Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 15. června 2017 11:43
Reakce na continuity:

Takze vlastne chudak stat a vsichni danovi poplatnici, boze jak s timhle vedomim budu moct zit?

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 15. června 2017 11:44
Reakce na Isca:

U prekotvovani lan na strese :D 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 15. června 2017 11:54
Reakce na rasaNori:

No, proti mé původní představě, jak visíte někde desítky metrů nad zemí , je to vo něco lepší  ale  o takovej malinkatej ždibínek. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 15. června 2017 12:03
Reakce na rasaNori:

Takze vlastne chudak stat a vsichni danovi poplatnici, boze jak s timhle vedomim budu moct zit?

Přesně tak, tohle bych ze svých daní platit nechtěla, moci o tom rozhodovat, ironie není na místě

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 15. června 2017 12:13
Reakce na Isca:

Uz vic jak mesic ne, ale mela jsem dneska cukani se pridat 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 15. června 2017 12:16
Reakce na Mutziputzi:

Nikoliv, sarkasmus. Hele ja taky ze svych dani nechci podporovat cigany, nesmyslne cesty emana a nepravdepodobnou integraci bezencu ale co uz. 

20970 příspěvků moje polička 15. června 2017 12:18
Reakce na rasaNori:

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. června 2017 12:26
Reakce na Mutziputzi:

Přesně tak, tohle bych ze svých daní platit nechtěla, moci o tom rozhodovat, ironie není na místě

Smutná realita, nejhůř z toho vyjdou zase zaměstnanci a poctiví zaměstnavatelé. Z někoho se ty daně sedřít prostě musí... Znala jsem lidi, kteří půl roku jeli na velký výkony, takže vysoký příjmy a nasledující půlrok nejvyšší možná podpora a pořád dokola. A to nešlo o sezónní práci. 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 15. června 2017 12:31
Reakce na dynda:

tak to je prece jen zas trochu jinej level nez tady ten konkretni pripad ... ale v principu to proste neni koser,

20970 příspěvků moje polička 15. června 2017 12:31
Reakce na dynda:

A tak mně to je v zásadě ukradený, jenom mě zaujalo, že se to dá prezentovat jako něco co stát nabízí a je to pro něj ještě výhodný, to bych nevymyslela!

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 15. června 2017 12:42
Reakce na :

zkus nemeckou, to budues teprv cumet ;)

http://www.brutto-netto-rechner.info/

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 15. června 2017 12:44
Reakce na :

me proste akorat prekvapilo, ze se to da prezentovat jako dobra vychytavka, no. panc pokud s timhle pristupem jedou vsichni, tak to fakt mnohy vysvetluje.

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 15. června 2017 13:04
Reakce na Lilly_Ku:

Já jsem si hlavně v tý souvislosti vzpomněla na velkou kauzu kolem uživatelky MP Karin, která pobírala vdovskej důchod, ačkoli už pomalu chystala svatbu s novým partnerem - teda respektive nechystala, protože by o ten důchod přišla. Já nezávidím nikomu vdovskej důchod a ač OSVČ, sezónní výkyvy jsou v mojí práci jen minimální, takže nevím, jaký to je, mít dva tři měsíce pauzu v příjmech. Ale stejně... nějak mi tyhle "kličky v rámci zákona" nepřijdou košer.

Souhlasím, daně se místo do silnic a školek lejou například do nesmyslnejch policejních výjezdů směr squat Klinika, do patolízalskejch zahraničních cest páně prezidenta atd. atd. a jsou to mnohem větší objemy, než vyčerpá rasaNori na pojištění. Jenže mně vždycky přijde, že i to zametání si před vlastním prahem je vlastně pro celkovou situaci a náladu dost důležitý.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. června 2017 13:37
Reakce na Lilly_Ku:

tak to je prece jen zas trochu jinej level nez tady ten konkretni pripad ... ale v principu to proste neni koser,

To určitě jinej level je, to je čistá vypočítavost, jen prostě nechápu, proč to stát umožňuje nebo umožňoval. 

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 15. června 2017 13:40
Reakce na Lilly_Ku:

vsichni urcite ne, ale proste je to pro lidi celkem typicky chovani... a ten system tomu jde akorat naproti:-/

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 15. června 2017 14:03

Posledni co k tomu mam je, ze damy na oszz a up s timhle problem nemely, akorat pridavaly vecne rady na co nezapomenout a kam jeste zajit. A to dovedou dat najevo svou nelibost.

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 15. června 2017 14:12

Tak ale sezonni prace je specificka a nedivim se, ze stat pomaha tem, kteri jsou ochotni ji vykonavat a smirit se s vypadkem prijmu. Jina situace by byla, kdyby si chtel dejme tomu instalater udelat trimesicni prazdniny a sel by na ty 3 mesice prerusit zivnost a pocital se statni podporou. Shodli jsme se, ze neni dobre ucitelum davat smlouvy od zari do cervna a ze je fajn, ze uz se to snad nedela, ale vzato do dusledku taky je to sezonni prace. Takze tam je to OK a v jinem oboru, kde se proste celorocne pracovat neda, je to svinstvo?

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 15. června 2017 14:18
Reakce na Kokoska:

ale ucitele jsou zamestnanci. pokud se nacham zamestnat, tak to s sebou nese urcitou ztratu svobody (pro me osobne teda), proto vymenou za to ocekavam nejaky jistoty. 

pokud delam jako osvc, tak holt na vlastni triko a riziko, se vsim vsudy.

20970 příspěvků moje polička 15. června 2017 14:21
Reakce na Kokoska:

Je hlavně třeba rozlišit sezónní zaměstnance, tady má mimo sezónu jistit zaměstnavatel z rezerv, které vytváří v čase příjmů a OSVČ, který by si ty rezervy měl tvořit zrovna tak a sám, jít na pracák vždy, když není sezóna není OK ani v jednom případě, v prvním případě je to chyba zaměstnavatele (viz učitelky), ve druhém stát zneužívá dotyčný podnikatal osobně.