No, jednak nevěřím, že když tohle někomu přijde jako cajk a "dělali to všichni", že všichni odmítnou tu podporu a za druhý když se pozastaví živnost, pozastaví se i zálohy na soc.pojištění, abych to shrnula, když se vyhnu pojmu parazitování, naskočí mi pojem vychcanost.
Stěžovací vlákno
Pravda nejedenalo se o zalohy na oszz ale na pojistovnu, diky za upresneni, za druhe, jak to delali ostatni je mi uprimne a srdecne jedno. Za treti nemam pocit ze bych statu odvadela tak malo, ze by se zimni pauzy na up daly brat jako vychcanost. Ocividne to kazda vnimame jinak, tim bych to uzavrela.
Tak pokud jste tak moc odváděla, chtělo to z těch vysokejch příjmů našetřit na ten zimní výpadek a pojištění
Ale jo souhlas, vnímáme to jinak, já přesně jak jsem napsala, nechme toho.
taky mi to přijde poněkud přes čáru, přiznávám...
V te dobe ne, jak jsem psala byla jsem rada ze uzivim sebe a psa. Ovsem posledni roky je to trosku neco jineho, odvody mam temer trojnasobne nez tehdy. Ale ok, vas nazor je jiny nez muj, vy me vidite jako parazita na systemu, ja sebe jako cloveka co vyuzil zakone moznosti kterou stat pro podobne pripady nabizi.
Ne to fakt teda stát pro sezónní OSVČ nenabízí, ti si maj udělat právě tu rezervu, vidíte to trochu zkresleně.
ja si treba presne proto myslim, ze stat by nic takoveho nabizet nemel.
Vzhledem k tomu ze primo na strankach oszz je navod jak postupovat v pripade preruseni zivnosti v pripade sezonich praci, tak opravdu uz nevim co k tomu dodat.
Mne to zas jako takovy problem neprijde. Vzhledem k tomu ze se vetsinou jedna o pracovniky v zemedelstvi nebo ve stavebnictvi, a zamestnavatele ci primo icari nemaji tu moznost ve svem oboru v zime ci v lete delat, je to takova winwin situace. Protoze predpokladam ze to vite, ale doba na up se nezapocitava do doby k duchodu, takze jsm si v dobe financni nouze pomohla ale zaroven casem treba budu v haji co se duchodu tyce ( i kdyz duchody, mno...)
To bych si moc ráda přečetla fakt
Winwin pro koho??
Jednou pro toho kdo system vyuziva a pozdeji pro stat. Jinak veskere info na www.cszz.cz .
Mně stačí ukázat jak tam radí přerušovat na zimu živnost, stránky bych si s dovolením taky našla
Pro stát je to výhozné tedy kdy?
V dobe kdy bude mit vyplacet hypoteticky duchod, neasi, a rekne nene, ty jsi v te a te dobe byla na up, tak prid pozdeji nebo nechod vubec
boze s vama se diskutuje jedna radost :D
Jojo určitě, já kdybych byla na místě toho státu, tak bych vám vysvětlila, že až si našetříte na sezónní výpadky v příjmech a nenecháte mě za sebe platit pojištění, tak pak to teprv bude pro mě výhodný![]()
1600 za mesic od statu po dobu 3 mesicu versus cca 8-10000 tisic od statu mesicne v podobe duchodu? Ok no, asi jinej gang :D
No to teda! Tomu říkám počty...
Vykecavam tady a nestiham prekotvovat
pracovni nasazeni jak noha.
Doba evidence se do duchodoveho pojisteni za jistych podminek zapocitava.
Sociální pojištění vám hrazeno nebude, pouze doba, po kterou budete vedeni v evidenci uchazečů o zaměstnání, se vám započítává jako účast na důchodovém pojištění, a to po dobu, kdy vám náleží podpora v nezaměstnanosti, a nejvýše v rozsahu jednoho roku po dobu, kdy vám podpora nenáleží.
Vykecavam tady a nestiham prekotvovat
pracovni nasazeni jak noha.
Ježišmarja, u čeho že to zároveň diskutujete??
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.