OK, tudíž bude vila v Toskánsku. Někde stranou od lidí ![]()
Stěžovací vlákno
přijedu na návštěvu jo? tajnou;-)
si kupte vyndavací. jeden známý, o kterém jsem si vždycky myslela, jaké má krásné zuby, má normáně vyndavací, a je mu kolem 50. asi dopadnu stejně ![]()
![]()
babi měla vyndavací od 47 (v osmdesátých letech teda) a krom toho že nemohla jíst oříšky dobrý. přirozený a praktický:-)) ale pak jí udělali nový zuby (prej že už má nárok na výměnu:-)) a děs, poznat to bylo, nic ukousnout nemohla.. takže taky žádná výhra tak si říkám že to nějak doklepu...
Žádnou tajnou! Pěkně se před tou vilou vyfotíme, s pořádným žlutým úsměvem! ![]()
To mně asi nehrozí. Většina mých předků se dožila vysokého věku s jinak bezchybným chrupem, aniž by někdy navštívila zubaře...
Jezis, ani mi nemluvte! Ja mam zuby od prirody kazive, krive, a jeste k tomu zlute. A ziju v USA, kde na me kazdy ceni beloskvouci chrup! Na rovnatka jsem si jeste nevydelala (ale je to v planu), tak jsem si rekla, ze to aspon trochu vybelim. Zaplatila jsem si in-office beleni. Jsou ctyri cykly, kdy se na zuby nanese gel a sviti se na nej lampou. Drtiva vetsina pacientu v pohode zvladne vsechny ctyri cykly pri jedne navsteve. Ne tak ja. Rvat bolesti jsem zacala uz v polovine cyklu prvniho a laborantku jsem donutila gel smyt pred jeho koncem. Pul dne jsem pak mela pocit, ze mi zuby rozezira kyselina! Sezrala jsem snad pul lahvicky ibuprofenu, abych vubec mohla vecer usnout. Laborantka at pry prijdu za ctyri dny a vezmu si ibuprofen PREDEM, ze mi to snizi prah bolesti. Nesnizilo.
Takze $450 v prdeli, a ja ted abych krome rovnatek setrila i na fazety, pripadne korunky
(V USA mluvime o tisicich, ba i desetitisicich dolaru, takze to vidim tak pred duchodem.)
Ja ti tak rozumim! Ja mam zuby docela v pohode, ne nejakej priserne zlutej odstin, ale tady je to sama fazeta a kdyz ne fazeta, tak zuby vybeleny do ultrabila, clovek aby se bal oslepnuti, kdyz to vyceni :D Takze proti nim se moje zuby zluty asi jevi.
Pred x-lety jsem belila tim gelem s peroxidem, zuby to sice vybelilo, ale ta silena bolest a citlivost, potupne jsem si musela nechat predepsat prasky na bolest, jinak bych to v praci neprezila.
Ovsem mam taky blbou sklovinu, takze ted se rozmyslim, jestli do toho jit nebo ne, jako nejvetsi problem vidim prave tu tenkou sklovinu a prosvitajici dentin, kterej je jak jinak nez do zluta. Takze se trochu bojim, ze ve finale si znicim sklovinu a odstin se ani nehne.
Nejakym zazrakem mi priroda nadelila alespon zuby rovny, rovnatkum jsem se vyhnula.
Jako diteti mi ale rezali uzdicky, to bylo taky pekne hnusny ![]()
Ja mam taky zuby zlute od prirody, zubarka mi rika, ze pokud bych to chtela belit, tak stejne jen tak o jeden odstin, aby to nebylo agresivni. Segra ma zuby bile jak perlicky, ale zase ma od mala porad problemy :( Oil pulling mi zuby spis jen prijemne nalestil.
ha, rezani uzdicek, na to si taky pamatuju!
ja mela jako dite mezi prednima zubama velkou mezeru. rezali mi uzdicku, dlouho jsem nosila rovnatka a tak, az nakonec nejakej doktor vymyslel genialni reseni: oba predni zuby mi zbrousil a po vnitrnich stranach mi je rozsiril bilyma plombama, cimz tu mezeru zakryl
fakt debil, ted se ty plomby samoze musej co par let predelavat, usazujou se na nic necistoty atd., no proste hruza. naposledy mi doktorka navrhla jako stalejsi reseni fazety, kus za 600 euro, tak na to se vylozene tesim.
viktorka_od splavu Když se mluví o zubní protéze, tak si vždycky vzpomenu na Děti z Bullerbynu, jak tam děvečka Agda měla jednu protézu do chléva a jednu na víkend... A to jí muselo být maximálně tak 25
. Pak teda začala tu víkendovou nosit i v týdnu, aby se líbila Oskarovi i ve všední den.![]()
Zuby som si dala vybieliť pred 4 rokmi po viacerych opravách chrupu za odmenu. Ja som spokojná. Kazy odvtedy nemám. Efekt bielenia tam stále je, ale vtedy sa mohli používať tie vyššie koncentrácie peroxidu. Inak procedúra sama o sebe nebola bolestivá, zuby boli ale citlivejšie deň, dva a desať dni bolo potrebné dodržiavať bielu diétu. A nebiely sa celý chrup, ale časť viditeľná pri rozprávaní, úsmeve. Bieliace pasty sú fajn tie enzymatické ako Rembrandt.
Stěžuju si, že mi přes noc strašně ztuhla pravá lopatka a bolí to jak čert, a samozřejmě musím sedět u počítače.
Náhodou, jeden náš rodinnej známej to přesně takhle udělal, měl strašný problémy se zubama, tak si všechny viditelný nechal vyrvat a nahradit implantátama. Proces příšernej samozřejmě, navíc to riziko, že se implantáty nechytnou, ale naštěstí všecko nakonec bez komplikací a teď má zuby perfektní. Ovšem přesně za cenu té vily v Toskánsku, no. :)
Já vážně přemýšlím akorát nad fazetama, že bych našetřila aspoň na viditelnej úsek horní čelisti, ale mám strašnej strach z toho, že se s tím něco stane! Do něčeho kousnu, odpadne to a co pak, budu chodit po světě s obroušenýma přecitlivělýma pahýlkama, než se dostanu ke stomatologovi na opravu? Ale zas nedávno jsem viděla video z průběhu aplikace těch fazetek a skoro to nezbrušovali, možná už to dneska není tolik potřeba? Co já vim...
Vlastně nechápu, proč ještě nikdo nevynalezl něco jako bílej lak na zuby, to je úplná díra na trhu! Člověk by to jen přetřel, občas obnovoval, ještě by to chránilo sklovinu, samý výhody prostě. :D
Ufff, já furt vidim Kačenku Kornovou (hergot zase Kačenka
) jak si je nechala dělat na PíáRko, to bych tedy nechtěla tušit že mam v puse pod efektními fazetami, brr

No jo, ale zas dívej třeba na tohle, to jsou taky fazety a přitom vůbec z původních zubů nedělají takový hnusy jako tadyhle Kačence...
Ten lak, to je výbornej nápad! ![]()
Nedávej sem bez varování takový hrůzy! Mně se odjakživa dělá mdlo, když se někomu musim podívat do huby, a tohle už je teda trochu moc! ![]()
A víš, že v naší rodině odjakživa koluje historka, jak malá barbucha brečela a brečela a nebyla k utišení... a na otázku co by teda chtěla, pravila že zlatý zuby? ![]()
Ten bílý lak si nech patentovat!
Jinak s těma fazetama - je to jak říkáš, může se s tím něco stát.Nemělo by, příbuzná je má už asi 12 let. Ale je to prostě jen výrobek, navíc to musí být opravdu perfektně nalepené, nesmí se tam při aplikaci dostat ani molekula vzduchu. Mně zrovna se to u jedné fazety stalo, že se odlepila (několikrát!!), byla jsem z toho na mrtvici, protože to byla zrovna horní jednička. Muselo se to předělávat a dodnes se mi o tom zdají úzkostné sny:-/ A jak jsem se tenkrát strašně styděla...
Na ten lak se vyprdni, budeš jak Cimrman, hoď do googlu teeth whitening polish![]()
Já už si mezitím vygooglila, že to, co chci, se jmenuje bezpreparační fazety, zuby se kvůli nim nemusí brousit vůbec nebo jen velmi málo, prostě se to jen lepí na povrch zubu, samozřejmě jsou tak o třetinu dražší než klasický fazety, právě jsem to propočetla a jen za ten vršek by to minimálně 120 litrů bylo, no.
A taky to nemůže mít každej, lidi co mají od přírody velký zuby holt musí aspoň nějaký ubrání hmoty podstoupit, aby pak nevypadali jak koně, ale to naštěstí asi není můj případ...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.