Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 15:16
Reakce na Mutziputzi:

Přesně, já to chci letos zrušit a jet na hory. Dala bych dárky jen dětem (ne mým) a ještě nejlíp tak, že bych dala jejich rodičům peníze, ať jim koupí, co chtějí (pro uplnost rodiče smrdí korunou, potěšilo by je to). Zdá se mi to jako super nápad, bohužel jsem jediná a na ty hory se mnou nikdo nechce jet, prej max. Krkonoše, ale to se jako ofukuju, tam bude hnusně a ještě bez sněhu třeba:-D.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 15:18
Reakce na rasaNori:

Než tato omezení, tak to radši nikomu nic nedávám. Dárky dávám jen nejbližší rodině a pár nejblížším kamarádkám. V rámci širší rodiny je největší dárek, že se na Vánoce vidíme, a nic si nedáváme. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 15:21
Reakce na Karja:

Tak, jenom detem a hotovo, svicky a kosmetiku si kupuju sama a "dekorativni" predmety nesnasim, obleceni a spol. by nikdo podle me ani nezkusil. Jinak v Krkonosich krome zminenych nejistot, vas s jistotou stahnou z kuze uz jenom na permicich

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 15:22
Reakce na rasaNori:

Takéto obmedzenia... to fakt radšej nič. K čomu je to dobré? By som im asi začala dávať rovnakú sadu sprcháčov každý rok a bol by pokoj

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 15:27
Reakce na Mutziputzi:

:-D Právě, to už radši nakoupim ty dárkový čaje:-D. Ne mě to fakt nebaví, ani mě nebaví se o tom bavit, tak proč to dělám a navíc už v září?!?:-D

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 15:35
Reakce na :

To se v mojí rodině a mezi kamarády nestane, ti mě poslouchají :-D. V té od partnera platí pravidlo - jeho rodina jeho shánění dárků. Spíš v práci se chci hodit marod na vánoční besídku, jenže mi to pak daj stejně no...tam je to blbá situace.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 15:44
Reakce na :

Nojo, kdyz moje nejblizsi rodina je:

- 4 prarodice

- 4 rodice

- 6 sourozencu

- 4 jejich prizeneni partneri / privdane partnerky

- 2 synovci

- manzel

Fakt jsem docela rada, ze nasi (moje strana rodiny) uvazuji o financnim omezeni, tohle je fakt sileny... (Ne teda na 150 jako u RasaNori, ale treba petikilem)

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 15:46
Reakce na Karja:

To s tím zrušením dárků a odjezdem někam do pryč jsem letos navrhla taky a neprošlo mi to úplně stejně. Tak můžeme na ty hory spolu

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 15:53
Reakce na Solathis:

no my si dáváme takový společný dary a třeba s bratrancem a jeho ženou když jsme si jednou měnili ty flašky vína, tak jsme se dohodli, že si příště jenom popřejem a i když se vídáme docela často, tak to dodržujem.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 16:15
Reakce na :

Mně se to stalo jen jednou a řekla jsem děkuji a hotovo. věřím, že stát se to ještě další rok, potřetí nic nedostanu.

Noren Můžem o tom uvažovat:-D. Já byla totiž vloni s odjezdem 22.12. domů a byl to ten nejlepší a nejšťastnější předvánoční čas, co jsem kdy zažila. PS: Auto mám, řídičák taky!

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 18:10

Damy ja vim ze to omezeni je na houby, navic jsme byli zvykli kazdy rok psat jeziskovi (i dospeli v rodine) a pak se ruzne schazet a vymyslet co kdo komu a kde to sehnat a bylo to hrozne mile a tak. No a protoze svagrovci smrdi korunou, tak vymysleli tohle skvele pravidlo a aby byl klid v rodine, tak na to zbytek pristoupil. My jsme loni nak pred vanoci odleteli a vratili se 22.12, to bylo bozi. A darky jsme taky poresili podle vlastniho uvazeni cele rodine, jen svagrovci dostali ten darek do 150 korun :D ja vim ze jsem mrcha, ale me to nedalo proste :D

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 18:13
Reakce na rasaNori:

:D Taky bych to tak udělala, jako pardon, ale koupit dárek do 150 Kč, ne že by to bylo nemožný, ale ve výsledku je to snad ještě těžší než obvykle, nejvíc jsem se takhle zapotila loni u firemního Ježíška, kde nejen že si člověka losujete, takže kolikrát je to někdo, o kom víte prd, ale navíc je tam ještě tady ten finanční limit... A já fakt ty generický kosmetický soupravy a vonný svíčky nenávidím, takže jsem se špiclováním a zjišťováním, co dotyčný rád/nerad a jak to pak proboha koupit za stopade uštvala ještě víc, než kdybych prostě šla do obchodu a koupila něco podle sebe. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 18:19
Reakce na Karoleena:

přesně, to výmyšlení co za 150 byl porod, nakonec to vyhráli ručníky z decathlonu :D a po téhle zkušenosti na to dlabu i letos, navíc díky miminu to budu muset mít pořešené už během listopadu :D

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 20:12

Uff, nestrašte s Vianocami... fakt sa mi na to tento rok nechce ani myslieť, chlapa budem mať na opačnej strane zemegule a pri predstave Vianoc s mojou alebo nedajbože s jeho rodinou...   No mám už také myšlienky, že sa sama zbalím a niekam vypadnem, najlepšie niekam, kde sa Vianoce neslávia vôbec.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 20:30

Nestrašte s Vánocema a vymyslete mi dárek pro tátu k devadesátinám. Nepije, nekouří, špatně vidí, špatně slyší, těžko se pohybuje, špatně se mu kouše, ze všeho nejradši je doma nebo jde 500m na zahradu a zase zpátky. A teď se vokažte! Mám pro něj dvě knížky o Praze a to asi tak bude všechno.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 20:36
Reakce na Kokoska:

smoothie mixér:-))

někdo už tu nebo vedle řešil třeba masážní křeslo... nebo takovou podobnou "zdravotní" pomůcku která je spíš pro potěšení než nutnost. prostě nějakou novější a lepší variantu papučí s přezkou:-P

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 20:42
Reakce na Kokoska:

To máš vymyšlený skvělý dárek! Někdy lepší trefná maličkost než pořádná věc, která bude nevyužitá, což v případě starších lidí je dost časté. Nedá se do knížek psát věnování, nebo vymyslet nějakou upomínku v souvislosti s knihou? A co třeba dvd s nějakými dokumenty či filmy, co ho zajímají? Plakáty či obrazy s tím, co má rád nebo měl rád v mládí?