Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 15. června 2017 15:21
Reakce na continuity:

a prave proto ma byt socialni system jednoduchy a ocesany jak je to jenom mozne.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 15. června 2017 15:23
Reakce na Isca:

No doporucovano, kdyz prijde na pracak nekdo s tim, ze pozastavil zivnost a nema praci, tak mu samozrejme reknou co ma udelat  a zaridit, ale ze by to stat podporoval si nemyslim.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 15. června 2017 15:24
Reakce na :

A me to neprekvapilo vubec :D pokud neco jde, lide to udelaji. Pokud by mi zakon dal jakoukoli moznost dostat zpatky penize, o ktere me ve velkem kasiruje na danich, vyuzila bych to. Chapu, jak to myslis, nicmene mi prijde, ze s timhle pristupem opravdu jedou vsichni - staci se podivat, jak v funguje napriklad urad prace a benefity, prispevky, dotace...(momentalne me fascinuje dotace na sber destove vody pro ucel zalevani zahrady - my meli sud pod okapem a fungovalo to). Reknu to negativne, ale ten, kdo se snazi byt moralni, vicemene skodi sam sobe.

dýchla na mě minulost, úplnou husinu z toho mám...

jinak nemyslím, že se tady nad rasanori někdo ohrnuje, její přístup někomu (včetně mě) nepřipadá v pořádku, stejně jako mutzi si myslím, že to není úplně winwin situace, a že je to něco, s čím si stát neumí poradit, než že by to bylo kdovíjak podporované nebo chtěné. 

stejně tak je skutečně rozdíl mezi sezonním zaměstnancem (ano tady v něterých případech můžeme být rádi, že to někdo dělá) a "sezonním" osvč, protože to je prostě riziko podnikání, nedaří se mi / není do čeho píchnout, jdu za státem, no nevím no, zejména pokud sama vím, že je ta situace krátkodobá...

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 15. června 2017 15:29
Reakce na Lilly_Ku:

Tak posťažovať sa ti zachcelo na to, že ideš na dovolenku? Ma neštvi, ja by som tááák išla niekam...

A nemôžem, béééééééééééééééé

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 15. června 2017 15:31
Reakce na :

nojo, prave neuniknu, protoze jsem debil.

rekla jsem, ze bych chtela dovolenou v sezone, ale ze samoze URGENTNI veci vyridim i odtamtud. ted bych si za to dala par facek.

jinak ja pri pohledu na dane nadavam jak spacek, tady je celkem brutalni progrese, takze kdo vydelava aspon prumerne, uz v tom dost jede.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 15. června 2017 15:34
Reakce na Janulik03:

soucitim a utesuju! :)

a kdyz te tu ted vidim, hele, minulej vikend jsem vyzkousela nafukovaci clun, co jsem onehda davala do nakupovaciho vlakna (na rece uprostred berlina :D

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 15. června 2017 15:56
Reakce na :

jj, tak nejak to mam v planu, dobry trik! :)))

jako ta prace z dovolene je fakt nanic, panc i kdyz to je treba jen pulhodka denne, tak te to zas hodi do pracovniho rezimu atd., no asi vis, co myslim.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 15. června 2017 16:01
Reakce na :

dik, provedu! 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 15. června 2017 16:17
Reakce na Kokoska:

Ja nevim, ale nerikate tim, ze stankar se zmrzlinou na koupalisti ma pracovat jen v lete a po zbytek roku ho mam platit ja? To snad ne. Sezonni pracovnici preci maji mimo sezonu moznost a) delat praci jinou ci b) nepracovat a zit z vydelku ze sezony. Nejak mi prijde, ze se jaksi na tu moznost a) zapomelo. Ja si myslim, ze snad vetsina sezonnich pracovniku ma dalsi praci. Jestli rasanori nesezona byla jen mesic ci dva, tak ten vypadek by mela byt schopna pokryt ze zbytku roku, ale pokud je to cela zima (psala jen, ze v zime se okna nemyjou), tak na tu dobu pujdu myt neco jineho? 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 15. června 2017 16:37
Reakce na :

A me to neprekvapilo vubec :D pokud neco jde, lide to udelaji. Pokud by mi zakon dal jakoukoli moznost dostat zpatky penize, o ktere me ve velkem kasiruje na danich, vyuzila bych to. Chapu, jak to myslis, nicmene mi prijde, ze s timhle pristupem opravdu jedou vsichni - staci se podivat, jak v funguje napriklad urad prace a benefity, prispevky, dotace...(momentalne me fascinuje dotace na sber destove vody pro ucel zalevani zahrady - my meli sud pod okapem a fungovalo to). Reknu to negativne, ale ten, kdo se snazi byt moralni, vicemene skodi sam sobe.

Tomuhle taky nerozumim. Tady preci nekdo (neni to jen o rasanori) plati naproste minimum dani (kdyz rika, ze mela sotva na uziveni sebe a psa a ten vypadek by sama nepokryla), takze proc by se mela snazit dostavat od statu neco zpatky (ona ve velkem na danich rozhodne kasirovana nebyla)? Vzdyt ty vypadky plati prave ti, kdo plati obrovske dane. Vase argumentace je typu "ja jsem sice do systemu dala minimum, ale vyuziju legalni moznosti, jak z neho jeste neco ziskat". To nedava smysl. Kdyz uz, tak se nedivte vysoce vydelavajicim lidem, ze optimalizuji, ale to nebyl ten pripad. Ta vase posledni veta - co na tohle rict, pokud to takhle vidi vetsina, tak potes.

Offline no.li
37 příspěvků moje polička 15. června 2017 16:41

Mam dotaz, ktery volne navazuje na tema obchazeni zakonu. Jde mi o pripad, kdy absolutne nechapu, co chtel zakonodarce zakonem rict a tak nevim, jestli by nejaky postup byl obchazeni nebo jen normalni chovani vramci zakona.

Konkretne: Materska je cca pul roku, prvnich 6 tydnu po porodu musi byt na materske s ditetem matka. Pak uz muze byt otec. Vyse materske se vypocitava z vyse platu toho rodice, ktery je na materske. Velmi zjednodusene je to cca 70% platu. Pokud je na materske otec, musi s matkou podepsat dohodu, ze se o nej bude starat a ten se dolozi na socialku. Nicmene v te dobe muze dale pracovat (takze se asi tak uplne nestara). Ale nesmi pracovat na stejne pozici, ze ktere mu jde materska. Muze zacit podnikat nebo si treba najit jinou praci.

Manzel bere vyrazne vice nez ja a proto by bylo pro nas vyhodne, aby na materske byl on. V praci nemaji problem mu po tu dobu nabidnou jinou pozici.

Pokud se v tom nekdo orientujete, tak budu rada za postrehy. Zatim mam pocit, ze ten, kdo schvaloval ten zakon musel byt na drogach.

20970 příspěvků moje polička 15. června 2017 16:46
Reakce na :

Mimochodem ty dotace na odchyt dešťový vody jsou proto, aby lidi nezalejvali pitnou, velice bohulibé a z budoucího hlediska nutné. Jinak na mě dýchl komunistický duch a přísloví Kdo nekrade, okrádá rodinu, pokud je vás takových dost, vysvětluje to ty vysoký daně, začarovaný kruh trošku.

20970 příspěvků moje polička 15. června 2017 16:49
Reakce na no.li:

Opět - vychcanost

Offline no.li
37 příspěvků moje polička 15. června 2017 16:55
Reakce na Mutziputzi:

no ale chapete smysl takoveho zakona? Proc ma podepisovat tu dohodu, kdyz se vubec neceka, ze ji dodrzi. Proc kdyz muze dal pracovat, proc musi zmenit pozici. Jakou situaci se zakonodarce snazil osetrit? Nejprve jsem si myslela, ze byla snaha aby se proste matrrska pocitala z toho vetsiho platu, ale to taky nesedi.

Jinak Vas nazor chapu.

Offline no.li
37 příspěvků moje polička 15. června 2017 16:58
Reakce na Mutziputzi:

Tady o tom pise mluvci socialky. http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/zurnalservis/_zprava/je-mozne-pobirat-materskou-pres-otce-ano-ale-neni-to-snadne--1443482

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 15. června 2017 17:12
Reakce na no.li:

ee.. "Manzel bere vyrazne vice nez ja a proto by bylo pro nas vyhodne, aby na materske byl on. V praci nemaji problem mu po tu dobu nabidnou jinou pozici."

prosímtě a kdo se teda o to vaše dítě bude starat?:-O to mi hlava nebere... jako jo chápu v tom odkazu že je to vymyšlenost pro případ že matka na mateřskou nemá nárok  - nepracovala tudíž předpokládám vůbec není zaměstnaná a jen vytáhne prachy přes toho otce (nehoráznost imho)