Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 16. června 2017 10:32
Reakce na Potrefenáhusa:

Knihovnice si zas celej den čtou, ty se taky maj.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. června 2017 10:33
Reakce na Karja:

To je docela obdivuhodný výčet a vtipný na tom je, že ta výčepní na punkových koncertech z toho vypadá na nejpohodovější džob :-).

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 16. června 2017 10:34
Reakce na žluťásek:

přesně, pohoda prostě!!!

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 16. června 2017 10:38

Já jednou brigádničila jako opravářka traktorových kompresorů.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 16. června 2017 10:40
Reakce na continuity:

nojo, situace ve skolstvi, o skolkach ani nemluvim, je dlouhodobe tristni. ale to neni problem ani jenom dovolene, ani jen ohodnoceni, celej system je nastavenej spatne, pocinaje pedagogickyma fakultama. nedokazu vubec rict, z kteryho konce by se to melo vzit.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 16. června 2017 10:40
Reakce na dzizisketa:

zavist!!

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 16. června 2017 10:43
Reakce na dzizisketa:

Já jednou brigádničila jako opravářka traktorových kompresorů.

A já zase v rámci brigády vyráběla kolonoskopický sondy 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 16. června 2017 10:58
Reakce na žluťásek:

Ty seš jak umanutá, fakt. Učitelky maj dovolenou, děti maj prázdniny. Na tu dovolenou maj zákonnej nárok. Já nevim, co je na tom k závidění.

Ta práce učitelky v MŠ jako pohodová, ta mě taky moc pobavila.

Tu umanutost u mě probouzí každá takováhle pančitelka Do háje já cca 10 tejdnů zááákonný dovolený nemám, jako stále se mi tady bude opakovat jaká je to řehole, ať tomu neřikám prázdniny a já nevim co. Prostě učitelky maj blbou práci, blbě placenou, ale takovejch prací je, že. Učitelky maj oproti ostatním vopruz pracím ty prázdniny/dovolenou, já nevim proč by se za to měly stydět a plakat ať si to každej zkusí, enjoy prostě, tečka.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:02
Reakce na :

já už jsem tu psala, že ačkoliv bych nešla učit ani náhodou a ani kdyby za to byl fakt královskej plat, tak ty vopravdický dlouhý letní prázdniny jim prostě závidim.  Kor když se musim u kamarádů učitelů na návštěvě v létě v neděli večer zvednout a spakovat se do Prahy (bydlej na vesnici v jižních Čechách, letní idylka zaručená), tak to je ta závist úplně krvavá :-D

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:04

Daruju nekomu dovolenou, mam ji tolik, ze nevim na co ji vycerpat 

Ale pancelka teda nejsem.

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:06

Já bych se jen zeptala, bez jakéhokoli hodnocení profese (já bych učitelka být nemohla, leda tak možná na výšce), zda se podzimní a jarní prázdniny počítají do dovolené, nebo se to u pedagogů bere nějak jinak? Předem děkuji za odpověď.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:07
Reakce na Potrefenáhusa:

Nemuzes zavidet prazdniny, kdyz neberes ten zbytek. To je proste v rozporu :-)

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:07
Reakce na dzizisketa:

ještě maj většinou i dlouhý vánoční (a ty jim teda závidim taky, haha)

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:07
Reakce na Lama_z_Lana:

Beru, já nemám dovolené nikdy dost! Ale je fakt, že já ji hodně vyčerpám na jednodenní výlety s přáteli, zrovna teď v úterý zase vyrážíme

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:07
Reakce na Mutziputzi:

To se to ale těžko užívá, když ti furt někdo předhazuje, že přeci máš dva měsíce prázdnin, tak nemáš právo si na cokoliv ohledně své práce postěžovat.

Mně práce učitelky nepřijde ani blbá, ani vopruz, ale prostě náročná je a tu dovolenou jim přeju se vším všudy.

(Co si tak vzpomínám, tahle plamenná debata tu vznikla kvůli postesknutí, kterak dotyčná učitelka musí vymyslet pro žáčky ve třídě veršované hodnocení místo jedniček až pětek na vysvědčení. No kdybych musela děcka ve třídě hodnotit dvakrát ročně ve verších, tak tu dovolenou potřebuju už od března)

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:08
Reakce na Zina:

Je to tak, punkáči byly nakonec  fajn lidi a chovali se ke mě až neuvěřitelně slušně. A to mi bylo nějakých 18 let a vypadala jsem tak na 15 teda:-D.

dzizisketa Já jsem brousila součástky na kanály - některé ručně, s nářadím jak z 19. století a přitom se opravdu jednalo o rok 2010+:-D. To bylo hodně výživný, fakt jak pro vězně, navíc ještě ty noční:-D :-D.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:08
Reakce na moora:

jak to? taky můžu někomu závidět velký prsa a nebrat jeho krátký nohy, ne? :-D

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:10
Reakce na dzizisketa:

Znám osobně jen jednu učitelku, takže nevím, zda je to běžné. Ale u nich ve škole podzimní a jarní prázdniny mají nějaká školení, porady, workshopy, tuším i nějaký teambuilding byl. Takže sice děti nejsou ve škole, ale oni do práce normálně chodí.