Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 22:58

Pozítří  večer odjíždím na dva týdny do Itálie.

S kolegou, který je mladší než moje dcera. Sice milý a fajn, ale takový poněkud ňouma.

Když jsem organizátorovi stáže říkala, že by bylo naprosto super, kdyby stihli do programu zařadit ještě octárnu, kde vyrábějí aceto balsamico a obrátila se na něj co on na to, vyhrknul, že neví, je mu to jedno, protože to stejně nepije.. 

Fakt mám obavy, jak to tam vydržím. Jak to vydržíme s harantama, když bude chladno, nebo pršet.

Ale máme vybrány ty nejlepší a bezproblémové, tak tohle snad bude ok.

Počasí nic extra. Program ale máme nabitý, denně kurzy vaření pro žáky (já budu jíst), výlety, ochutnávky apod.  Delfinárium, Itálie v miniaturách, zábavní celodenní park, San Marino, Rimini a další a další.

Balím si aspoň dvě knihy, nakoupila jsem nějaké časopisy, vzala práci na psaní.

Jen mám obavy, jak to zvládnu s tím mým parťákem. Nějaká baba by byla určitě lepší. Těžko ho asi vytáhnu jít procourat obchody.

Tak mi držte palce. Vůbec si nejsem jistá, že se tam těším.. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 02:13
Reakce na Dadoo:

Drzim palce, to zvladnes! Budeme se tesit na info. To s tim balsamikem mi vehnalo slzy do oci :-) :-) Bude zabava:-).

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 04:28
Reakce na Dadoo:

To bude dobrý :-) Hodíš mu na krk studenty a odpočineš si, možná zvládeš přečíst i nějakou dobrou knížku . Možná si to užiješ víc než s nějakou babu, neboj. Tady se aspoň nemusíš moc snažit a přizpůsobovat, asi je mu jasné, že společnou řeč budete hledat těžko. 

Offline alese
104 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 06:04
Reakce na Dadoo:

Obchody bych procourávala sama.Od kolegy si odpočineš, nemusíš se přizpůsobovat....vem to jako relax.

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 10:31
Reakce na wendulka:

"Teď je z něj Robbie Williams z dob Take That. "

Au! Až tak?

Jo, jak z klipu Everything Changes. Už chyběj jen ty tepaný náušnice, co nosil na základce...

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 10:34
Reakce na Dadoo:

pro me by bylo peklo pekel jet s tou kolegyni:-)) nech chlapeckovi na starost decka a uzivej si!;-)

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 12:11
Reakce na :

Já jsem v tomhle fatalista. Fakt chápu, že to není příjemné, koneckonců mě dnes ráno vzbudily sirény kvůli tomu paku z KLDR (který navíc prohlásil, že Japonsko "potopí") a navíc se na nás žene tajfun a moc pěkné pocity to ve mě nevzbuzuje. Ale na druhou stranu si říkám, že se může stát opravdu cokoli kdekoli. 

Ale jinak výstup z komfortní zóny schvaluju, to člověku vždycky prospěje a když nemáš děti, je to rozhodování podstatně jednodušší. A v Zurichu je krásně :-)

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 12:13
Reakce na Dadoo:

"Když jsem organizátorovi stáže říkala, že by bylo naprosto super, kdyby stihli do programu zařadit ještě octárnu, kde vyrábějí aceto balsamico a obrátila se na něj co on na to, vyhrknul, že neví, je mu to jedno, protože to stejně nepije.. "

Tak aspoň ochutná ...ulej mu poriadne!

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 12:19
Reakce na :

Jela bych do Zurichu hned! Německy se naučíš intenzivním studiem za rok, určitě. Navíc na spoustě míst tam můžeš pracovně používat hlavně AJ a němčinu tak prostě na urovni do kantýny s kolegy. No, to bych se nerozmejšlela, pokud bych měla vztah stabilní, jela bych tam. Nehledě na nějakou bezpečnost/nebezpečnost, to by bylo v rozhodování až dost druhotné.

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 12:29
Reakce na :

No příjemné to není, ale zase mi přijde, že to tady až tak moc neřeší, aspoň na venek. Oni jsou tak hrozně disciplinovaní a asi trochu fatalisti. Kde žije ten tvůj kamarád? Když letěla ta minulá střela, byla jsem v Tokyu a ani o tom nevěděla, tady na severu nás ale opravdu vzbudily sirény a přišla i varovná sms. Pořád si říkám, že je to jen takové "bububu", ale vím já, co se tomu komunistovi honí hlavou? 

Připomněla jsi mi tou svojí úvahou kamaráda-horolezce, který se vrátil z měsíčího lezení po skalách, ani nevím kde, přijel do rodné vesnice, sedl na kolo a jel za svojí holkou-a asi sto metrů od baráku měl drsnou havárku, skončil v nemocnici a léčil se asi dva měsíce :-)

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 12:29
Reakce na :

Keby som mala ja možnosť odísť z Londýna do Zurichu, tak neváham. Nie kvôli tomu, čo sa deje, ale Švajčiarsko je krásne.

A pokiaľ by som si mohla dovoliť chodiť dva roky do školy a učiť sa nemčinu tam, tak by som do toho isto šla.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 12:31
Reakce na :

Já nevim, jak jste na tom ve vztahu a jak jste na tom finančně. Ale předpokládám, že pokud jsou obě dvě věci dobré, tak by jsi rok chodila do školy, byla by jsi mezi lidmi. Navíc dneska jsou ty sociální sítě, by jsi nám tu vypisovala něco každý den:-). Já jsem byla na intenzivním kurzu NJ v Rakousku, jela jsem tam teda už se vstupní úrovní B1/B2 a jako za 14 dní 4 hod. denně jsem se tam naučila pomalu jak za semestr doma. navíc ta němčina fakt neni těžká, pokud umíš výborně anglicky, tak máš prostě předpoklady na studium jazyku.

Beru to ze svýho pohledu, ráda se učím, kdybych mohla jít na rok do školy a nikdy mi nevyčítal, že mě živí, skáču dva metry radostí do vzduchu. Taky tak nějak životní styl Zurichu, jaký popisuješ, je mi bližší než Londýn, nevím teda jak moc řešíš nějakou kariéru, či ti jde prostě jen o nějaké zaměstnání v oboru a ne o díru do světa.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 12:33
Reakce na :

Nechtělas náhodou i tak měnit práci?Jestli je jedinou překážkou jazyk, nebála bych se toho. 

Navíc máš půl roku k dobru, to se s tím dá lecos udělat, prozkoumat pracovní trh. Švýcarsko znám jen z dovolených, ale i tak mi přišlo jako skvělá země k životu, krásné hory, čokoláda a kvalitní sýry  ( já vím, že to taková selanka není, pokud tam někdo dlouhodobě žije). Můžeš se na zkušenosti zeptat LorelaiH, ta tam někde bydlí (teď teda nevím, v kterém kantonu). 

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 13:08
Reakce na :

Vnímám to asi jako Karja, pokud je to zajímavá příležitost/nabídka, tak jeďte. Ve Švýcarsku se určitě bez problémů domluvíš i anglicky a co není, dá se naučit.

Co se bezpečnosti týče, před dvěma dny jsme se synkem na přechodu hbitě uskakovali před namachrovaným mladým blbečkem ve staré Felicii, co se najednou vyřítil ze zatáčky. Pocit bezpečí je jen taková pěkná iluze. Můj praděda se udusil rohlíkem. V nemocnici.

Offline andulka01
12859 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 13:25
Reakce na :

Ráno cestou do práce jsem na tebe myslela, to ještě nevěděli co přesně to bylo.

Taktéž jsem asi fatalista. Ono se může stát cokoliv kdekoliv. Z hlediska nových zkušeností a nového jazyka (ráda se učím cizí jazyky za pochodu) bych stěhování vítala. Vždyť nemáte žádné závazky, práci jsi stejně chtěla měnit, v Zurichu asi má přítel dobrou nabídku.. Švýcarsko je krásné a rozmanité.

Základy němčiny máš za chvíli, pracovně angličtina. Nebo si dát pohov a můžeš se v klidu učit a poznávat, časem se třeba zapojit do nějakého zajímavého dobrovolnického projektu.

Jediné, co bych zrovna já úplně nechtěla je, že Švýcarsko považuji za nudné. Nemyslím tím přírodu, ale spíše onu švýcarskou svázanost a pravidelnost. Ale třeba se mýlím.