A to já mám osoby, co mají ke všemu co říct a žijou v domění, že jenom oni dělaj na rozdíl ode mě a kohokoli všechno líp a správně ale vysloveně ráda!![]()
Stěžovací vlákno
pokud se jim to dá dát na starost/za úkol tak ideál!:-)
Tá najmúdrejšia som ja a basta. ![]()
my sme dvě právě...![]()
Ako si to delíte?
špatně, většinou je ona víc nejchytřejší a já nasraná
Ja bych pridala svuj postreh. Osobni konfrontace se muze dost vymknout ve tvuj neprospech, pamatuj, ze s ni jeste nejakou dobu v tom kanclu musis sedet. Pokud je kolegyne jenom blba (a ne zla) a nevyzadane ti radi v osobnim zivote, vyresila bych to tim, ze se od ni nenechas chytit do techto hovoru - na otazku odpovez otazkou, pripadne odpovidej jednoslovne ve stylu: jak se mas? Jde to. A pokud ti bude radit tak jako tak, vsechno bych ji smetla ze stolu s poznamkou"ale di ty, ty bys taky poradila vsem" Kolegyne si nejspis mysli, ze je mistni guru, takze ignorace nebo naproste prehlizeni jejich rad by ji mohlo vzit vitr z plachet.
pokud je to vážně takhle (taky jsem nestihla ten původní příspěvek:-( tak tohle je jediná možnost. protože pokud někdo zcela sebejistě radí druhým v oblastech o kterých lautr nic netuší je zbytečný nějak ho vyvádět z omylu, vyvracet mu to. ignorovat. případně mávnout rukou a trochu ho setřít - jen v případě že si můžu dovolit/chci snášet případnou averzi
tyhle lidi ale nejdou setřít, ignorace je nejlepší, ale v situacích, že člověk musí s tím druhým cokoliv řešit (i s výhledem do budoucna), to dost dobře nejde. Z práce se dá odejít, ale někomu v rodině, s kým to budete muset řešit s dost vysokou pravděpodobností aspoň dvacet dalších let, se nedá říct, že je blbá kráva...![]()
![]()
Mám švagra, chrobák truhlík mu tajne hovoríme. Ale tiež som viac menej ticho, lebo je straaasne na seba háklivý a už raz k nám sestra nemohla chodiť. Tak sa drziiiim. On je odborník na všetko, na všetko má najlepsi názor, rozumy rozdáva všade. Ale je to rodina...,,,,niekedy už keď viem že majú prísť spolu, tak mám tik, ale sestru milujem, tak nič, no. A ona miluje jeho, vyhovuje jej to, tak načo rýpať, že?
přesně, hádat se s blbem je zbytečný. stírat ho může být v tomhle případě vysloveně kontraproduktivní. to už se musí vychytat individuálně.-) někdy je prostě nejlepší pokývat a občas si ještě trochu dělám srandu tím že "faakt? tyyyo to sem netušila!" ale zas to nesmim přepísknout:-))
no tak říct někomu že je blbá kráva bych teda nedoporučovala ani v případě, že je to pravda:D spíš odkývat a myslet si svoje. když nejde o život... a pokud jde, tak teda poruším zásadu č. 1, to pak za to samozřejmě stojí:P otázka, v té rodině, zní spíš jaký vliv to má konkrétně na tebe, jestli jenom kecá tak o nic nejde. blbý pokud se snaží něco prosazovat, třeba ve stylu "vy máte stůl pod oknem ale každej ví že lepší je u dveří tak vstávejte a přestěhujem ho", to už je pak docela výzva no
Mám to v rodine riešim úsmeom a vetou: O tomto sa baviť neplánujem.
Ale clovek,kterej je nejchytřejší,nejde dost dobre setrit,stejne si porad mele dokola to svoje a vlastne je mu jedno,co mu říkáte. Tahle osoba neni nejak nepříjemná,jen si porad melduje to svy,vubec se neohlíží na jiny lidi a jiny názory snad ani nevnímá .a v rodině bohuzel nežije clovek sám na pustym ostrově,viz jak píše Janulik
Ja už sa tvarim, že to nevnímam. A našťastie sa to nesnaží zopakovat, väčšinou jede dál. Už radí ďalšiemu.
Tak jedna věc je radit všem a ve všech oborech, druhá věc je reakce, když druhá strana s postřehem nebo radou nesouhlasí, tento nešvar provozuje mnohu místních soudružek, takový ty kecy o naivitě, neznalosti, nepochopení psaného textu a "tak nám povězte jak to teda je, jste jistě odborník" a čekání na support od dalších místních jaderných fyziček, nadnárodních auditirek a arbitrů a historiček umění a smíchem po fousy![]()
Díky všem, fakt jste mi zlepšily náladu. Ještě v noci jsem se z toho budila a teď se vlastně směju.
@Amun Jasně, spoustu věcí už z toho praktikuju, ještě se teda musím naučit odpovídat na otázku otázkou:-D. Asi ještě víc pojedu taktiku usečnosti, ale už teď viditelně neposlouchám a ani nenavazuji oční kontakt.... Jedna kamarádka mi říkala, že by se z toho zbláznila a že to musí značit nějakej nedostatek ve vlastním životě, pokud má někdo nutkání pořád říkat, co druhý může udělat jinak a jak on to dělá líp. Ty vole, kdyby ty rady byly aspon vždycky pravdivý, ale prd, to je někdy uplnej opak, jak se pak dopídim z jiných zdrojů.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.