muz se jeste nevratil z tridni schuzky, ktera zacala v 18.00
skolu mame 1 minutu, ne na druhem konci Prahy.
Stěžovací vlákno
nestavil se cestou na něco ostřejšího?![]()
A byly to třídní schůzky nebo hovorovky? Jestli hovorovky, tak to je vždycky děsně na dlouho. Fronta znuděných rodčů přede dveřma každé třídy/kabinetu. Se vyplatí jít právě až tak o hodinu až dvě později...
to vypadá pro dítko velmi zle
být na jeho místě, již mám hluboké obavy!
Afterparty?![]()
tak skocil se sousedkou na dve deci. ale stejne tam byli do pul osme.
Tak kamarádka učitelka si mi tuhle stěžovala, že se jí třídní schůzky protáhly do půl desáté, takže může být i hůř :)
Zrovna nedávno jsem přemýšlela, co rodiče jedničkářů řeší 45 minut u učitelky
. My jsme letos měli první hovorovky a tak s učitelkou chtěli mluvit všichni. Čekala jsem asi dvě hodiny. Kupodivu po strašné základce, ona se mnou mluvit nechtěla
, což mi bylo divné.
Ještě nás čeká tripartita na druhé škole. Učitel, dítě rodiče. Tam máme jasně danou hodinu, kdy se dostavit. Pondělí, 7 ráno
.
Hovorovky, tripartita? Zaplať bůh tohle jsem s dětma nezažila. Podepsala jsem papír, že dítě má v pololetí fyziku za 4 a vzteklá jsem šla domů během pěti minut po skončení všeobecného proslovu třídní, která pravidelně vynadala zúčastněným za to, že je nás tam málo.
si nevzpomínám kdy jsem strávila na třídních schůzkách dýl než půl hodiny. hlavně nevim co bych tam tak řešila. buď dobrý-neni o čem, nebo blbý-tak je třeba přidat, ale žvandáním s učitelkou se to jaksi nevylepší
Hovorovky (hovorové hodiny) spočívají v tom, že učitel/ka nepromlouvá všem rodičům do duše najednou, ale postupně každýmu zvlášť... Tripartitu neznám, předpokládám hovorovky za účasti dítěte?
jj zhruba tak:-)
no u nas ma ten proslov tridni a pak matikar. deti se tedy resi verejne a sedi tam vsichni vespolek, takze nikdo z rodicu tam nesedi dobrovolne. minule jsem tam byla ja, ted muz. u mladsiho ditete jsem byla vybavena za pul hodiny a to jsme jeste stali frontu, abychom poprali ucitelce k tehotenstvi.
Tripartita patří k alternativní škole..není to prostě o dítěti bez dítěte. Hlavní je tam dítě. Řekne co se mu dří a co ne, kde má přidat. Takové sebehodnocení. Vyjádří se k tomu třídní a případně další učitelé, rodiče spíš poslouchají, ptají se.
Jinak starší byl na ZŠ strašnej problematik, takže nešlo až tak o známky. Ty jsem vždycky znala, ale o řešení všech průšvihů u různých učitelů. No a hovorovky tak fungují, že se mluví jen rodič a učitel.
Dík za vysvětlení. Stejně jsem ale ráda, že to tehdy tak nebylo. Kdyby se měly moje děti sebehodnotit, asi bych lezla pod koberec. Z nich ve vypjatých chvílích buď nevypadlo vůbec nic nebo neuvěřitelné věci, zhusta mimo realitu.
aha, tady to veřejný probírání jsem myslela že už se nedělá.
![]()
Náš totálně introvertní syn, který nemluvil ve společnosti cizích lidí, se tady právě úplně změnil. Dokonce moderoval školní akci. Myslím, že je to tím přístupem ve škole, protože to zmiňují všichni rodiče. Takže s nějakou tripartitou problém nemá, tam nás všechny zná a vlastně to není nic vypjatého. Nejsou známky a rozhovor je spíš pozitivně vedený.
Hovorovky jsou konzultační hodiny? (učitel-rodič?)
aha, tady to veřejný probírání jsem myslela že už se nedělá.
To jsem si taky myslela. Nám dokonce teď na té střední škole říkala, že je to zakázané a informace a známky dětí nesmí být veřejné a musíme k ní do třídy po jednom. Napřed nám řekla všeobecné informace, rozdala známky, neomluvené hodiny a poznámky na papíru. Potom všichni ven a k ní po jednom. Kdo chtěl.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.