Takze vlastne chudak stat a vsichni danovi poplatnici, boze jak s timhle vedomim budu moct zit?![]()
Stěžovací vlákno
U prekotvovani lan na strese :D
No, proti mé původní představě, jak visíte někde desítky metrů nad zemí , je to vo něco lepší
ale o takovej malinkatej ždibínek.
Takze vlastne chudak stat a vsichni danovi poplatnici, boze jak s timhle vedomim budu moct zit?![]()
Přesně tak, tohle bych ze svých daní platit nechtěla, moci o tom rozhodovat, ironie není na místě![]()
Uz vic jak mesic ne, ale mela jsem dneska cukani se pridat ![]()
Nikoliv, sarkasmus. Hele ja taky ze svych dani nechci podporovat cigany, nesmyslne cesty emana a nepravdepodobnou integraci bezencu ale co uz.
![]()
Přesně tak, tohle bych ze svých daní platit nechtěla, moci o tom rozhodovat, ironie není na místě![]()
Smutná realita, nejhůř z toho vyjdou zase zaměstnanci a poctiví zaměstnavatelé. Z někoho se ty daně sedřít prostě musí... Znala jsem lidi, kteří půl roku jeli na velký výkony, takže vysoký příjmy a nasledující půlrok nejvyšší možná podpora a pořád dokola. A to nešlo o sezónní práci.
tak to je prece jen zas trochu jinej level nez tady ten konkretni pripad ... ale v principu to proste neni koser,
A tak mně to je v zásadě ukradený, jenom mě zaujalo, že se to dá prezentovat jako něco co stát nabízí a je to pro něj ještě výhodný, to bych nevymyslela!
me proste akorat prekvapilo, ze se to da prezentovat jako dobra vychytavka, no. panc pokud s timhle pristupem jedou vsichni, tak to fakt mnohy vysvetluje.
Já jsem si hlavně v tý souvislosti vzpomněla na velkou kauzu kolem uživatelky MP Karin, která pobírala vdovskej důchod, ačkoli už pomalu chystala svatbu s novým partnerem - teda respektive nechystala, protože by o ten důchod přišla. Já nezávidím nikomu vdovskej důchod a ač OSVČ, sezónní výkyvy jsou v mojí práci jen minimální, takže nevím, jaký to je, mít dva tři měsíce pauzu v příjmech. Ale stejně... nějak mi tyhle "kličky v rámci zákona" nepřijdou košer.
Souhlasím, daně se místo do silnic a školek lejou například do nesmyslnejch policejních výjezdů směr squat Klinika, do patolízalskejch zahraničních cest páně prezidenta atd. atd. a jsou to mnohem větší objemy, než vyčerpá rasaNori na pojištění. Jenže mně vždycky přijde, že i to zametání si před vlastním prahem je vlastně pro celkovou situaci a náladu dost důležitý.
tak to je prece jen zas trochu jinej level nez tady ten konkretni pripad ... ale v principu to proste neni koser,
To určitě jinej level je, to je čistá vypočítavost, jen prostě nechápu, proč to stát umožňuje nebo umožňoval.
vsichni urcite ne, ale proste je to pro lidi celkem typicky chovani... a ten system tomu jde akorat naproti:-/
Posledni co k tomu mam je, ze damy na oszz a up s timhle problem nemely, akorat pridavaly vecne rady na co nezapomenout a kam jeste zajit. A to dovedou dat najevo svou nelibost.
Tak ale sezonni prace je specificka a nedivim se, ze stat pomaha tem, kteri jsou ochotni ji vykonavat a smirit se s vypadkem prijmu. Jina situace by byla, kdyby si chtel dejme tomu instalater udelat trimesicni prazdniny a sel by na ty 3 mesice prerusit zivnost a pocital se statni podporou. Shodli jsme se, ze neni dobre ucitelum davat smlouvy od zari do cervna a ze je fajn, ze uz se to snad nedela, ale vzato do dusledku taky je to sezonni prace. Takze tam je to OK a v jinem oboru, kde se proste celorocne pracovat neda, je to svinstvo?
ale ucitele jsou zamestnanci. pokud se nacham zamestnat, tak to s sebou nese urcitou ztratu svobody (pro me osobne teda), proto vymenou za to ocekavam nejaky jistoty.
pokud delam jako osvc, tak holt na vlastni triko a riziko, se vsim vsudy.
Je hlavně třeba rozlišit sezónní zaměstnance, tady má mimo sezónu jistit zaměstnavatel z rezerv, které vytváří v čase příjmů a OSVČ, který by si ty rezervy měl tvořit zrovna tak a sám, jít na pracák vždy, když není sezóna není OK ani v jednom případě, v prvním případě je to chyba zaměstnavatele (viz učitelky), ve druhém stát zneužívá dotyčný podnikatal osobně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.