Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:34
Reakce na :

No našťastie aspoň rástli relatívne rovno a mali aj rovné korene, takže aspoň som sa vyhla horrorovým scenárom typu vysekávanie a podobne. Akurát tlačili na ostatné zuby, pretože mám asi krátku čeľusť a hlavne sa kazili, preto museli von. Inak sa mi ostatné zuby nekazia, záhada...

4 plomby v 26 mi nepríde nijak tragické, poznám ľudí čo majú aj viac ale to už asi normálne úplne nebude...  

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:35
Reakce na Malvin:

Ale tak když už stráví tři hodiny ve vlaku, dvě hodiny na představení... Tak právě u starších lidí si nedovedu představit, že se zase posaděj do vlaku na další tři hodiny. Nehledě na to, že z vlaku bych uválená do Národního teda nešla ani omylem.

Když už, tak pořádně :-) Přijet v klidu vlakem, ubytovat se, ustrojit se, užít si divadlo, zajít si na večeři do pěkného podniku a v klidu se vyspat. A po snídani procházka po Praze a vlakem do Ovy.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:35
Reakce na andulka01:

Mame v praze druhy dum :D takze no problem

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:36
Reakce na rasaNori:

No tak to teda Ooooooo :-) problém vyřešen, máte to báječně nastavený :-)

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:55
Reakce na Malvin:

Brali jsme to vánoční, činoherní skupinu :) oni divadlo rádi, ale co se uvádí tu v NDM už viděli.

Offline dzizisketa
8978 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 17:00
Reakce na :

4 malé na všech sedmičkách - mám dost malou pusu a nemám je pořádně vystrčené, ty zadní konce jsou zalezené do dásně, takže se to dost blbě čistí. A jednu mikroplombu na horní jedničce zboku, jak doléhá k té druhé jedničce, takové místo by mne fakt nenapadlo, ale zubařka je pečlivá.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 17:09
Reakce na :

Prestala jsem to pocitat, kolem osmi to bude. Mam, jako nekolik kolegyn tady, malou celist. Uvazovali dokonce, ze mi vytrhnou trojky, protoze se mi zuby nemohly vejit do pusy. Rovnatkama mi nakonec jakztakz srovnali aspon vrchni radu a i tak mam jednicky pres sebe. Vetsina kazu je mezizubnich, kam se nedostanu niti proste mezera nevycistim, protoze se do mezer nedostanu ani nejmensim mezizubnim kartackem. Takze problem od petek dal.... Vzhledem k tomu, ze nam v rodine beha paradentoza a tata nema zuby od nejakejch 35, tak nad tim krcim ramenama a hledam novyho zubare (starou lekarku jsem po konfliktu opustila, stejne jako muj stary gynekolog je klientkou moji mamy a ani jeden nedrzeli lekarske tajemstvi ani kdyz uz jsem byla na vysoke a zakroky si platila sama. Plus me oznacila za hysterku, kdyz mi vytryskly slzy pote, co mi zarazila mezizubni kartacek mezi ty prekryte jednicky. Podotykam, nechavam se vrtat bez narkozy, protoze ji nepotrebuju)

Online letfenixa
10900 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 18:15
Reakce na :

V 36 rokoch mam plomby vsade okrem dolnych jednotiek, dvojok a trojok. Okrem osmiciek mam vonku dva zuby. Odumretych zubov ani neviem kolko. A to som si zuby vzdy poctivo cistila a chodila k zubarke. Ale zubarka, ku ktorej som chodila od strednej skoly, mi pravdepodobne pomohla k zhorseniu stavu chrupu. Od minulurocneho augusta som mala problem s krvacanim na jednom mieste. Stale nad tym mavala rukou. Isla som na konzultaciu inam a nasli mi kazy takmer pod vsetkymi plombami a vacsina odumretych zubov ma zle vyplnene kanaliky. Takze teraz chodim k novej zubarke a postupne mi opravuje skody.

Edit: ehm, mam 37 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 19:43
Reakce na :

Ja mam zuby asi jako kolegyne v prispevku nad mym. Je mi celozivotni zahadou proc. Zuby cistim od detstvi pravidelne a na kontroly chodim taky pravidelne. Mam potvrzene od nekolika zubaru i dentalnich hygienistek na obou kontinentech, ze cistim spravne.  Presto se mi v puse kazi, co se da, a jeste se to pak komplikuje. Jinak jsem zdrava jako ripa. Nechapu...

Online Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 20:54
Reakce na letfenixa:

Přesně jsi popsala i moje zuby. Zubní hygienu nezanedbávám, zubaři mě za ni naopak vždy chválí. Přesto mám zuby v strašlivém stavu. Doufám, že syn zdědil chrup po tatínkovi - skoro 40 let a kaz ani jediný.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 20:56

Kaz znamena, ze se cisti blbe, potvrdi kazdej stomatolog, dtto zubni kamen. Jeste porad nepresla poptavka po amalgamu na “zadni zuby”? Minule si dost z vas myslelo, ze je to lepsi a neni to videt...

Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 21:04
Reakce na Mutziputzi:

máš to zas trošku moc vyhrocený. kazy způsobují bakterie, stejně jako ten šutr teda. záleží tudíž na složení mikroflóry v puse, a to vůbec nijak neovlivníš. pochopitelně čištěním můžeš hodně zlepšit, netvrdím že na něm nezáleží to rozhodně ne, ale někdy to prostě nestačí. jsou případy kdy se i cíleně podávají antibiotika, ale zabere to jen dočasně.

Online Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 21:05
Reakce na Mutziputzi:

Tak já si čistím zuby rozhodně častěji, déle a poctivěji než můj muž, který nikdy nebyl na hygieně, nikdy nepoužil zubní nit, mezizubní kartáček ani jednosvazkový kartáček. Přesto mám kazů plnou hubu a on ani jediný. 

Edit: jo a zubní kámen naopak nemám prakticky vůbec.

Online letfenixa
10900 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 21:24
Reakce na Pinot Noir:

Presne, moj muz ma jeden kaz, vek po styridsiatke. Na dentalnej hygiene bol raz, okrem zubnej kefky nepouziva nic. Ani ja zubny kamen nemam. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 21:34
Reakce na Pinot Noir:

Nekdo ma stesti, asi to slozeni mikroflory, nemusi se s tim tak crcat, to jo, ale kaz proste vznikne kdyz je neco spatne. Mimochodem moje zubarka jako prevenci hodne doporucuje Elmex Gelee.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 21:47
Reakce na Mutziputzi:

Mutziputzi az proste vznikne kdyz je neco spatne

Což nemusí být pouze nečištění zubů. Otec měl do čtyřiceti zuby bez kazu, po prodělané spálové angíně se mu to začalo sypat tak, že po šedesáti měk zbytky a protézy. 

Já do dvaceti čtyř jeden kaz, po dvojčatech to šlo hore z kopce. 

Holky hygienu flákaj kolikrát, ve dvaadvaceti ani jeden kaz. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 21:56
Reakce na Mutziputzi:

Já mám jediné tři kazy z období prvního těhotenství a taky nevěřím tomu, že bych si zrovna ten jeden rok čistila zuby jinak než zbylých 40.