Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 03. června 2017 23:34

Ja mám rada tie rýchlosušiaky, na tie pôvodné som nikdy nemala nervy, to sa mi zdalo, že mi tie ruky uschnú skôr samé.

Inak, aké teplo a vlhko? Veď oni nemajú na ten vzduch nejakú nádrž, proste ho nasajú a až za pochodu zohrejú, nie?

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 03. června 2017 23:36

no nevím, když se na to podívám logicky tak si myslím, že v sušáku není vlhko - vlhkost jde mimo s tím horkým vzduchem.  A navíc, aby se vzduch ohřál, jde přes něco hodně horkého, což případné bakterie zahubí. To byste se ve finále musely bát i těch papírových ručníků - kdovíjakýma rukama je tam kdo plnil, že.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 04. června 2017 00:58

tak vám pěkně děkuju, sušáky jako rezervoár fekálních bakterií mě teda až doposud nenapadly

hele, a někdy na brigádě v mlíkárně, pekárně, sodovkárně, masokombinátě, vývařovně, skladu v supermarketu... jste byly? (to já jen tak na oplátku ;-))

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 04. června 2017 01:23

Ok, ze jako jedina strizliva a s ridicakem nekoho povezu na pohotovost, to cajk. Ze nejblizsi nemocnice je frydek mistek, taky cajk. Ale ze ta nemocnice nema pohotovost, a pojedu do ostravy to uz je trochu

Offline Sweet Potato
40441 příspěvků moje polička 04. června 2017 08:27
Reakce na moora:

Neříkám, že to je pravda svatá. Jen říkám, že je o tom hodně článků. Namátkou. Ale připouštím, teď jsem mezi těmi varujícími narazila i na jeden, který říká, že je to mýtus. Dva odkazy dát neumím, ale stačí hledat třeba "vysoušeče rukou bakterie."

O tebou zmiňovaných místech nemám iluze. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 04. června 2017 08:39
Reakce na Sweet Potato:

Super PR alias komerční sdělení výrobce papírových ručníků

Jinar řeč byla o těchhle, ne o těch fukarech co byly už za krále klacka.

Offline Sweet Potato
40441 příspěvků moje polička 04. června 2017 08:52
Reakce na Mutziputzi:

To jsem psala už včera, že doufám, že za tím je papírová lobby. Těch článků je hodně, většinou nePR, věřím, že se roky můžou točit jen z jednoho zdroje, ale opačných moc ne. A sušáky myslíme všechny stejné. Jo, a rozhodně nemyslím, že kvůli nim lidstvo vyhyne. 

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 04. června 2017 08:58
Reakce na slniecko:

Ja mám rada tie rýchlosušiaky, na tie pôvodné som nikdy nemala nervy, to sa mi zdalo, že mi tie ruky uschnú skôr samé.

Inak, aké teplo a vlhko? Veď oni nemajú na ten vzduch nejakú nádrž, proste ho nasajú a až za pochodu zohrejú, nie?

Já fakt nevím. Možná se to týkalo nějakých dřívějších typů, nepaatuji se, jak vypadaly. Stejně to mám v hlavě, stejně jako nejsem schopná jít na záchod, který nemá zavírací dekl. Teda schopná bych byla, ale nemohla bych spláchnout....a to vše na základě jednoho velmi přesvědčivého dokumentu, shlídnutého kdysi dávno.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 04. června 2017 09:16
Reakce na moora:

Ano byla... Ve všech v rámci tzv. studentských aktivit... A od té doby jsem neměla třeba taveňák. A to bylo v době, kdy se o nějakých tavících solích nikde nepsalo, jen na základě hygieny...

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 04. června 2017 09:36
Reakce na moora:

Chodila jsem na gymnáziu na prázdninové brigády do cukrárny. I přes ty vzpomínky si občas dortík koupím :)

V sušácích se snad suší umyté ruce, tak doufám, že těch fekálních bakterií na nich moc nezůstane, i když si nedělám iluze o důkladném mytí rukou návštěvníků 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 04. června 2017 09:38
Reakce na RoSa:

Jako že kalhoty, ve kterých jste chodila po ulicích a seděla na židli kdoví po kom atd. a měla je na tom WC na sobě, jsou hygieničtější, než ten fukar?

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 04. června 2017 09:47
Reakce na 999:

Hej, my sme ho mali doma ako deti tiež zatrhnutý, po tom, ako bol otec na nejakej zákazke vo vtedy ešte Milexe .

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 04. června 2017 09:51

Inak, už som čítala aj takú kravinu, že papier nasáva baktérie z prostredia a teda netreba používať tie papierové, takže evidentne výrobcovia sušiakov vracajú úder .

Inak, úprimne, ochorel už niekto po použití sušiaka / papierových utierok?

20970 příspěvků moje polička 04. června 2017 09:53
Reakce na slniecko:

Moje ekologická duše!

Offline Friga
2165 příspěvků moje polička 04. června 2017 09:57
Reakce na Kokoska:

"...si nedělám iluze o důkladném mytí rukou návštěvníků"

To je prave to, co mi vadi na tech susacich, kohoutcich a klikach. Spousta lidi si ruce jen tak halabala oplachne ruce, pak sahnou na kohoutek, aby zastavili vodu, pak strci ruce do susaku a pak sahnou na kliku pri odchodu. S tim susakem si nemyslim, ze problem by byl v tom vzduchu, ten je nepochybne ok, ale ten proud (aspon dle me bujne predstavivosti) sfoukne z rukou i cast tech bakterii, ktere zustanou v prostoru, kam se davaji ruce, ulpi na tech stenach. Kdyz tam pak strci ruce nekdo dalsi, tak se ty bakterie proudem vzduchu daji pohybu. Dobrou alternativou na suseni rukou jsou podle me rucnikove role, ten pruh latky se posouva, je vzdy k dispozici cisty kus, kdyz role dojde, tak se vymeni za cistou, ta spinava se vycisti a pak pouzije znovu. 

20970 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:02
Reakce na Friga:

Mám pocit, že vidíte tu kontaminaci rukou po použití toalety moc divoce.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:03
Reakce na Friga:

Naštěstí dost kohoutků funguje na fotobuňky. A neznám nic horšího, než ručníkovou roli. POKUD tam někde v útrobách je ještě čistý kousek, musíte sáhnout umytýma rukama na ten mokrý kus a popotáhnout ho. Že by se to dělo samočinně, toho jsem si nevšimla. Jak je pečlivá obsluha, nevím, ale většinou tam visela mokrá špinavá hnusná věc.

Nejradši mám asi papírové ručníky schované v boxu - podržíte ruku před zásobníkem a vyjede papír.

20970 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:06

Mimochodem by mě zajímalo jak se zdejší bakteriofóbky stravují? Jíte v restauraci, necháte si nakrájet salám, sýr? Pokud ano, velmi nedůsledné!

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:08

A co takhle raději vůbec nevycházet ze sterilně čistého domova (utěsněná okna incl.)? 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:12

Nebo se s někým líbat