Pak nezbývá než ocenit mou kampaň za prevenci
Stěžovací vlákno
Rozhodne nemas premrstene naroky, to pozadavky zamestnavatele jsou mimo MISU!
Doslova. ![]()
Měla jste zaparkovat na Kostelní. Haha, dělám ramena, ale zrovna v pondělí jsem tam jela a byla na sebe pyšná, jak jsem tu cestu zvládla a ani jednou se neztratila.
A dneska jsem si na Vás vzpomněla (jako že pracujete u těch vlaků), protože jsem jela po Marianohorské a bylo to tam hrozně ucpané (před tím podjezdem trati), protože tam byla očividně nějaká železničářská akce a všichni odbočovali doleva. grrr.
Ano ano, Czech Raildays, ve čtvrtek končí.
K tomu parkování. V pondělí jsme byly v centru obě.
Já jsem z křižovatky neviděla odkud ta uzávěra začíná a nehodlala jsem to zkoumat zblízka. Aspoň jsme se prošy a mamka byla poprvé v životě na Slezské. ![]()
Pozor na přílišný optimismus :D já jsem tak 6 let zpět bývala na ÚP přes zimu, jako OSVČ, a do 26 let pohodička, paní z úřadu si vyslechla že prosinec až únor nic a pak zase otevírám živnosťák, takže u ní jsem se zapsala aodepsala :) pak jsem přešla podle věku pod jiného a to byl mazec, vydržela jsem na ÚP přesně 20 dní, během kterých mě 3x hnal na školení a pohovory i přes info o otevření živnosťáku.
Teď mně tak došlo, neděláte vy náhodou v tom baráku vpravo od podjezdu o kterém píše A666?
Tam je. Jezdím až na hlavní nádraží a chodím přes koleje do toho velkého modrého domu. ![]()
Aha už jsem doma, sem tam totiž umýváme tu halu (teď to asi patří pod čd cargo) a říkala jsem si jestli jsme se už náhodou nepotkaly :)
nic se pracáku neboj, je to jak píše MP Meri
slniecko ohledně toho "syndromu" nevím nic a rozhodně se nechci dopustit nějakého zevšeobecňování;-) ale moje dítě si něčím velmi, velmi podobným prošlo a když se jednou v nemocniční ambulanci vyskytla jiná MUDr., vyslovila podezření na plíseň. což se laboratorně potvrdilo tzv. "na tři křížky" a později léčilo už u toho našeho supr ORL. ale(!!!) při běžných výtěrech se ta plíseň nezjišťovala/nevykultivovala, až když si to ta konkrétní/pak ten "náš" přímo jmenovitě na žádance nějak zaškrtnuli
Stejná společnost, jiné pracoviště.
Pozor na přílišný optimismus :D já jsem tak 6 let zpět bývala na ÚP přes zimu, jako OSVČ, a do 26 let pohodička, paní z úřadu si vyslechla že prosinec až únor nic a pak zase otevírám živnosťák, takže u ní jsem se zapsala aodepsala :) pak jsem přešla podle věku pod jiného a to byl mazec, vydržela jsem na ÚP přesně 20 dní, během kterých mě 3x hnal na školení a pohovory i přes info o otevření živnosťáku.
To teda zírám. Byla jsem OSVČ docela dlouho... ale za těch bezmála dvacet let mě teda nenapadlo hlásit se na pracák, když zrovna nebyla "sezóna". I většina kolegů s tím tak nějak počítala... jako že není každej den posvícení
Tahle pohodička se mi moc nelíbí, musím říct.
Omlouvám se, ale netuším. Tipuji - odumřelé bílé krvinky? Tato nemoc je vlastně nepřiměřená imunitní reakce na infekci, která ve skutečnosti v těle není. Několikrát se nám stalo, že i lékař na pohotovosti předepsal ATB na jasnou angínu.
Ja vas chapu ale v zime se okna myt nedaj.
No právě, že má. Ale člověk to zjistí teprve, až když si to vyzkouší na vlastní kůži
. Ovšem myslím to z pohledu, když ten učitel dělá tu práci tak, jak má. Jako u všeho. Pokud ne, tak potom ano. Pak je to super benefit. A samozřejmě takoví se v našem školství taky najdou. Jako všude.
Třeba když zmiňuješ ty dva měsíce. Není to tak dlouho, co ještě nebylo výjimkou, že řada učitelů dostávala smlouvy jen na dobu určitou a na ty 2 měsíce (do toho předposledního týdne v srpnu) se museli nahlásit na pracáku, což nebylo nic příjemnýho (nejen z hlediska financí). Pak teda proti tomu naštěstí konečně zakročilo ministerstvo. Ale ještě nedávno jsem se setkala s ojedinělými případy, kdy jsou čerstvým absolventům tyto smlouvy stále nabízeny. A to mně osobně jako benefit nepřijde.
Hele ale to je fakt v pohodě. Z mojí strany nešlo ani v nejmenším o rejpání. Fakt jsem jen chtěla přispět troškou svých vlastních zkušeností, že těm dobrým učitelům (ne učitelům obecně) prázdniny opravdu nezávidím. I když pravda, jak dlouhodobě nestíhám, vlákno jsem otevřela pozdě. Slibuju, že příště se polepším a budu rychlejší
.
A treba zdravotni sestra by ti na to myslis rekla co![]()
to sice jo, ale ja si taky ve vseobecne rovine myslim, ze pokud clovek dela sezonni praci, mel by ve svem "podnikatelskem planu" zohlednit, ze ze mu vydelek ze sezony musi pokryt i obdobi mimo sezonu.
Zasnu![]()
![]()
![]()
To jsem zohlednila, jedine proc jsem byla na up bylo z duvodu neplaceni zaloh na szzz. o podporu jsem nikdy nezadala. Ja v tom treba problem nevidim, v te dobe jsme to tak delali vsichni z oboru
haha jsem k vyskarine prisla jak slepy k houslim, v te dobe jsem byla rada ze uzivim sebe a psa, a ty dva tisice mesicne placene zbytecne by mi proste chybely. Konec priznavaciho okenka :)
Aha, odtud vítr vane
.
Ale ta zdravotní sestra se nemusela na dva měsíce hlásit na pracáku nikdy, že jo
?
Hele, já v žádném případě nesnižuju náročnost a zodpovědnost jejich povolání, že by bylo méně důležité. Ale je prostě vystavěné na jiných systémových principech.
Učitel si zase nesmí vybrat jediný den dovolené během školního roku. Prostě neexistuje. Ta profese má zase svoje jiná negativa. Jako každá.
Čímž netvrdím, že by si zdravotníci podobně dlouhé volno nezasloužili. Zasloužili. Jsem proto všema deseti
. Jen je otázka, jak by to v tom zdravotnictví po návratu z práce vypadalo vzhledem k tomu, jak je systém nastavený.
A zase jako všude, máš dobrý zdravotníky a máš špatný zdravotníky.
Tím chci říct, že takhle, jak chceš to množství dovolené, se to už z hlediska nastavení systému, na němž jsou ty jednotlivé profese vystavěné, srovnávat nedá.
Proc? :)
To ne, odtud nevane, jenom tím chci demonstrovat, že jiný řekněme společensky velmi přínosný povolání s dejme tomu posláním benefit v podobě 2 měsíců placeného volna nemaj a placený jsou cca stejně mizerně. A jelikož mám kamarádku učitelku, vím, že si dovolenou samozřejmě vzít můžou, asi ne 14 dní, ale "ani den" není pravda. Stejně tak ty prázdniny na pracáku si už nikdo nelajzne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.