Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mrs.Robinson
607 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 14:10
Reakce na Janulik03:

Ak budem dnes robiť ešte jedno vzorkovanie podla VDA a vrátane SPC a vypracovanou FMEA pre zákazníka, ktorý si viac ako tie vzorky neobjedná, tak chcem íst už pracovat ako predavačka, alebo budem radšej piecť tu pizzu. 

Těžký úděl kvalitáře v automotive, soucítím. 

Offline Mrs.Robinson
607 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 14:10
Reakce na Janulik03:

Ak budem dnes robiť ešte jedno vzorkovanie podla VDA a vrátane SPC a vypracovanou FMEA pre zákazníka, ktorý si viac ako tie vzorky neobjedná, tak chcem íst už pracovat ako predavačka, alebo budem radšej piecť tu pizzu. 

Těžký úděl kvalitáře v automotive, soucítím. 

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 14:23
Reakce na Mrs.Robinson:

Som odhalená. Prirátsj si ešte aj technik. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 14:56
Reakce na Setare:

Ja ti tak rozumim! Ja mam zuby docela v pohode, ne nejakej priserne zlutej  odstin, ale tady je to sama fazeta a kdyz ne fazeta, tak zuby vybeleny do ultrabila, clovek aby se bal oslepnuti, kdyz to vyceni :D Takze proti nim se moje zuby zluty asi jevi. 

Pred x-lety jsem belila tim gelem s peroxidem, zuby to sice vybelilo, ale ta silena bolest a citlivost, potupne jsem si musela nechat predepsat prasky na bolest, jinak bych to v praci neprezila. 

Ovsem mam taky blbou sklovinu, takze ted se rozmyslim, jestli do toho jit nebo ne, jako nejvetsi problem vidim prave tu tenkou sklovinu a prosvitajici dentin, kterej je jak jinak nez do zluta. Takze se trochu bojim, ze ve finale si znicim sklovinu a odstin se ani nehne. 

Nejakym zazrakem mi priroda nadelila alespon zuby rovny, rovnatkum jsem se vyhnula. 

Jako diteti mi ale rezali uzdicky, to bylo taky pekne hnusny 

Tak mozna jen o jeden odstin?

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 18:29

Vtipný je, že mi dost lidi říká, že mám hezky zuby, přitom pigment z boku na jedničce (s tím něco musím vymyslet), uvnitř amalgamovej hřbitov, to je pozůstatek otresné zubarky, která mi to coby malé holčičce provrtala naskrz a jen jsem vyměnila zubaře, najednou kazy nikde! Byla ta bába i v novinách, ze se s ni někdo soudil... No tak si to pomalu dávám dohromady...

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 18:46
Reakce na Mutziputzi:

Hlavně ta Kornová šla už na předělání starých korunek a fazet. Zubař jí sundal ty starý (tudíž odhalil práci svých předchůdců) a vyrobil nový. Pod system cad cam cerec, se kterým pracuje, se zuby téměř nebrousí. Pokud jde o estetiku je to jeden z nejšetrnějších a zároveň nejefektivnějších způsobů. Samozřejmě se tím dá přikrýt i již opravený zub místo klasické korunky.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 19:00
Reakce na crazydaisy:

To cad cam celec je to same ako tie bezpreparacne korunky? A taka blba otazka- vedia to vsade, kde ro robia, alebo si treba tak pozor na vyber kliniky? (Pripadne nejaky dobry tip, Brno, Praha :) )?

Tiez mam uplne zodratu sklovinu, ale moja zubarka mi hovorila len o beznych fazetach, na to sa este necitim, ale toto vyzera dobre! A myslim ze je to hodne aj stravou, ako decko som bola aj casto chora, ATB stale dokola. A hlavne nutena pit mlieko, ktore som vzdy neznasala, ale je zdrave..az kym som si asi v 11 sama "nezdiagnostukovala" laktozovu intoleranciu, uz to bolo hrozne. No a potom som mlieko vymenila za pol litra kofoly kazde rano...sa divim, ze este vobec nejake zuby mam!

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 19:45
Reakce na olivieraa:

Dělá to víc klinik, ale spíš než klinika je nejdůležitější konkrétní lékař. Na špičkové úrovni jich to umí pár. Nejlepší je rozhodnout se podle referencí na netu nebo od někoho známýho. U těch lepších a nejlepších je cena na kus cca 12. tis. což při celých ústech (dělá se většinou 10 nahoře a 10 dole) je už docela balík.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 21:05
Reakce na crazydaisy:

Dakujem za odpoved a este sa spytam- tych 10 je nejaky nutny pocet? Mne by stacilo 6 hore, nerobia to individualne? Nemyslim ze by mi dali najziarivejsiu bielu, to by jasne kricalo, ale keby sa to prisposobilo mojej farbe..

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 21:30
Reakce na olivieraa:

Těch 10 se většinou dělá, když chce někdo celou čelist z estetických důvodů - tj. od jedničky po pětku vpravo i vlevo. Ale můžete si nechat udělat kolik chcete. Známá měla hezký zuby, ale měla strašně malý dvojky, tak si nechala udělat fazety jen na ně. Pokud se dělá jen jeden nebo pár zubů, tak se samozřejmě vychází z barvy okolí, aby to nebylo vidět.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 10. listopadu 2017 21:39
Reakce na olivieraa:

Já jsem se chvíli probírala videama na youtube, kde lidi popisovali v různých osobních videoblozích svoje zkušenosti s fazetama, a dost z nich mělo udělaných osm. Řekla bych snad, že i většina, ale zas jsem toho neprojela tolik, aby se to dalo považovat za reprezentativní vzorek. Ono taky záleží i na vlastním chrupu, kam komu až sahá ta viditelná část, někdo si musí nechat dělat osm, někdo deset... A pokud by to byla jen mírná korekce, tak třeba i těch šest by šlo, kdoví.

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 12. listopadu 2017 16:11

Dvěstě slov v němčině o tématu, který nedám ani v češtině 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. listopadu 2017 18:27
Reakce na Karoleena:

Takovou podobnou nalepovací fazetu teď plánuje zubařka staršímu synovi. Vysvětlovala mi, že se právě nebude nic brousit. V dětství si částečně zarazil zpět jedničky a druhé mu potom vyrostly poškozené se žlutým výrazným flekem.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 12. listopadu 2017 20:16
Reakce na Ounz:

Kvůli studiu? Nebo v práci? A nemůže Ti někdo pomoci aspoň s jazykovou stránkou?

Jinak já si občas kontroluji své výplody tady https://www.duden.de/rechtschreibpruefung-online

Zkopíruji si tam věty, se kterými si nejsem stopro jistá, a ono mi je to buď "schválí", nebo upozorní na chyby. Nefunguje to dokonale, ale i tak mi to dost pomáhá, když třeba píšu nějaký komplikovanější mail v němčině.

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 12. listopadu 2017 20:20
Reakce na Gatita:

No..ehm, já na starý kolena zas obnovuju němčinu, chodím na hodiny. Mám fajnou učitelku, jen já jak sem studovala dost přírodovědnej obor, tak mi to psaní statí na sociální a humanitní témata nejde, nedělali sme to a nemám to zažitý (vśechno je otázka cviku) a ještě to psát v cizím jazyce - dvojitý utrpení  ale jak mě nikdo nepolitoval, tak sem se do toho opřela a mám to, jen mám neodbytnej pocit, že je to trochu kostrbatý.

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 12. listopadu 2017 20:21
Reakce na Gatita:

A teda děkuju za tip na stránky, to se může hodit!

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 12. listopadu 2017 20:29
Reakce na Ounz:

No já na starý kolena chtěla pokořit ještě jeden jazyk, tak jsem šla do španělštiny. Jak mně to nejde!!!!!!! A to jsem si o sobě vždy myslela, že na jazyky buňky docela mám. Ale asi odumřely. Mluvím jak Tatar, dělám pořád stejný chyby, nemám to zažité, gramatiku se vždycky nějak naučím, vysypu to do cvičení, ale na další hodině už zas nevím.

To učení je teď prostě takový umělý - nepotřebuju ten jazyk do práce, s nikým z té jazykové oblasti se nestýkám. Na cestování to ta pět let ještě nebude. A učitelka je moc fajn a nestresuje mě, takže se na to přes týden ani nekouknu :-D

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 12. listopadu 2017 20:32
Reakce na Gatita:

No tyjo, já myslela jak sem to uměla a že to půjde, no ale při práci je to fakt peklo, mám to jednou týdně a někdy to stihnout..

ještě k tomu duden, když je to zvýrazněný zeleně, tak na to mám ještě kouknout, ale chyba to bejt nemusí a když je to červeně, tak je to chyba?

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 12. listopadu 2017 20:46
Reakce na Ounz:

Myslím, že jo. Většinou se ti třeba zeleně označí podmět+přísudek, kdy jak ten podmět, tak přísudek, jsou samy o sobě správně (tj. ta slova jsou bez překlepů), ale dohromady v kontextu nedávají smysl (to sloveso je třeba ve tvaru pro jinou osobu, než je v přísudku). Když klikdneš na to zelené, tak by ti to mělo říct, co si máš zkontrolovat.