![]()
Stěžovací vlákno
jo, gramla prostě. By mě zajímalo, jestli to má stejný základ, jako "vzít kramle"...
No a že prej bombóny (v Brně
)
to víš my tu sežerem kdeco![]()
no já su teda taky Brňačka (babička teda přistěhovalá) a třeba u nás na základce to tak dvě třetiny děcek používaly jako bonbón a zbytek jako to oné... Takže dodneška ve mně tohle slovo vzbuzuje rozpaky, který řeším tím, že ho prostě nepoužívám.
No co,budějičáci zase žerou pikadóry ![]()
![]()
![]()
![]()
Bych s dovolením toho pikadóra
No co,budějičáci zase žerou pikadóry ![]()
ččože
??? a aj s koňom, alebo toho nechajú?
No ale aby som sa aj posťažovala, naša pošta vyriešila predpokladané predvianočné návaly vskutku bravúrne. Skrátili otváraciu dobu tri dni v týždni len do tretej
.
Párek v rohlíku.
![]()
A táhne ti na cemr a lajntuch používala babička taky, a k tomu ještě vzpomínám na veřtat
to mi vždycky děsně vrtalo hlavou...Zrovna před pár dny by jí bylo 97, ach jo.
Skvěle se bavím, všechno znám a zhusta používám, moje rodina má valašsko-hanácké kořeny, takže na nářečí bohatý zdroj (dokonce jsem občas zaskočená, že některá naprosto běžná slova v Čechách neznají).
Ovšem pikadora jsem si minule musela vygooglit! ![]()
Mi připadá absolutně nesrozumitelná gorolština (směska polštiny, slovenštiny, češtiny a němčiny). Usoudila jsem, že jsem těm kopáčům rozumněla,jen díky předchozímu několikaměsíčnímu pobytu v Orlové, odtama je to pak relativně kousek. Polok, Cigoň a krampoč jsou jen takové jednodušší slova na pochopení ![]()
Jo, to sa ani nesnažím...
Polák, Cikán, krumpáč ![]()
vďaka :-)
Kokino je teda možná stejně hrozný jak baňka![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.