Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. května 2026 12:10

barbucha mně taky před několika lety volala "policie", když to byla mezi podvodníky novinka...Prý z Berouna, že vyšetřují podvod a jestli znám ... jméno si nepamatuju. Chvíli jsem poslouchala a komunikovala, než se mi to v hlavě srovnalo, nejvíc podezřelé mi bylo, že ten člověk mluvil se slovenských přízvukem. Když jsem hovor ukončila, přišel mi ještě od nich tak trochu výhružný email, ale podepsaný byl policejní prezident Červíček (asi 10 let po jeho prezidentování), tak jsem to hodila za hlavu. Zbyl jenom nepříjemný pocit, trochu jsem tehdy řešila, že mi volali na soukromý mobil, ale psali na pracovní email.

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 07. května 2026 12:16

Mohučanka 

Asi soukromou adresu nenašli

Teď mám relativně víc času - tehdy jsem to kromě odpálkování víc neřešila, ale dneska bych asi po tom šla...

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 07. května 2026 12:44

barbucha Jsou to profesionální gangy.

A rozhodně bych ty oběti nesoudila. Never say never.

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 07. května 2026 12:47
Reakce na continuity:

Sweet Potato

Tak jsi mě trochu vytrigrovala

když už tak už, jeden obrázek za tisíc slov

​Ono se všude píše, co by banka nebo policie nikdy nedělala. Ale vlastně mi chybí, co by v takovém případě policie naopak dělala. Protože odpálkovat policii je určitě těžší, než banku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2026 12:52

Sweet Potato prý se máš nabídnout, že se ráda za nimi zastavíš na stanici.

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 07. května 2026 13:22

Sweet Potato 

Já je nesoudím, vždycky je to zločinec kterej za to může, ne oběť. Jen teda popravdě nechápu některý případy... hele to máš to samý jak ty tetiny který naletěj o dovolený těm tamním vobejdům a posílaj jim prachy i z domova, na úplně průhledný lži... no zřejmě jsou to lidi který by sami nikoho v životě nepodvedli, neokradli a jejich bublina je zásadně slušná - a tak si nedokážou představit že někdo jinej úplně v klidu krade jak straka.

Evaeva 

Jo, proto ti pro jistotu tvrděj že jsou z kdejaký vzdálený prdele?

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 07. května 2026 14:32

barbucha Ty lásky z dovolených jsou imho úplně jiná kategorie. Ty ženy tu pravdu vlastně nechtějí vědět, chtějí žít ten sen.

Tady se jedná o zkratovité jednání způsobené silným tlakem. A důvěrou v instituci, řekněme. Protože když ti volá číslo policie (všechna čísla jde napodobit, i 158), už to člověka rozhodí.

Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 07. května 2026 15:01

Tohle zkoušeli i na mou švagrovou, říkala, že to znělo velice věrohodně, znali její údaje, nechci kecat, ale myslím, že i číslo občanky, což je opravdu divný, kde by k němu přišli? Byla tak duchapřítomná, že si ten hovor nahrála, a pak šla na policii, a tam jí řekli, že když nevznikla škoda, zabývat se tím nebudou, a nazdar.

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 07. května 2026 16:06

Sweet Potato 

No, tak to jsme my senioři v jasný výhodě, a ne že nejohroženější, cha! Anžto my jsme vyrůstali a žili v době, kdy žádná důvěra v instituce nehrozila a dobře jsme věděli, že: zejména.policii.se.nikdy.žádný.informace.nepodávají.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 07. května 2026 18:23

Mně volali asi před půl rokem, že mám podezřelé pohyby na účtu, a že bych měla zabránit nejhoršímu. Když jsem se jich zeptala, na kterém účtu, že jich mám víc, tak zkoušeli asi tři banky, než se do jedné trefili. A když jsem po nich chtěla, ať mi teda řeknou číslo toho účtu, když vidí, že jsou tam podezřelé pohyby (já si v mobilu zkontrolovala, že tam žádné nejsou), tak to prý říct nemůžou. Ale chtějí mi pomoci, aby si na mě nemohl nikdo vzít úvěr. To už jsem je poslala do pr... poměrně nevybíravým způsobem, ať si to zkouší někde jinde.

Teda nedalo mi, a zavolala jsem si obratem do banky, samozřejmě nikde nic, takže v pohodě. Ale byli velmi naléhaví a taky mluvili o policii, že mi obratem zavolá policista atd. Šmejdi. 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 07. května 2026 18:36

Myrtila k cislu obcanky mohli prijit pres hacknuty emailovy ucet, pokud nekdy nekam posilala fotokopii dokladu.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 07. května 2026 18:36

ja neznama cisla vubec nezvedam, takze mi by se ani nedovolali.

Offline Lenka22
2651 příspěvků moje polička 07. května 2026 19:27
Reakce na Sweet Potato:

Prosím vás, mluví se o tom pořád, a pořád málo.

https://www.koop.cz/kyberbezpecnost-slovnik/vishing

Vzdělávejte, koho můžete.

​Jo tak zrovna v pátek mi takový "policista" volal. Ale zdál se mi to dost neprofesionálně vedený hovor, celkem to bylo hned jasné. Ale i tak to bylo nepříjemné.

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 07. května 2026 20:32
Reakce na Karja:

barbucha Hele, dvě moje známý, 35 let jedna, 45 druhá, ing. byly krok od naletění, informovaný jsou. Takže asi toho není nikdy dost;)

barbucha Hele, dvě moje známý, 35 let jedna, 45 druhá, ing. byly krok od naletění, informovaný jsou. Takže asi toho není nikdy dost;)

​ Moje kolegyně měla telefonát, trvalo to dlouho, potřebovala jsem něco řešit ve třídě a slyším něco ohledně peněz, říkala nějaké statisice. Ok, odcházím, vracím se zpět a vidím ji na chodbě. Ptám se: co se děje, kam jdeš? Ona: musím jít pryč. S telefonem v ruce. Já:proč? Stalo se něco? Ona: nemůžu o tom mluvit, mám jít pryč z práce.. Já: a kam jako? Ona: někdo si na mě vzal úvěr, říkali mi, že se nesmím s nikým bavit. Já: nikam nejdeš, polož to. Jako vyloženě jsem ji přinutila, ať to položí. 

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 07. května 2026 20:34

Lilly_Ku Jako vážně nikdy je nezvedas nebo si je třeba ani nevygooglis? Protože tohle občas slycham a přijde mi to takové nepraktické nebo premejslim, proč to ti lidé dělaji vlastně;-).  

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 07. května 2026 20:37

tvNo jasný, on to ten druhý člověk prostě vidí/slyší úplně jinak....

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 07. května 2026 20:39

Myrtila jj to mi říkala kamarádka, že znali číslo její občanky a věděli, že ji odešla větší platba na nákup nemovitosti. 

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 07. května 2026 20:49
Reakce na Karja:

tvNo jasný, on to ten druhý člověk prostě vidí/slyší úplně jinak....

​Jasně, že jo. Troufám si tvrdit, že kdybych ji tenkrát nezastavila, že o ty peníze přijde.

Divit se, že na to někdo naletí ..nedivím se, oni to mají fakt vymyšlené .

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 07. května 2026 20:59

Karja

opravdu nezvedam ani negooglim. v praci na to nemam cas (vetsina tech volani prichazi v pracovni dny pres den) a ve volnem case mam jiny starosti.

takze odpoved na otazku proc je asi: z nedostatku zajmu o to, kdo vola, a protoze je 100x pravdepodobnejsi ze to bude scam nez neco smysluplnyho.

jesnou se mi kvuli tomu nemohli dovolat z fyzio, nakonec napsali email.

cisla si ukladam, takze kdyz mi volaji treba od zubare, tak to vim. banku mam online, skoly / skolky / krouzky neresim.

ale mam telefon stejne permanentne v tichem rezimu, notifikace deaktivovane, jsem fakt ztracenej pripad. akorat zvoneni od partnera mam nastaveny tak, ze je vzdy hlasite, na jeho natlak kdyz se mi nekolikrat kvuli necemu dulezitemu nemohl dovolat, chudak :D

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 07. května 2026 21:26

Lilly_Ku Aha, mně právě málokdy volaji nějaké tyhlety divnotelefonaty;-), můj pravidelnej hovor je jen investování do dřeva. Většinou je to právě docela relevantni,