Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 04. června 2017 15:19
Reakce na euridike:

Nebyl odolnej, to je to! Člověk zvyklý na nějaký ty bacily má v tomhle výhodu. 

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 04. června 2017 15:23
Reakce na euridike:

chodila jsem do skauta, jedna holka z oddílu měla fakt panickou hrůzu z boreliozy, pořád se stříkala, oblíkala...zatímco my ostatní jsme na táboře tahali jedno klíště za druhým, ona měla jedno jediný....hádejte, kdo nakonec tu boreliozu fakt měl...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. června 2017 15:26

si uplně představuju jak vyloví ten příbor z kabelky kde se válí sto let ve všem tom... pořádku;-) mezi napůl spotřebovanýma flaštičkama antibakteriálních gelů

presne!

Jen jestli to nebude nejaky vyssi level,treba ve vakuovem pytlicku.:-D

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. června 2017 15:33
Reakce na Potrefenáhusa:

mně přijde, že tohle není žádný murphyho zákon, ale vážně ta neotužilost a to, že si to člověk připouští a obává se toho.

když se člověk logicky zamyslí, je to používání všech antibakteriálních udělátek v běžném životě úplně směšné, protože nejvíc bakterií je stejně třeba na mobilu, tak nevím, jestli si i mobily leští co pět minut, a myš u notebooku a prkénko na wc jestli tím potírají a sami sebe jestli převlečou poté, co na wc spláchnou (protože to se do vzduchu uvolní miliony bakterií z mísy a letí až dva metry daleko). smysl to má akorát u operací a u nějakých hodně nemocných lidí. všichni ostatní by se měli otužovat, aby se s miliardami bakterií všude kolem naučili koexistovat. vozit antibakteriální potěr na kočárku, aby se na dítě sahalo jen antibakteriálně, a to děcko už od narození žilo v nepřirozeném prostředí, je fakt vrchol. přitom dítě je nastavené tak, aby zvládlo jíst písek z pískoviště a neumřelo na to.

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 04. června 2017 15:37
Reakce na Jiná Realita:

Souhlasím s vámi. Jedni naši známí z Polska říkali, že nejlepší je nechat dítě olíznout okýnko polskýho vlaku - tak získa imunitu proti naprosto všemu do konce života

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 04. června 2017 16:11
Reakce na Camp_L:

tak ono to dítě je podle mě v jistým věku vybavený na to, aby snědlo kilo písku a kdo ví čeho ještě, podle mě kvůli tomu je to tak udělaný, že strkaj do pusy všechny eklhafty, co kde viděj 

jinak mám nějak pocit, že člověku se v životě nějak vždycky stane to, čeho se nejvíc bojí, rada na to neni, každej má něco... 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 04. června 2017 17:00
Reakce na Camp_L:

Souhlasím s vámi. Jedni naši známí z Polska říkali, že nejlepší je nechat dítě olíznout okýnko polskýho vlaku - tak získa imunitu proti naprosto všemu do konce života

to mi pripomnelo male dite na letisti v Kuala Lupmpur. Sedelo na zemi v odbavovaci hale, pocetne pribuzenstvo zabrano do hovoru asi dva metry od nej, no a detatko rozpatlalo kolem sebe po zemi jogurt (?) a pak ho z tech rucek olizovalo. Predpokladam, ze se tesi vytecnemu zdravi 

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 04. června 2017 17:44
Reakce na jinx:

Uááá Jak to bývá v pohádkách: jestli neumřeli, žijí šťastně dodnes...

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 04. června 2017 17:47

Stěžuju si, že je už od rána šílený dusno, mozek mám jak kdyby mi ho někdo uvařil v prádelním kotli, všude kolem mě stojí práce a nejsem schopná vůbec ničeho. Akorát prokrastinovat u Parfumanie (což už zašlo tak daleko, že jsem od čtení přešla ke psaní, čemuž jsem se z časových důvodů vždycky bránila). Ať už přijde ta slibovaná bouřka, prosím, nebo chcípnu...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 04. června 2017 17:49
Reakce na Jiná Realita:

jedné známé, která se snažila být opravdu hygienická, nakonec začalo plazícís e batole olizovat podrážky bot anebo kolečka u jezdících židlí Asi mělo bytostnou potřebu seznámit se s bakteriemi....

Offline Ounz
20535 příspěvků moje polička 04. června 2017 18:02
Reakce na Camp_L:

U vás ještě nebyla? Tady už jo..a že by to pomohlo..no aspoň je chladněji a vítr

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 04. června 2017 18:05
Reakce na Ounz:

Kolem poledne trochu sprchlo, vítr teda fučí fest, chladněji je, ale to je asi tak všechno. Taková ta předbouřková dusnost a tlak přetrvává.

Offline Ounz
20535 příspěvků moje polička 04. června 2017 18:07
Reakce na Camp_L:

No, tady lilo už ráno. Ale takový přidusnělo je furt..

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 04. června 2017 18:11
Reakce na Ounz:

Koukla jsem na radar - ještě se sem možná nasune nějaká bouřka od Vídně, ale to hlavní jádro už je pryč. Takže stížnost č. 2 - i když hlásili deště, já zas půjdu zalívat zahradu...

Offline Ounz
20535 příspěvků moje polička 04. června 2017 18:35
Reakce na Camp_L:

Teda tak to je pešek

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 04. června 2017 18:41
Reakce na Potrefenáhusa:

tak ono to dítě je podle mě v jistým věku vybavený na to, aby snědlo kilo písku a kdo ví čeho ještě, podle mě kvůli tomu je to tak udělaný, že strkaj do pusy všechny eklhafty, co kde viděj 

jinak mám nějak pocit, že člověku se v životě nějak vždycky stane to, čeho se nejvíc bojí, rada na to neni, každej má něco... 

kdzy jsem porodila prvni dceru, tak jsem se zacla pidit proc se musi novorozencum pichat vitamin K jako prevence krveceni. (neslo mi moc do hlavy, ze lidsky rod je vybaven tak spatne, ze bez injekcie temer hned po porodu, neprezije) a zjistila jsem, ze vitanim K se hlavne syntizuje ve strevech bakterii E. coli. od te doby domaci hygienu nijak extra neresim, akorat obcas na verejnem WC antibakterialni gely (pokud je mam sebou) pouzivam na otreni prkynka (mam dve holky a uz to nejde je drzet nad tou kolikrat pocuranou deskou, jsou na to prilis tezke). stejne starsi chytla nejake hnisave bolaky na zadku nekde ve skolce (pry je to docela bezne) a tam clovek stejne nezmuze nic. 

Offline Jean Grey
14 příspěvků moje polička 04. června 2017 19:51

K tomuto tématu doporučuji knihu Zdravá střeva, je tam spousta zajímavých informacích o breberkách, se kterým žijeme a k čemu jsou dobré. 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 04. června 2017 20:01
Reakce na Kokoska:

bleh...

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 04. června 2017 20:02
Reakce na Potrefenáhusa:

No, toto ja ako totál mestské dieťa nepoznám...

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 04. června 2017 21:24
Reakce na euridike:

... ta diskuse vyse o hygiene a strachu z mikrobu mi pripomnela rodinnou historku me kamaradky, jejiz dedecek byl extremne cistotny, kdyz jeho manzelka domu prinesla bochnik chleba, musela ho omyt pod tekouci vodou - no a tenhle pan v roce 1970 chytil jako snad jediny clovek v ceske casti tehdejsiho Ceskoslovenska choleru... to je proste ironie... /a musel se nakazit v Praze, protoze tu zasadne neopoustel/

Omývat chleba!!! Nutit mě do toho partner, tak mě asi... omejou.