Aha tak to potom jo
Stěžovací vlákno
Já mám sklovinu rovněž chatrnou a místy odřenou, takže chápu tvé dilema. Myslím ale, že šetrné bělení zas tak neuškodí, ale proti doporučení zubaře bych do toho taky nešla.
Já se to sem úplně bojím napsat, ale zubařka mi kdysi na studiích zuby jemně vybělila jen nahoře s tím, že když bude vvýsledek dobrý, uděláme i dolní čelist. Jenže já jsem pak jela na rok do zahraničí a normálně jsem na to zapomněla, takže jsem měla vybělenou jen půlku pusy! (spodní zuby mi teda naštěstí nejsou vůbec vidět a bělení bylo jen o pár odstínů, fakt decentní)
Nicméně mám díky tomu srovnání a mohu konstatovat, že sklovina dole je paradoxně mnohem víc jetá, než ta nahoře, která prošla bělením. Jinak to nejhorší jsem nedávno vyřešila jako Kokoska fazetami, ale popravdě - nevím, kolik Ti je, ale jen kvůli barvě bych se do toho v žádném případě nehnala. Mně to zubařka "dovolila" až kolem třiceti, je to přeci jen nevrátný zásah do zubu, musíš se o to starat a počítat s tím, že se to parkrát za život bude nejspíš muset vyměnit. Vypadá to ale moc hezky, to jo.
Ak budem dnes robiť ešte jedno vzorkovanie podla VDA a vrátane SPC a vypracovanou FMEA pre zákazníka, ktorý si viac ako tie vzorky neobjedná, tak chcem íst už pracovat ako predavačka, alebo budem radšej piecť tu pizzu.

No na třicítku si ještě budu muset chvilu počkat, to jo. Zubař mě od bělení odrazoval naposled tak před deseti lety, když jsem mu kvůli odstínu zubů kňourala v ordinaci poprvé, od té doby jsem se ho neptala, jestli třeba nejsou nějaký novinky na trhu. Tenkrát mi říkal, že přípravky, který neobsahují peroxid, nic nedělají a ty, co ho obsahují, prostě zuby holt více či méně poškozují, což si s mýma zubama dovolit nemůžu. Ovšem nedávno jsem si nechala dělat korunku a když jsem viděla, z jakýho konce barevné škály laborantka vybírá odstín, tak se mi vrátil můj periodicky se objevující komplex v plné síle. ![]()
Přemýšlela jsem, že bych si pořídila aspoň ty bělicí pásky, třeba ohledně Crest 3D White napříč internetama převažuje názor, že to jsou jediný pásky, který dělají aspoň něco a současně po nich zuby nejsou přecitlivělý. Finančně taky nejsou moc náročný, rozhodně ne tolik, jako domácí bělicí sady. A koneckonců, mně by bohatě stačil jen docela mírnej efekt, neprahnu po zářivým americkým chrupu, stačil by mi odstín, kterej mají všichni ostatní lidi, ach jo!
Ja to same, zprava o odeslani mi prisla uz 28.10., druhy den po nakupu. Pak ale dlouho nic, balicek nikde, tak jsem vcera napsala na customer service a dnes mi poslali zpravu, ze to u prepravce zaurgovali, v trackovacim systemu DPD je nahle videt zmena statusu a nejpozdeji v pondeli by to melo prijit.
Ty Crest jsou strašný, po jedný aplikaci a ještě kratší než píšou mi trnuly zuby 24 hodin
Ha ha, o barevné škále zubních laboratoří mi nemluv - mně takto kdysi rovněž bez zaváhání vybrali barvičku zralé kukuřice....
Ale zkus se zeptat na to bělení, když se to nepřepískne, nemuselo by to uškodit. Mně to myslím neuškodilo, a to jsem na tom se sklovinou odjakživa špatně, ale je fakt, že jsem se na té barevné škále posunula fakt jen maličko (ale mně to k sebevědomí stačilo). A vydrželo to docela dlouho, tak 5 let určitě! Dělali mi to ale nějakým přípravkem, který obsahuje právě ten peroxid.
Noo, já na hygienu chodím, asi míň, než bych měla, ale chodím. A naopak mám dojem, že jak mi hygienistka ty zuby pečlivě vydrhne a naleští, teprv pak ta barva dostane prostor vyniknout. :D
Ale jo, jak tam teď zas půjdu, tak se s ní o tom pobavím, zdá se mi, že tyhle estetický problémy dokáže líp pochopit než můj zubař. Je sice fajn, ale jak k němu chodím už od svých čtyř let, nemá zábrany trousit všelijaký sarkastický poznámky, má jediný štěstí, že jsou obvykle vtipný. :)
Mutziputzi Hmpf... ![]()
Mne zubarka rekla, ze beleni celkove moc nedoporucuje. Jednou jsem zkousela White Pearl systém a prislo mi, ze to o neco lepsi to bylo, ale zuby byly citlivejsi druhy den. Pokud mas ale horsi sklovinu, tak do toho bych asi nesla.
Dva dny za sebou jsem zjistila, že mám ve dvou různých botách díru! Akutně potřebuju nový, ale nákup bot je pro mě trauma. Nevím, co přesně chci a nikde to nemaj ![]()
Chtěla jsem objednat kozačky z Amazonu a prodejce neposílá do ČR?! ![]()
já mám zuby žluté a la koza nebo kůň. pásky crest supreme jsem používala přes měsíc každý den. netrnulo mi sice nic, ovšem barva se ani nehla.
priti žlutosti jsem udělala vše, co je v domácích podmínkách možné, naprosto bezvýsledně. přitom nekouřím ani nepiju víno.
Ajaj. Zrovna jsem aspoň o těch páskách začala uvažovat...
Totiž mám zuby prostě žlutý, a to od mládí. Hygienistka (po pískování se to zdá o fous lepší) mi vyložila, že o bělení, vzhledem k zálibě v červeným víně, černým čaji a cigaretám, nemám ani uvažovat
Vyzkoušela jsem všechny tzv. bělicí pasty, co jsou na trhu, za ty prachy bych měla barák v Praze - výsledek rozhodně ne skvost, spíš ještě horší, fakt nejlepší službu mi dělá obyč pasta (s těma jakože mikrokrystalama) plus elektrickej kartáček na prodlouženej cyklus. A tmavočervená rtěnka ![]()
já bych potřebovala rtěnku leda černou
vkládala jsem naděje třeba do oil pulling method (viz zuby agentky, kterou tímto pozdravuji a nenávidím
), ovšem momentálně jsem na konci měsíce nonstop, někdy i dvakrát denně a...nic ![]()
Jo, to jsem vyzkoušela taky. Nic. Prostě nic.
Zdravím sestru v utrpení
(i tenhle smajlík mi leze na nervy)
haajzl jeden bělozubej, že?:D taky su adept na černou rtěnku![]()
jo a po každym pískování se mi rozjede děsnej zánět dásní
Občas si pohrávám s myšlénkou, že až vyhraju ve sportce (resp. až si někdy vsadím), koupím si místo vily v Toskánsku nový zuby...
no to už taky ne, mám info z druhé ruky jak to a)strašně bolí b)nevydr:-(((
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.