A to jsou lidé třeba 50+, s minimálníma zkušenostma z treků a podobně. Mě tohle teď předvedla kamaraádova přítelkyně, velká lezkyně, bikerka apod (ehm, uznávám jsem proti ní zaujatá ale to byste musely zažít) na dovolené, naplánovala jsem si výlet po hřebenech, s tím, že až kluci dojedou na ubytko, tak mě a psa vyzvednou na konci trasy autem. Počásí bylo tak akorát, okolo 15 °C, mírně pofukovalo. A prý jestli se může přidat. tak jsem si říkala že nebudu potvora, tak že jo. Já sbalený batoh, dlouhé kalhoty a nepromokavou bundu, 1,5 l flašku pro psa a camelback pro sebe, svačinu na celý den, peníze, mobil s navigací, doklady a pohory, na sobě kraťasy a triko + vesta. Ona vylezla ze dveří jak primadona, na sobě kraťasy, tílečko a v ruce 0,7 vody a boty na kolo (prý se speciální podrážkou, no jako klouzaly fakt speciálně :D ). Bez baťohu, protože jí bolí rameno. Na kamarádův opatrný dotaz, jestli to myslí vážně, se podivila, co že mu jako vadí. Tak ji donutil vzít aspoň mikinu, peníze a sušenku do kapsy. Samo že na prvním kopci se zatáhlo, začalo fučet, to už brblala že je jí zima, nechala jsem ji v tom vykoupat aspoň 10 minut a pak jsem ji půjčila bundu. Vodu dopila během první hodiny, kupodivu nás ještě minimálně 3 hodiny čekaly, a vodu nebylo kde doplnit, naštěstí jsem s tím počítala a vody jsem měla dost pro obě + psa. V lesich bylo vlhko až bahýnko, já za pohory přes kotník byla fakt vděčná, stejně jako za navigaci, jinak bychom došly kdoví kam (kdo zná značení tras v cizině, ví) no prostě ideální parťačka na takový výlet. Hlavně tam ty turistické trasy vedou částečně přes biketrasy, takže každou chvíli hodnotila jak by jela takový a makový úsek, jen kdyby ji tak nebolelo to rameno
no měla jsem jí plné brejle. Druhý výlet na který se chtěla ke mně přidat jsem jen řekla že tentokrát chci jít sama. Pochopila.