Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. dubna 2026 10:05

Karja na osmiletý je přetlak všude. Ale výhoda je, že těm dětem o nic nejde.

Offline Kokoska
34337 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 10:14

Janulik03 muj syn kdysi prijimacky na osmilety gympl zkazil schvalne  aby mohl zustat na ZS s kamaradama. Rekl mi to az po letech.

Offline Karja
44011 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 10:30

Evaeva Jo, já jsem to napsala asi blbě, myslím, že v osmiletém je to skutečně tak, že se dostanou ti co mají zájem, právě synovec byl pak rozčílenej, že se tak učil zbytečně:D:D:D. A čtyřletej mi někdo říkal, že se nenaplní ani třída!!!. Jako fakt. Ono tady má gympl každé menší město, dřív k nám děti právě dojížděly i z těch okolních měst, ale ted tomu tak není, asi se pohoršil zřejmě. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. dubna 2026 10:40

Karja jo, to určitě, připravovat se na to musí.

Online barbucha blogger
35321 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 11:02

Kokoska 

Od nás je to celkem kousek, ale taxíky myslím nemůžou jet tou okreskou, souběžnou s výpadovkou (zadem od OC Šestka k letišti), vždycky jedou jen tou kladenskou výpadovkou a tam to ve špičce stojí, už jak se napojuje pruh od Dědiny... a jak se tam dostaneš do presu tak není úniku. Autobus jede zadem po tý okresce, a tamtudy taxík nikdy nejezdí, vídávala jsem tam i policajty stavět osobáky, tak nevím

Janulik03 

Taky jsem si říkala že od tý osoby ještě něco chytíme Nahnala jsem holky na letišti se pořádně umejt aspoň. Navíc jsem se bála celou dobu že na nás třeba ještě vytáhne kudlu, že jo. Jestli to byl nějakej cvok nebo zdrogovaná, to taky nepoznáš... Hrůza děs prostě.

Offline continuity
42114 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 11:04

Karjajá si myslím, že to není až tak výjimečné, že dítě ty přijímačky schválně zkazí, aby zůstalo, kde je. Neslyším to poprvé. 

Já bych řekla, že je docela důležité se s nima bavit, co vlastně chce to dítě. 

Offline Sweet Potato
39810 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 11:23

barbucha No ufff

Offline Kokoska
34337 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 11:44

barbucha nevim, tam to neznam, ale uz s nama jeden jel nejak zadem pres stary letiste a jinej pres ty Dejvice a po Evropsky, pak zas nejak odbocil... maji navigace a rika jim to, jak maji jet, aby se vyhnuli zacpe. Ale samozrejme pokud mate od vas do re autobusove spojeni, je to jednodussi. My bychom museli nekolikrat presedat, trvala by ta cesta hodne dlouho a s kuframa by to nebylo uplne prijemny.

Offline continuity
42114 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 11:55

barbucha od vás je určitě lepší bus. Já si taky myslím, že taxíky tamtudy nesmí. A když je na výpadovce dlouhodobý problém jako teď, tak to policajti I celkem hlídají. 

Offline Gatita
8524 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 12:38

Karja continuity Janulik03 oni jsou v těch 11 letech ještě malí, dokonce i ti šikovní. U nás se téma 8g teď nějak přetřásá, často se nás na to někdo ptá, tak jsem se o tom bavila se synem. A prý ani náhodou. Důvodem je, že budova místního gymplu má oprýskanou omítku. Taky proč by měl ze školy, kde má všechno kamarády. Tomu rozumím. 

Offline Janulik03
19952 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 12:49

Len pre upresnenie, on má 14, rodičia chceli, aby išiel o rok skôr na gymnázium, čiže z 8 ročníka 

Offline continuity
42114 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 12:59

Gatita

Mám osobní zkušenost, že pokud je ta škola blbá a nefunguje to, dítě chce pryč samo, i v těch 11 letech. A když nechce jsou dost chytri, prostě schválně zmatlaji ty prijimacky.

Ale nemusí to být ani na 8G. V Praze je dost základek s výběrovými třídami, podle je to celkem schůdná alternativa. U nás ta výběrová třída doručuje podle sciotestu výsledek plně konkurenceschopný s 8G, ale pořád je to základka. Takže třeba druhostupnove děti chystají různé školní projekty pro ty menší. Rozvíjí to pak i jiné kompetence, které jsou také důležité.  

Offline Janulik03
19952 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 13:08

No a keď sme už pri sťažnostiach. Dostala som predvolanie na sociálku. Od istej doby, je to pár rokov späť, som zostala čiastočne invalidný. Tým že že moja prava ruka je nefunkčná od narodenia a pred pár rokmi , čase keď som už končila v pravej práci, tak začali problémy s ľavou rukou a vtedy teda som už sa bála, že ako to bude.

Tak mám čiastočný a pani mi povedala že potrebuje preverenie. Bože, opýtala som sa len, či je nádej, že prsty ešte dorastú. Viem bolo to plytké, hlúpe, ale tak čo už

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. dubna 2026 13:11

Gatita u těch kamarádů je otázka, jak moc se ten kolektiv po páté třídě změní. Někde skoro vůbec, někde hodně.

Já si myslím, že je potřeba o tom mluvit, ale nenechat to být jen proto, že dítě na první dobrou řekne ne. U staršího to teda není na pořadu dne, pokud mu do té doby nedozraje, co zatím nedozrálo. Ale u něj by to nedávalo moc smysl ani jeho zaměřením, jediné, co mně láká, že se vyhneš stresu v devítce.

Offline Karja
44011 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 13:23

Gatita Jo, synovec to měl zas naopak, šli tam jeho kamarádi, tak šel taky. Ale patří tam. Ono z té jejich malotřídky šla většina na gympl, 5 dětí z 8, včetně jeho BFF. Rodiče by to nějak nenapadlo, sám to celé zpunktoval i se poměrně zodpovědně připravoval, ale už za ten nedokončený rok se ukázalo, že je fakt přesně ten typ na studium. No já na to taky teda spoléhám, že tam pujdou dcery kamarádky, a to jí stáhne, protože tady ta druhostupnová základka se mi moc nelíbí. 

Evaeva Ano vyhneš se stresu v devítce, protože se ti rozloží na celej rok. Já mám ty stejně staré synovce, jeden je na tom gymplu, druhý sportuje trochu víc, má ted 3-4xtýdne tréninky,  chodí domů o pul 7, to bych asi s tím gymplem nechtěla zažít, jako zvládnul by to, ale bylo by to příliš na dřeň a jestli by to za to stálo, že...... Takže je to takový no, tu zodpovědnost a učivo ti to přece jen oproti základce přidá.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 29. dubna 2026 13:29

Janulik03 nedivím se ti, z toho by mě šlak trefil. U nás to samé, kamarád s RS, švagr s ochrnutou rukou, musí prověřit jestli se jim to náhodou nějakým zázrakem nezlepšilo....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. dubna 2026 13:34

Karja podle mě to tak vůbec být nemusí. Ségra je na jednom z nejlepších pražských gymplů a má dohromady asi 6 kroužků týdně stabilně, celou dobu, vlastně od první třídy. Já i druhá ségra jsme to měly dost podobně. Ale ona má narozdíl od nás i skvělý známky

Offline Karja
44011 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 13:48

Evaeva No jako ano, 6 kroužků. Ten gymplák má taky sportovní kroužky a zájmy, chodí ven, žádný den nesedává po škole doma, ale je to spíše zábava, odreagování. Ten druhý synovec se ted do toho položil víc, ddojíždí na ty tréninkuy, je to už nějaký lepší klub, větší zodpovědnost, víkend zápas, obvíkend mu to vyjde na celej den, minule vstával v 5 a přijel domů v 6, už je to jakoby docela rozdíl. Nebylo by to tak easy, to lítání jen tak po venku a chillování, by se mu už těžko stíhalo;)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. dubna 2026 13:55

Karja víš co, znám i děti (resp. mládež), co jsou na gymplu a zároveň v repre, každý měsíc soustředění... Nemyslím si, že osmiletý gympl je konec života.

Offline Karja
44011 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 14:06

Evaeva Jj, jasně, to není, ale tak asi jsou hodně nadaní nebo cílevědomí na ten věk, také mám kamarádku s takovým klukem, ale kolik takových dětí je v jedné třídě, že;). Jen jsem tím chtěla říct, že tu výhodu, že nejsou pak přijímačky tolik nevidím, zase toho mají o něco víc no během těch 4 let, tak jestli tato výhoda za to stojí.