Takze pokud by se myc oken nechal zaměstnat na dobu urcitou, tak by narok mel mit a jako osvc ne?
Stěžovací vlákno
Tak to má tvoje kamarádka štěstí, ale na všech školách v republice to takhle skvěle nefunguje.
A jak jsem psala, já v žádném případě nepopírám, že by jiná, společensky stejně přínosná zaměstnání takto dlouhou dovolenou také nezasloužila. V tom se rozhodně shodneme. Jenom říkám, že z hlediska toho, jak je systém nastavený, se to bohužel takhle srovnávat nedá. To by musel systém nabrat větší množství zdravotníků, aby se to vzájemně vykrylo a musely se na to v rozpočtu najít peníze. A touž je zase na jinou debatu.
Je mi jasné, že moje argumenty tě nepřesvědčí o tom, že zase až takový super benefit oproti jiným zaměstnáním to není. A je to v pořádku
. Nejsi první ani poslední. Určité pracovní zkušenosti holt nejsou přenositelné na papír. Proto říkám, že takový člověk zpravidla změní názor teprve, až když si to vyzkouší na vlastní kůži se vším všudy (pořád ale mluvím samozřejmě jen o těch dobrých učitelích). Já to prostě po osobní zkušenosti jako super benefit vnímat přestala.
Ve skolstvi se to podchytlo, ale verim, ze je dost firem, ktere vam nedaji smlouvu na rok, kdyz vas potrebujou 8 mesicu. Proste je to chyba systemu a nebudu zatracovat nekoho, kdo vyuzije platnou normu.
ja myslim, ze tady venkoncem nikdo nikoho nezatracuje, proste se vede diskuse o nejake popsane praxi a nazory se ruzni.
Je to marny, je to marny, je to marny.
1. Mutzi ma ve vsem pravdu
2. Pokud Mutzi pravdu nema, plati bod 1
No jako v mnoha jinych pripadech. Nad RasaNori se tu ovsem nos ohrnul dost vydatne.
![]()
ja nevim, mozna to chapeme kazda jinak.
ja neohrnuju nos nad clovekem, ale komentuju konkretni praxi plus jeji prezentaci jako dobra vychytavka. doufam, ze se mi podarilo vysvetlit, v cem vidim rozdil.
Asi hur chapu, ale nechme to byt, nechci zase rozvirit nekolikastrankovou debatu.
vidim to stejne.
Ale ale, Mutzi si myslí, že se účy maj, protože maj prázdniny, já nevim co by na tom názoru mohlo změnit to, že se přes rok zřejmě teda můžou přetrhnout, to pani v Kaufáči za kasou taky a v létě co, v létě taky do rachoty.
oukej ![]()
Proč zacházet takhle ad absurdum, zdravotníci prostě prázdniny nemaj, protože si to stát ani občan nemůže dovolit, to je logický, učitelům to charakter práce umožňuje, tak maj prázdniny, kdyby měli zdravotníci prázdniny, psala by, že je to super benefit stejně tak. Já nikoho o svém názoru nepřesvědčuju, stejně tak ten svůj si ponechám![]()
No jestli v případě rasaNori třeba nevadí, že to byla státem (zastoupeným dámami na OSSZ) povolená obechcávka (čili nic moc rebeloidního, žádný bojovník proti systému) , kdežto státem nepovolenými obechcávkami ( a co jich je) se mnozí taky chlubí, a nepřijde jim na tom nic špatného. ![]()
Ale to není státem povolený, ten jenom nemá mechanismy jak se tomu bránit.
a prave proto ma byt socialni system jednoduchy a ocesany jak je to jenom mozne.
No, jestli to bylo doporučováno státní institucí...taky se mi to zdá systémově trochu špatně, ale po letech bojů s vysvětlováním firemních a soukromých nákladů a zdaňováním nepeněžních příjmů zaměstnance jsem trochu otupěla, asi. Navíc se rasaNori fakt ty pobyty na pracáku prakticky nebudou počítat do let do důchodu, a činila to s plným vědomím, a bude muset slaňovat po boku mrakodrapů do sedmdesáti ![]()
hned bych si zadebatovala :)) ale v nedeli odjizdim na dovolenou a mam ted trochu fofry, to mam za to, ze jsem si vyjednala dovolenou v sezone, ted mam dojem, ze to byl dost blbej napad. cimzto bych si tu chtela trochu ustížnout.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.