To už jsme jednou zvažovali, už ani nevím, proč to nechtěl. Asi že u toho usíná, fakt už nevím.
Stěžovací vlákno
A ještě si stěžuju, že si už zas (jako vždycky) musím odpracovat dovolenou. Do pátku stihnout to, co normálně do půlky měsíce, a po příjezdu dohnat to, co tady zatím vznikne. A vždycky do obvyklé práce vpadnou další věci, které jsou nečekané, ovšem nutné a pokud možno co nejvíc zdržujou. Takže tu sedím, přemlouvám se k činnosti a vykecávám se na Parfumanii. Ale to možná znáte.
Nedavno jsme davali k narozeninam babicce podobneho veku knizku Babicko, vypravej. Meli i verzi pro dedecka. Je to knizka s otazkami, ktere zacinaji detstvim a pres dospelost jdou az k vyssimu veku, jsou to otazky, u kterych se da vzpominat. V knizce je vzdycky tak pul stranky, kam se daji vzpominky zapsat, nebo treba pridat nejaka fotka.
Prislo nam to jako pekny darek, i kdyby babicka nic zapisovat nechtela, muze nam podle toho jenom vypravet.
Dík, to zkusím najít.
Babičko vyprávěj jsme kupovali třem různým babičkám k Vánocům a všechny to svorně odmítly vyplňovat. Je jim už přes 80, možná je to vhodnější spíše pro mladší generaci prarodičů.
právě jsem chlapečkovi do tělocviku koupila tenisky vel. 45![]()
... ani prarodice ve veku 65 - 73 do knih "Babicko/dedecku, vypravej" nechteji nic zapisovat. A to ani kdyz jsou k nim poslana vnoucata, ze budou vzpominat a zapisovat spolu. Urputne se tomu brani a mi je to moc lito. Protoze ty vzpominky jednou zmizi a nebudou.
Mám úplně tu samou zkušenost... A přitom jinak tak rádi vyrávěj.
No, objednala jsem to, třeba se za dlouhých zimních večerů něco vylíhne. Docela by mě to potěšilo, taky o těch předchozích generacích (rodiče rodičů a starší) toho moc nevím.
já docela chápu, že psát se jim nechce, ale mohl by to zapsat někdo (vnoučata?) podle toho-při tom vyprávění, jako společnou práci, to by bylo super
Můj táta býval docela psavec, v mém prvním albu fotek popsal dost podrobně, kdy jsem co spapala a říkala a jak jsem rostla a chodila... jen teď už se mu hůř píše, jak špatně vidí. No uvidíme - nebo taky ne ![]()
No, však tak to bylo v plánu. Ale jak jsou (byli) ukecaní, tak sotva jsme vytáhli tu knihu, byl konec. Takže by to asi možná vyřešil spíš diktafon...
My tak prave doufame, ze kdyz to babicku nebude bavit vyplnovat, necha to psani na nekom z nas a bude vypravet. Ale tahle vetev nasi rodiny je uplne posedla svou historii, sami si udelali rodokmen, tak snad to bude babicku bavit i samotnou.
Mám dnes den "debil". Ráno 7:10 koukám na mobil a 5 zmeškaných hovorů z domu, od manžela. Budí a odváží oba kluky do školy, každého na jiné místo Brna. Volám mu zpátky a on začal řvát, ať okamžitě jedu dolů, že čeká před prací a že mám jeho klíče. Málem mě ranila mrtvice. Mladší musel s ním (ráno do školy sám netrefí) k nám do práce tramvají, protože na mých klíčích není nový klíč od garáže a nedostali se pro auto. Starší s velkým nadáváním musel dopravou.
Manžel nejel tramvají asi 5 let. Ještě, že kluci ví, kde pracuju a co tam jede.
Odpoledne jsem přišla na to, že mi nechodí některé e-maily. Mám spojené dvě adresy a po nedávném problému s internetovou objednávkou mi začaly ještě chybět e-maily z obou škol. Zjistila jsem, že jednu adresu mám zablokovanou. Po tom, co mi ji Seznam obnovil mi přišlo 250 mailů. Po vytřídění asi 50 k vyřízení ![]()
. A několik průšvihů, kde jsem se dlouze musela omlouvat.
Naše babi vyprávěla, my se ptali a přepisovali. Bohužel jsme tu knihu koupili pozdě. Zůstala strašně prázdná.
To je až protivný toto...ta návštěva nejdřív 10 po domluvenym čase mě překvapila

No a tohle, Koloniál měli nechat pro staromilce, Košík a Rohlík splývaj, já nevim kdo jim tak blbě radí!
https://retailek.mediar.cz/2017/09/06/mall-group-utlumi-znacku-kolonial-cz-rozvijet-bude-kosik-cz/
Návštěva chvíli po je v pořádku... Nesnáším, když někoho pozvu na večeři, mám to pěkně rozplánované, posledni bod rychlá sprcha a v tom zvoní návštěva, že přijeli dřív... Ale vypustila bych slovo nejdřív, zvlášť, když se něco vaří. Prostě 5-10 minut po domluveném čase.
Návštěva chvíli po je v pořádku... Nesnáším, když někoho pozvu na večeři, mám to pěkně rozplánované, posledni bod rychlá sprcha a v tom zvoní návštěva, že přijeli dřív... Ale vypustila bych slovo nejdřív, zvlášť, když se něco vaří. Prostě 5-10 minut po domluveném čase.
přesně. souhlas.
Mutziputzi těch 10 minut beru jako orientační, prostě chvilku po. i kdyby to mělo být 30 sekund. ale nikdy prosím!!! ani 30 sekund před:D
To učili už mňa doma...a ja to neviem naučiť svojho muža, ktorý furt vystresovane narieka, že meškáme...ono tých min. 10 minút zas nemá znamenať 45. Je to kvôli tomu, aby sme nepristihli domácich ešte vyliezajúc zo sprchy, alebo aj keď už na poslednú chvíľu hotových, tak tak udýchaných, že budú mať problém odpovedať na pozdrav.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí