Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:11
Reakce na :

proč ne, jen bych ráda připodotkla, že jsou ještě další VŠ profese, kde je ten plat ještě o dost nižší než učitelů.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:11

A vůbec učitelky, nemůžou během výuky sem na parfumanii, během prázdnin to už nemůžou zaboha dohnat. Fakt bych to dělat nešla! Max. učit ICT, to by se dalo zakomponovat:-D.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:14
Reakce na žluťásek:

Ježiš ale já jim jí taky přeju, řikam, není důvod se za ty prázdniny stydět, ale tady né, hned na zadní a litánie o otročině. Kolegyni jsem po její stížnosti pouze poradila, že poté co napíše 30 básní, bude následovat to, co je na její práci to nejlepší a ať to bere z týhle stránky. Já už nevím jak to formulovat, abych nečetla nesmysly ala ať si to jdu zkusit

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:14
Reakce na dzizisketa:

Alokace dovolene mezi statnima zamestnacema 

Ja jsem si taky myslela, ze budu mit v lete pohodicku, konecne po letech volno bez doprosovani, jenze ejhle. Tri mesice nefunkcni pristroj a tak nejen ze si nestiham to volno vybrat, jsem tu vikendy, od nevidim do nevidim. A misto ctyr zamestnacnu jsme tu zustali dva.

Tohle je vlastne stezovaci vlakno, zejo?

Tak si stezuju, ze mi tu z toho brzo jebne 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:18
Reakce na Potrefenáhusa:

Kdyz ja na to koukam vzdycky jako na nedelitelnej celek. Jako chtela bych jeji prsa a celej jeji zivot? Nechtela :-) a je po zavisti

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:20
Reakce na Janulik03:

Já si po zkušenostech z UK a zprostředkovaných zážitcích z Francie na volno v českých školách a školkách fakt už stěžovat nebudu.

Tady je volno na podzim týden, na Vánoce dva, v únoru týden, na Velikonoce minimálně týdny dva, na přelomu května a června týden, letní prázdniny jsou kratší, ale já bych to delší letní volno klidně vyměnila za nějaké kratší prázdniny během roku. Soukromé britské školy mívají na Vánoce volno 3 týdny, na Velikonoce taky a letní prázdniny jim začínají už druhý týden v červenci - jak říká kamarádka:"Platíme za to, aby měly děti co nejvíc volna."

Nevím, jestli je to obecné pravidlo, ale třeba učitelé v naší škole volno většinou celé prázdniny nemívají - vypomáhají v těch prázdninových družinách nebo jak se tomu říká.

Ve Francii mají prázdniny ve stejných termínech jako v UK, jen i ty týdenní jsou dvoutýdenní a letní jako u nás. Rodiče jsou na to zvyklí, prostě musí děti upíchnout do nějakých denních družin nebo mít často velmi drahé hlídání.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:22
Reakce na :

No mě teda fakt zajímá, jestli je na vině zateplení fasády a pokud ano, co jim tam opravdu nabušili za materiál. Podle našich norem (vycházejících z těch evropských) by od určité požární výšky (cca 22m) měla být jen minerální vata (nehořlavá), v nižších patrech pak alespoň meziokenní pásy z nehořlavého materiálu atd., od loňského srpna jsou požadavky ještě přísnější.

Jako u většiny tragických událostí za to ale asi může souhra různých skutečností, které v součtu dopadly takto.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:23
Reakce na :

tak zase člověk musí zvážit, jestli ho to těší a má to nějak smysl, já bych práci čistě kvůli penezům dělat nechtěla, ale teda nic mě do toho nenutí, pro mě je naprosto převažující benefit, že mě to baví a těší.

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:23
Reakce na Emerald:

Mne jen napadá, zda nejsou ty delší prázdniny v průběhu celého roku dobré pro regeneraci a průběžný odpočinek, a následné lepší vstřebávání informací? Nedivila bych se, kdyby i prázdninový režim byl částečně zodpovědný za mizerné výsledky českých žáků v různých srovnáních.

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:24
Reakce na :

Já zase nevidím důvod, proč se se současnou situací smířit a nebojovat za lepší příští. Společnost se stále mění a stejně tak věci, které oceňuje.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:24
Reakce na moora:

jakmile na to člověk nahlídne takhle, tak se fakt nedá závidět nikomu nic, to je pravda. Dost často ani člověk neví, co komu závidí a pak se dodatečně diví a je rád, že je rád :-D

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:26
Reakce na dzizisketa:

Ony jsou ty výsledky britských a francouzských škol taky dost tristní - v UK to hodnocení táhnou nahoru školy soukromé, ale ty si může dovolit fakt jen menšina. V prázdninách zakopaný pes není. 

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:30
Reakce na :

Zodpovědné osoby nebo obětní beránek...  Kupodivu bych teď kvůli tomu veřejnému vyšetřování sázela na to první.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:42
Reakce na :

Kauzu znám, ale její vývoj už šel mimo mě. Pokud je to tak, jak píšeš, tak by měla být podle mě zodpovědnost na provozovateli bazénu - ten by měl zajistit, aby se mřížka nedala jen tak odstranit a ne, že se to povede pár puberťákům. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:48
Reakce na :

tak ono by to ale nicemu dost pravdepodobne nepomohlo, ani kdyby ten plavcik u toho stal. na Slovensku se stalo neco podobneho a u maleho ditete stal tata a v ty dire byl takovy proud, ze to decko proste nevytahl a utonulo.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:50
Reakce na :

Mě na tom teda fascinují ti kamarádi. Odtoková roura spolkne jednoho z nich a oni se nepokusí vůbec o nic. V článku teda píšou, že chlapce začal hledat až otec, když se mu syn nevrátil domů. Ve 14 sice nejsou trestně odpovědní (což teda neznamená, že nebudou porestaní), ale fakt by mě zajímalo, co se jim honilo hlavou. Takovéto morální selhání si musí uvědomovat snad i malé dítě.

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 16. června 2017 11:52

No..zdržení hodinu a půl..