A tak já vím, že víš a děkuju![]()
Stěžovací vlákno
Mimochodem by mě zajímalo jak se zdejší bakteriofóbky stravují? Jíte v restauraci, necháte si nakrájet salám, sýr? Pokud ano, velmi nedůsledné!![]()
V tomhle jsem ještě divnější. Tohle všechno v klidu dělám, ale mám problém jíst jídlo u běžných známých lidí. Až na pár vyjímek.![]()
Hmmm mňam ![]()
u babičky jsme si zeleninu a ovoce ze zahrady umývali... no, tak to ovoce spíš vůbec:-) ale třeba mrkev vytaženou ze záhonku otřepat od hlíny, opláchnout v sudu na dešťovku (plným muších larev atak:P a sníst. taky furt žiju:D
si uplně představuju jak vyloví ten příbor z kabelky kde se válí sto let ve všem tom... pořádku;-) mezi napůl spotřebovanýma flaštičkama antibakteriálních gelů![]()
uplne jsem si vzpomela na prazdniny u babicky, diky :D
já se přiznám, že jsem si asi ruce v životě žádným antibakteriálním gelem nemyla, ani žádný dezinfekční ubrousky nenosím a nepoužívám, v práci si utírám ruce do kalhot, protože sušák sice máme, ale ten z doby krále klacka a já na to nemám trpělivost a stále žiju a ani na sobě žádný známky nemoci nepozoruju.
z tý louže u brrr bych se teda nenapila, ale ve věku jednoho roku jsem se napila u babičky na zahradě ze sklenice s na sluníčku naloženými slepičinci na hnojení, to teda málem nepřežila moje matka, která to pak viděla...
Teď jsem teda úplně OT, ale těmi slepičinci jste mi připomněla blog Sláma v botách , musím si to zase přečíst (nejsem autorka, aby si někdo nemyslel, že si dělím reklamu), vždycky mě od smíchu píchá v boku (a přechází mě chuť na biozahradničení)![]()
jěště k těm játrům - no, kdyby dostal ránu balením mražených jater, tak by teoreticky mohlo dojít i k poškození játry ![]()
![]()
teď jste mě zbořila...
ježiš, musela jsem si to přečíst 3x, než jsem pochopila rody a pády :-)
při této debatě jsem si vzpomněla na posedlost všelijakými těmi udělátky do wc. vůbec nechápu, proč to lidi dělají. stačí mejt octem. je to eko, levné a účinné. akorát to není barevné. a není z toho hromada odpadu a nehynou z toho ryby. ve firmě jsem to musela zakázat, protože lidi místo aby mísu pořádně umyli, radši do ní zavěsili barevné kuličky. nejlepší byly toalety plné vodního kamene nebo rzi s nějakou blbostí zavěšenou z každé strany
ježiš fuj, ještě, že si to nepamatuju....![]()
jinak máma byla zubařka a když jsem byla malá, tak dělala zubní chirurgii a teda s tou hygienou se to nějak extra nehrotilo, ale moc nepadaly do úvahy různý skejty a kolečkový brusle :-D
Teď jsem teda úplně OT, ale těmi slepičinci jste mi připomněla blog Sláma v botách , musím si to zase přečíst (nejsem autorka, aby si někdo nemyslel, že si dělím reklamu), vždycky mě od smíchu píchá v boku (a přechází mě chuť na biozahradničení)![]()
nemám problém s jakýmkoliv zvířectvem, zvládám i úklid u prasat - ale slepičince prostě nedávám, neumim si představit mít doma slípky, nejhorší puch co znám:-(
Já jsem městská holka. Ne, že bych ještě neviděla slepici, ale o síle slepičinců mám jenom mlhavou představu. ale ten popis je dostatečně sugestivní, blíž se s tím seznamovat nepotřebuju![]()
Hele, u nás je to doteď. Nejvíc úrazů u dětí v souvislosti se zuby je prý na těch plastových motorkách, mamka by nikdy nešla na procházku s vnoučetem, co jede na tom vehiklu.
Ja si pamätám, akonaši chceli strašne kúpiť nejakú romantickú chalupu na Liptove. Tak sme tam išli a ako sme vystúpii z auta, celá dedina posiata kačacincami. Ako ja si dodnes nepamätám z tej dediny nič, pretože som len išla s hlavou sklonenou a snažila sa moc na to nestúpať, aj keď to veľmi nešlo a v duchu som strašne dúfala, že im to nevyjde.
Nevyšlo
!
Moje prateta měla na dvorku, kudy se vcházelo do domu, slepice. Dál asi psát nemusím? Až za pár let jim udělali ohrazený výběh na zahradě.
my měli u babičky sousedy, co měli takovej ten dvůr, přes kterej se chodilo do chalupy, udusanej od kačen, nějakej rybníček pro ně, v rohu hnojník a na zahradě ovce. Měli takovou tu provozní kuchyni, do který se lezlo rovnou ze dvora s několika velmi vytíženýma mucholapkama a pak parádní pokoj, do kterýho už se zouvalo a převlíkalo. Na vratech pár vysychajících králičích kožek, na zahradě ovce. Ta paní sousedka byla vyhlášená pekařka široko daleko, pekla úplně úchvatný kremrole a já návštěvy u nich milovala, jen projít přes ted dvorek plnej kačinců vyžadovalo docela odvahu :-D
... ta diskuse vyse o hygiene a strachu z mikrobu mi pripomnela rodinnou historku me kamaradky, jejiz dedecek byl extremne cistotny, kdyz jeho manzelka domu prinesla bochnik chleba, musela ho omyt pod tekouci vodou - no a tenhle pan v roce 1970 chytil jako snad jediny clovek v ceske casti tehdejsiho Ceskoslovenska choleru...
to je proste ironie... /a musel se nakazit v Praze, protoze tu zasadne neopoustel/
Provozní kuchyně, mucholapka, parádní "seknice" a kremrole souhlasí, ale kachny a ovce nebyly ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.