takže máme celá rodina pomalu mikrobiologické vzdělání.  Teď už to trošku povolilo, protože začal mít ekzém na rukou, tak jsem mu vysvětlila, že to opravdu nemůže přehánět. 

Jinak ještěk těm provozům...od brigády na rajčatech, po tom, co jsem viděla dávat do kečupu, už jsem ho nedala do pusy .

Online Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:37

já se přiznám, že jsem si asi ruce v životě žádným antibakteriálním gelem nemyla, ani žádný dezinfekční ubrousky nenosím a nepoužívám, v práci si utírám ruce do kalhot, protože sušák sice máme, ale ten z doby krále klacka a já na to nemám trpělivost a stále žiju a ani na sobě žádný známky nemoci nepozoruju. 

z tý louže u brrr bych se teda nenapila, ale ve věku jednoho roku jsem se napila u babičky na zahradě ze sklenice s na sluníčku naloženými slepičinci na hnojení, to teda málem nepřežila moje matka, která to pak viděla...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:52
Reakce na Potrefenáhusa:

tak to je husty. fuj

Online Sweet Potato
40441 příspěvků moje polička 04. června 2017 12:13
Reakce na Potrefenáhusa:

A hádám, že od té doby jsi nezastonala?

Já jsem četla ještě jednu teorii k těm antibakteriálním mýdlům - že nadělají víc škody než užitku, protože si ty ruce stejně skoro nikdo nenamydlí neumyje pořádně, takže místo toho, aby tím ty bakterie zahubil, tak je vlastně akorát otužuje. 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 04. června 2017 12:18

Môj syn je ochotný sa doma umývať len antibakteriálnym mydlom, ale dôvodom je, že je to ten bezkontaktný gerét a strašne sa mu to páči.

A mne sa strašne páči, že je konečne ochotný sa umývať .

Offline Makiiii
90 příspěvků moje polička 04. června 2017 12:24

Znám pár lidí (rodinných příslušníků), kteří jsou na antibakteriálních mýdlech, čistících prostředcích apod. doslova závislí. Sestra mé matky je tím posedlá, její děti se nemůžou chytit ani zábradlí u schodů, pokud to udělají, okamžitě dostanou antibakteriální ubrousek na ruce. Když jdou někde do restaurace (podotýkám, že se nejedná o "jídelny" v nákupních centrech), nosí si dokonce i svůj příbor.  

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 04. června 2017 12:29
Reakce na Makiiii:
Haha, znám podobný případ. Kamarád, když jako dítě jezdíval s tetou a strýcem do Phy, tak měl pravou ruku, aby se držel eskalátorů a levou na zmrzlinu. No a jednou sáhnul na mýdlo špatnou rukou a tu zmrzku nedostal :-) Nevím, jestli je to důsledek výchovy, ale v lese nejí jahody ani borůvky, protože můžou být počůrané od srnky.
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. června 2017 12:30
Reakce na Makiiii:

svuj pribor,tak to je nejvetsi absurdita co sem slysela/cetla.

20970 příspěvků moje polička 04. června 2017 12:31
Reakce na Makiiii:

Je super mít vlastní příbor, když si kuchař neumyje ruce a ještě kýchne, koukám tolik bojovnic s větrnými mlýny, legrační

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 04. června 2017 12:31
Reakce na Ounz:
Tak rybník je v poho, ta naše louže je na hliněmném plácku uprostřed města, obvykle z ní pije pes a tak.
Online Sweet Potato
40441 příspěvků moje polička 04. června 2017 12:33
Reakce na Makiiii:

A určitě chytí každý moribundus.

Začíná to připomínat ty časy, kdy se ke kojenci nesměla přiblížit málem ani vlastní rodina. Kamarádka měla matku dětskou sestru, takže postiženou povoláním. Když se kamarádce narodilo dítě (tedy první vnouče její matky), matka jí přiznala, jak s ní dlouhé měsíce!!! fungovala jen v roušce a pusinku jí denně preventivně vytírala gentiánou!

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 04. června 2017 12:42
Reakce na Sweet Potato:

Mám fotky, když mě přivezli z porodnice, a mamka s babičkou taky mají roušky. Ale je to jen na prvních, tak to asi netrvalo dlouho. Když jsem byla v porodnici s druhým dítětem, musely jsme si mazat violetí bradavky před kojením. Dovedete si představit, jak to dítě pak vypadalo... To první kupodivu v jiné porodnici přežilo bez desinfekce.

Offline Makiiii
90 příspěvků moje polička 04. června 2017 12:44
Reakce na Sweet Potato:

Bratranec, tedy syn matčiny "postižené"  sestry, byl jako dítě vážně nemocný (po odstřižení pupeční šňůry mu pupík začal hnisat směrem do břicha, lékařka to nepoznala hned a došlo k poškození játry a jícnu, neměl velké šance na přežití, muselo se kolem něj "po špičkách") a tak to všechno vzniklo. I když už byl potom v pořádku (až na cirhózu játry a jícnové varixy), tak pokaždé, co jsme přijeli na návštěvuji, jsme hned u vchodu vyfasovali Detol na ruce a roušku na ksicht. Asi to v ní přetrvává, protož dodnes, když máme přijet, se nás ptá, jestli nejsme nemocní,a to je bratranci už 25 let a dávno nebydlí doma. 

20970 příspěvků moje polička 04. června 2017 12:53
Reakce na Makiiii:

Ja musim proste, jatra neni TA jatra rodu zenskyho, ja vim, zase to nareci nejaky bo co, ale tohle je uz too much

Offline Makiiii
90 příspěvků moje polička 04. června 2017 13:01
Reakce na Mutziputzi:

Samozřejmě vím, píšu ve spěchu, ovšem díky za upozornění.  Ediovat nebudu, aby tvůj příspěvek neztratil smysl.