Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 15. června 2017 19:32
Reakce na Lilly_Ku:

Oooooooo, dobrá. Ja mám teda s člnom jednu historku s babami z tatier. Myslím, že ten, čo nám člny požičal, tu historku dáva k dobrú všetkým ďalším záujemcom. Si pre mna hrdinka. 

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 15. června 2017 19:33
Reakce na Lilly_Ku:

Jo a užiješ si dovolenku bez telefónu. Ideš si oddýchnuť.

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 15. června 2017 19:35
Reakce na Dadoo:

Já to vím, ale vysvětluj to Mutzi.

Offline Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:14
Reakce na Dadoo:

Blbé je, že pořád se najde dost takových, co se jen kvůli těm prázdninám na tu kantořinu dají.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:15
Reakce na wendulka:

Co mne? Delnikovi z Kolbenky a pokladni z Kaufu!

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:16
Reakce na Mutziputzi:

Mission Impossible.

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:16
Reakce na Lama_z_Lana:

Chápu dobře, že jsi byla na doktorátu bez jakéhokoliv úvazku, pouze se stipendiem, a zároveň na pracáku? Protože jestli jo, tak jsem velmi překvapena, že tohle jde. Taky jsem byla na doktorském studiu, ale celou dobu jsem žila v domnění, že s pracákem se to žádným způsobem neslučuje.

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:17
Reakce na Dadoo:

A co rodiče na to, že se věčně supluje, protože učitelé se během roku střídají na dovolených. Případně můžou i některé hodiny odpadnout, protože nebude mít kdo učit. A protože totéž bude i v družinách, budou rodiče požádáni, aby si děti vyzvedli ze školy o 2 hodiny dřív.

Tolik k neomezeným možnostem brát si dovolenou během školního roku.

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:22
Reakce na Brioso:

Ano, měla jsem prezenční DSP a ty dva měsíce, co jsem byla bez DPČ jsem byla na UP. Taky jsem myslela, že to nejde. To, že jsem prezenční studen a mám nějaké stupendium jsem zmínila několkrát, ale nikoho to tam nezajímalo. Prostě to není mzda.

Online viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:33
Reakce na no.li:

Nikde jsem nepsala, ze to tak udelame. Jen me ten rozhovor s pani ze socialky na tu myslenku privedl. Jinak k Vasi otazce, kdo by hlidal dite. Je to mozne resit tak, ze si matka vezme dovolenou ci neplacene volno.

Ja se tedy spise priklanim k nazoru Len, ze jsou to dva principy, ktere je mozne takto (ne)stastne spojit.

Ja mam profesi, ktera vyzaduje pri cteni cehokoliv premyslet nad takovymi okrajovymi pripady.

však ok, já to pochopila že o tom uvažuješ protože by se vám to vyplatilo, jen právě, nevím jestli může nastat situace kdy je výhodnější jedna nemocenská byť počítaná z toho vyššího příjmu oproti plnému příjmu plus nízké nemocenské... proto je logický když se to bude využívat pro ty nezaměstnaný matky.. jako neže bych jim to nepřála, podpora porodnosti ok, ale sakra proč zas takovejma kličkama smyčkama co akorát lákají k různým podvůdkům...

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:33
Reakce na Lama_z_Lana:

Hmm, zajímavý. Teď už je to jedno, ale přiznám se, že bych to možná tehdy využila aspoň na povinné zdravotní po 26. V pojišťovně jsem totiž byla vedená jako samoplátce bez zdanitelných příjmů a těch cca 1200 jsem si prostě musela zaplatit sama.

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:37
Reakce na Brioso:

Chápu! Minulý rok jsem to měla taky tak (samoplátce), protože jsem neměla napracováno těch 12 měsíců. U nás na fakultě to takto muselo řešit s tím pracákem hodně studentů. A ač se to nezdá, i to zdravotko byla v tu doba velká pomoc.

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:42
Reakce na Lama_z_Lana:

Tak ono když má člověk na doktorátu čistý přijem kolem 10 tisíc, tak je i těch 1200 za zdravotní hodně poznat :-) Vůbec nechápu, jak jsem na tom doktorátu mohla nějak rozumně fungovat :-)

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:47
Reakce na Brioso:

Přesně. Ale já si celkově stěžovat nemůžu. Peklo byly ty první dva-tři ěsíce v roce. Ale u nás se člověk díky různým prospěchovým a výzkumným stipendiím dostal na poměrně slušnou částku. Plus když má člověk štěstí a má aspon tu dohodu - ale je to zas vykoupeno tím časem navíc. Ale nelituju toho :)

49366 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:48
Reakce na Dadoo:

Ach Bože.. už zase učitelské "prázdniny". Řádná dovolená je to!

A jestli někomu vadí.. tak posílejte ty haranty do školy i v červenci a srpnu..  My to "nicnedělání" v průběhu roku vydržíme i tyhle dva měsíce, dovolenou si budeme brát taky průběžně.Ale nejdřív se zeptejte těch malejch hadů, co oni na zrušení prázdnin..  

no klidně, já bych teda byla ráda:-) (hadi méně, ovšem to mi neva.-) už bych to nerozmazávala, ale tenhle skvělej nápad mi připomenul jak jsem se nevímjakoustrašnoushodouokolnostíufff ocitla na sedánku učitelek z mš. bylo to před pár lety touhle dobou a ony řešily že za chvíli začnou prázdniny ale ony budou muset nějaký týden do práce protože jako ti blbí rodiče chcou dávat děcka do školky i o prázdninách no považte!

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:51
Reakce na barbucha:

hele, ja fakt na ten pracak nechtela. kdyby mi zdravotni pojistovna (teda tento stat, jejich vymysl to neni) umoznila si to zdravotko doplatit (resp. se kvalifikovat do statem placenych pojistencu, protoze pecuji o dite, navic ceskeho obcana do pr..., ale to nikoho nezajima).  

akorat, pokud mi nekdo rekne do telefonu, ze ten fakticky pobyt neni narokovy, tak si nemuzu dovolit to zkouset, protoze pak urcite presvihnu lhuty na tom pracaku, kdyby to neklaplo. a ja musim mit nepretrzite pojisteni. mne jako cizinci nesmi chybet jediny den prihlaseni na zdravotni pojistovnu, protoze mi automaticky vypovi penzijni pojisteni se vsemi konsekvencemi. uz se mi to jednou stalo a to mi chybel jeden den, protoze zamestnavatel me nemohl prihlasit od 1., kdyz to byla sobota. (a zaplaceno jsem pritom mela mesic predesly i novy). 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:53

na Slovensku vetsina skolek funguje v lete minimalne mesic. moresy, ze bezprizorni 4 lete ditko by melo byt co tyden v jine skolce jsem zazila az v Praze.

49366 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:55
Reakce na continuity:

"zamestnavatel me nemohl prihlasit od 1., kdyz to byla sobota."

ale mohl... jenže u cz občanů je to jedno, jsem to kdysi taky řešila a prostě to bylo pro ně jednodušší, ale kdyby bylo potřeba mohli mi klidně napsat od neděle/od prvního

49366 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:56
Reakce na continuity:

funguje nefunguje mně hlavně uplně vyrazil dech ten jejich samozřejmej názor že přece mají NÁROK na prázdniny

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 15. června 2017 20:59

ja jsem to resila i nasim personalnim a v tom ustavu, kde jsem tehda nastoupila se zakony brali velice vazne. proste mi na druhou eskalaci porad vysvetlovali, ze to nemaji jak udelat, i kdyz by mi radi vyhoveli. nastesti jsem pak narazila na pani, ktera oznamila administravni chyba a opravila to, ale byla jsem na pojistovne asi 3x, telefonovala jsem tam nekolikrat, no hruza. podruhe uz si davam majzla.