Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 26. června 2017 21:46

Mám kamaráda, který se u žehlení dost nudí. Tak mu dělám společnost. Sedím na gauči a piju víno, vyprávím historky a on žehlí

Sakra, měla bych se ho zas zeptat, jestli nemá v plánu nějaké velké prádlo.

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 26. června 2017 21:55

Edit: Protože mi nikdo neradí mažu svůj hyperdlouhý příspěvek o pracovní ponorce, problémech komunikace, ženskym kolektivu a pokusím se tomu postavit čelem a vyřešit to asi otevřenou rozmluvou! Uff. Ke konci roku budu sice měnit trochu působiště, myslela jsem, že to doklepu, ale nedoklepu, dožene mě to:-D

Offline brrr
12366 příspěvků moje polička 26. června 2017 22:08

Snědla jsem půlku (možná i víc) čokolády

Offline LorelaiH.
118 příspěvků moje polička 26. června 2017 22:15
Reakce na brrr:

Kliiid - já jsem dnes nešla běhat a tlačím do sebe arašídové křupky, které zapíjím červeným vínem. A chci si postěžovat, protože mi nefunguje propojení FB a nového - supr dupr vymazleného - příspěvku na blogu, na kterém jsem strávila včerejšek a dnešek (samozřejmě tak, jak mi to děti dovolily, že jo) a na který jsem se strašně těšila, až ho zveřejním. PS: Není to žádná reklama na blog, protože vy - se vší úctou - pro tento článek moje cílové publikum nejste (pokud teda neholdujete fotbalu )

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 26. června 2017 22:50
Reakce na brrr:

Si by si ju mala dojest, 

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 26. června 2017 22:55
Reakce na brrr:

LorelaiH. Já zas při vaření oběda na zítra ho samozřejmě večeřím. Ale mám po dnešku nárok, i jsem šla sama na pivo:-D Aby toho nebylo málo. A ani mě nikdo neoslovil!

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 26. června 2017 23:02
Reakce na Karja:

Chápu tě! Co se té pracovní ponorky píše i té "večeře" :)

Myslím, že ses ve vztahu ke kolegyni zachovala správně. Prostě nastavení hranic.

U nás v práci se se kolektiv během třičtvrtě roku roku zredukoval ze čtyř lidí na dva. A ač se mi s kolegou pracuje v pohodě, mám ho ráda a i mimo práci jsme dobří kamarádi, tak už se tak moc těším, že teď na tři týdny vypadne na dovolenou a budu tam sama.

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 26. června 2017 23:12
Reakce na Lama_z_Lana:

Jo dovolená, po každé spoléhám, že to bude lepší ale neni. Padne to zhruba po pěti minutách, kdy se dozvim, co jsem na své dovolené měla udělat líp, vědět předem...

I přítel mi stále radí jasně nastavit hranice a jasně říct, co mi vadí, další rada je nekomunikovat což nelze. Jenže on je chlap a navíc nepracuje vyloženě v týmu, takže ti se pošlou v kanceláři do hajzlu, řeknou si v krátkosti, co je problém mezi nima a hotovo vyřešeno stále kámoši. Ženský takovýhle nejsou a já v tom fakt neumim našlapovat, jsem z toho fakt v nepříjemném rozpoložení. Nějaké společné sezení i se šéfem není možné vůbec, ten z toho bude celej hin a je takovej přecitlivělej:-D

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 27. června 2017 08:06
Reakce na Karja:

Nečítala som pôvodný vymazaný príspevok, tak sa neviem úplne chytiť, ale:

"Jenže on je chlap a navíc nepracuje vyloženě v týmu, takže ti se pošlou v kanceláři do hajzlu, řeknou si v krátkosti, co je problém mezi nima a hotovo vyřešeno stále kámoši. Ženský takovýhle nejsou a já v tom fakt neumim našlapovat, jsem z toho fakt v nepříjemném rozpoložení."

A vieš, že to funguje aj u žien? Už len z toho šoku. Nie u všetkých, niektoré sa urazia do krvi, ale to sú tie typy, ktoré sa urazia tak, že sú urazene ticho, čo v takýchto prípadoch len a len oceňujem.

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 27. června 2017 08:20
Reakce na slniecko:

Ano máš pravdu, jenže my spolu musíme hodně komunikovat kvůli práci a vzhledem k tomu, že to riziko uražení je dost vysoké, nemůžu to asi aplikovat. Navíc to chlapské řešení se dělá ihned jako okamžité řešení situace a u mě se to táhne x měsíců a dost komplexně, takže nějak zpětně a všechno dořešit tímhle způsobem asi nejde.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 27. června 2017 08:26
Reakce na Karja:

Možno to stačí raz rázne stopnúť až zase začne a už sa nevŕtať moc v minulosti.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 27. června 2017 08:54
Reakce na Karja:

zensky kolektivy jsou peklo pekel:-((

ale teda...

" Padne to zhruba po pěti minutách, kdy se dozvim, co jsem na své dovolené měla udělat líp, vědět předem..."

je treba nutny ji o te dovolene neco vykladat? nebo kdyz, tak na prvni remc opacit - fajn dal o tom nebudem mluvit? pokud se kolegyne "bojis" a ona je "ten" typ, bude ti to davat sezrat cimdal vic:-(

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 27. června 2017 09:46

Nejsme tam samy a ostatníma se normálně bavim, takže nelze nevykládat vůbec. Jak se to vyhrotilo, tak jsem v podstatě taky jen obecně odpověděla a dostalo se mi všelijakých rad na osobní a navíc značně odbornej problém. Jako ono je to spíš vtípný ze zpětného pohledu, člověk by neřekl, čemu všemu kdo nedokáže rozumět. Ale ten den jsem celkově byla z toho problému vystresovaná, takže jsem neuměla jaksi chladnokrevně zareagovat, jak bych chtěla.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 27. června 2017 09:55
Reakce na Karja:

no mne to legracni neprijde, ja te fakt lituju.. ale ty si na tu praci uz stezujes docela dlouhodobe, neni uz treba fakt cas na zmenu? at baba zas trapi nekoho jinyho:-)

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 27. června 2017 10:29

Během podzimu budu měnit působiště v rámci organizace, takže jsem si říkala, že to doklepu bez nějaké konfrontace. Problém je, že ona je fakt v jádru hodná, pracovně mi pomůže, bohužel si myslí, že formy jejího sdělování jsou OK (nejsou a to i v rámci pracovních témat, potvrzeno od kolegů). A že ty rady a neustálé vysvětlování i v mimopracovních tématech mají přidanou hodnotu a druhejm pomůžou. No to vůbec.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 27. června 2017 10:31
Reakce na Karja:

Normalne jak vas ctu, zacinam byt presvedcena, ze pracujete s mou byvalou kolegyni :D:D ta byla taky expert na vsechno...

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 27. června 2017 10:36
Reakce na 711990:

Jo, teď jste uhodila hřebíček na hlavičku:-D. A já jako nejmladší, nic neřešící osoba, dělajícíci si legraci z většiny věcí jsem tím nejvhodnějším adeptem na poučení:-D

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 27. června 2017 10:38
Reakce na Karja:

tak tahle byla zas u nas ze vsechn nejmladsi, ale to ji nebranilo mit zkusenosti uplne se vsim!:D 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 27. června 2017 10:40
Reakce na 711990:

já mám takovou nejchytřejší osobu pod sluncem v rodině (ještě jednu kromě mě)