Já už bych to nevytahovala![]()
Stěžovací vlákno
Tak to si neumím představit ani teoreticky. Jak?
diky, ja se hlavne nerada rozchazim prasknutim dverma, ale tady asi budu muset zhasnout a zavrit, nic jineho nepomuze. mam pocit, ze si nekteri teprve zvykaji, ze ta zkusebni doba je oboustranna vec.
mne hlavne pobavil ten alibizmus meho sefa, predevsim by to mel resit on (ja mu ty duvody rikala do telefonu a zadny z nich neni HR) a vymlouva se na nekoho jineho.
Hele, proc hned praskani dverma? Proste jsi ve zkusebce a mas pravo bez uvedeni duvodu skoncit okamzite, cehoz ses rozhodla vyuzit. Hotovo, tecka. Jooo a jestli oni to budou brat jako nejakou ujmu, to uz neni tvuj problem. Takze slusne a asertivne.
Tak postupně. Kamarádka zdědila byt po babičce a nabídla mně a ještě jedné známé, ať s ní jdeme bydlet do Prahy. To nebyl problém, byt měl vysoké stropy a byla tam postel na patře, nedostatkem místa jsme netrpěly. Pak se přidala ještě jedna kamarádka, to bylo pořád ok, a pak se za dvěma holkama přistěhovali ještě dva kluci, což už bylo trochu horší.
Ale v těch 19 jsme neměli moc vysoké nároky, přes den jsme byli různě v práci/po brigádách, nebo jsme někde courali po Praze, večer jsme se tam někdy sešli neb jsme někam šli, když bylo za co. Ponorka samozřejmě občas byla a ten rok a půl byl tak akorát, ale vzpomínám na to ráda.
On když má člověk na starosti jenom sám sebe, tak je to snadný. Taky když pak kamarádka přišla do jiného stavu, tak svoje představy o bydlení dost poupravila a šli jsme si každý po svém :-).
Ne. Jako fakt ne.
Šest lidí, z toho dva páry?
Já kroutím hlavou i nad sousedama, kterých je v 70m 2+1 nasáčkovanych 5. Ale zkušenost to musí být fakt zajímavá. ( Kdyby to bylo rozhodování mezi papírovou krabici a 6 lidma v garsonce tak jasně, ale dobrovolně teda ani za zlaté prase)
![]()
No uz se mi vysvetlilo, ze to neni pr*el, 4-6 hodin denne oducenejch hodi jeste dalsi 2 doma, do toho posledni tejden v srpnu je pracovni!!!!, pak ty haranti...no tema je vycerpany, neda se svitit, kdo pozde chodi, sam sobe skodi![]()
Páry to měly složitější, hotl si musely vychytat vhodnou dobu :-). Ale myslím, že byl důležitej ten věk, my jsme byli šťastní, že jsme pryč od rodičů a navíc v Praze, a možná i doba - konec 90. let. Teď už bych to v téhle formě taky nedal a třeba můj muž by to nedal ani ve svých devatenácti, takže chápu i váš údiv :-).
ja tou dobou bydlela na intraku a a tam jsme byli v bunce ve dvouch prtavych pokojich v peti lidech standardne (kolikrat tam jeste byl nekdo, kdo nedostal intrak na cerno). kdyz se nekdo prohodil, aby mohl bydlet s partnerem - tak i v pohlavne smisenych skupinach. a jak jsme byli radi, ze nemame intraky, kde jsou socialky a kuchynka na patre sdilene pro 100 lidi. taky mi to tou dobou vubec nevadilo. ![]()
Ted uz je tu v reseni myslim prsni diagnostika, se zamerenim na umele hmoty
. Ale to uz je mozna taky uzavrene okenko odbornika.
Já si to pročetla. A všechno o obsahu té profese určitě řečeno nebylo.
Ale tak nic, když vidím další zevšeobecňování, uznávám, že v tomhle ohledu je to vyčerpaný. Mea culpa.
Jako bych nic neřekla
.
My sme na vysoke taky bydleli v 5 lidech ve 2+1, z toho s nama v pokoji kluk co mel uplne opacny biorytmus nez my dva ( ale zase miloval naseho psa :D) a ve druhem pokoji dve holciny co jedna tam spis nebyla nez byla a druha jen dva dny v tydnu vzdycky :) takze to docela slo. Navic to byl byt v poslednim patre, mel okna jen do parku a balkon v mezipatre, takze v lete se vetralo stylem otevrenych dveri na chodbu :D takova kolej v panelaku no :D
Ja myslim, ze receno bylo prave lautr vsechno, ale nic me nepresvedcilo, ze vic nez 2 mesice placeneho volna nejsou super benefit. S tim jak je to narocna a dulezita prace to nema vubec co delat.
Ted uz je tu v reseni myslim prsni diagnostika, se zamerenim na umele hmoty
. Ale to uz je mozna taky uzavrene okenko odbornika.
A otvirameeeee...wait for it.....okenko komika!!!
moje prazdninove volno se ponekud komplikuje. nemuzu si doplatit zdravotni pojisteni jako samoplatce, nemam tu totiz trvaly pobyt a ani manzela(!) a prechodny pobyt nezaklada nic. muzu si pozadat o fakticke bydliste, ktere mi mozna schvali, kdyz dolozim faktury za plyn, telefon a elektrinu a najemni smlouvu (nemam ani jedine z toho). nejjednodussi pry je dojit si na pracak, tam jim ten prechodny pobyt staci a zdravotni pojistovna to pak akceptuje. ![]()
tam jsem vubec nechtela a zatim teda nevolala. no to jsem zvedava, co se dozvim, ja nechci byt uchazec o zamestnani...a chodit nekam na pohovory ![]()
a jeste jsem zjistila, ze me tito experti zatim neprihlasili do zdravotni pojistovny, grrr
ze ja tam vubec volala... takto si kazit den.
Vyvetrano mame, tak ho zase zavreme a...treba se potkame na ultrazvuku![]()
A pak ze moje osveta nema smysl![]()
Ze začátku rozhodně na pohovry chodit nemusíte. já byla na pracáku přesně v době vykrytí okna mezi dvěma zaměstnáníma (druhé teda ještě nebylo jisté). Slečna se ptala, jestli mám zájem o to, aby mi aktivně hledali práci, já řekla že ne, že už mám rozjednáno. NIkdo nic nehrotil, dostala jsem termín, že se mám ukázat asi za měsíc a půl, to už jsem tam tedy nešla, jelikož jsem už v té době měla práci, ale myslím, že ani tam by se žádný nátlak nekonal. Prostě slečna viděla VŠ, solventního předchozího zaměstnavatele, já jí řekla kam plus mínus budu nastupovat a ona usoudila, že pomáhat mi netřeba. (a to nemyslím nijak povýšeně)
Mluvím tedy o českém ÚP, vždycky zapomenu, kdo se v jaké zemi nachází.
V mem pripade nema. Budu ten komik, co vas nevysetri bez objednani![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.