Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 13. června 2023 15:51

Garfie Dubrovník mám na seznamu. Jinak není marný ani Split nebo Pula. 

Samozřejmě Plitvice a Krka, údolí Cetiny. 

Kdo zredukuje Chorvatsko na istrijské pláže, jeho škoda. 

A v ČR úplne podcenená zeme je Slovinsko. More tam za moc nestojí, ale jinak je to úžasná země. 

Offline Garfie
28017 příspěvků moje polička 13. června 2023 16:00

continuity Muž byl kdysi v Chorvatsku, v centrální oblasti na motorkách a vrátil se hodně nadšený. Já to mám určitě v plánu, jen času je málo!

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 13. června 2023 16:04

Garfie v Dubrovniku pak bacha holky, právě tam zakázali kufry na kolečkách!

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 13. června 2023 16:26

continuity parkoviště neporadím (možná P+R Templehof?), ale divala bych se, kde jsou nějaká podél S bahn/U bahn na trase k ZOO. A upozornuji, abyste si zkontrolovali, zda už není v zóně s povinnou ekologická plaketa

My ji vyřizovali až cestou na STK v Ústí, když nám na navigaci vyskočila poznámka o omezeni vjezdu. Naštěští měl muž v mailu kopii velkého techničáku, tak se dalo vyřešit. Jde koupit i někde v DE, ale to jsme už naštěstí zjišťovat nemuseli.

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 13. června 2023 16:39

continuity P+R u nádraží S+U Bundesplatz je na trase U9, která vede k ZOO.

Moc se nám tam líbilo. Hlavně si naplánujte vystoupení lachtanů

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2023 19:45

continuity já myslím, že Slovinsko se teď dostává do kurzu. A i já se tam snad jednou podívám:)

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 13. června 2023 20:29

continuity Vidíš, Slovinsko jsem si zapomněla napsat do těch navštívených zemí.

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 14. června 2023 15:07

Dubrovník je super, ještě přihazuju údolí Neretvy!

RoSa 

Ale di ty s kuframa na kolečkách... jak by to tam turisti asi tahali, na velbloudech? 

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 14. června 2023 16:39

barbucha RoSa jak bydlíme na dohled letišti, tak tomu zákazu kufru dost rozumím. Není nad to,když v jednu ráno jde letuška pod vaším okně po zámkové dlažbě do práce. 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 14. června 2023 21:55

continuity my kdysi s dcerou na Lesbosu bydlely s okny na cestu dlazdenou nejakyma kostkama. Turnusy odjizdely kolem pulnoci a prijizdely ve 4 rano, strasny. Po dvou dnech, vlastne nocich, jsme pozadaly o vymenu pokoje a dostaly jiny.

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 15. června 2023 08:42

Dobré ráno cestovatelkám :-) Za 14 dní jedu s kamarádkou na víkend do Milána. Bude to můj první prodloužený víkend letecky do evropského města.

Ani jedna jsme tam nikdy nebyly. Mohu poprosit o nějaké tipy, kam se jít podívat, kde se najíst, tip na výlet v okolí Milána. Případně radu kam do obchodu na nějaké hadříky. Kamarádka zařídila letenky, tak bych ke zdárnosti výletu ráda taky přispěla. Pokud je zde někdo, kdo by měl i doporučení na ubytování na 3 noci za dobrou cenu, budu ráda. Něco jsme přes booking našly, tak máme zatím rezervaci. 

Moc předem děkuji

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 15. června 2023 09:51

continuity 

Mě nenapadlo že je to kvůli hluku myslela jsem že jim jde, teda v tom Dubrovníku, o to dláždění aby se neporušilo (přičemž se tam nepochybně stovky let jezdilo s povozama a nestalo se nic)

Ale po přečtení článku se mi spíš zdá, že se jedná jen o způsob, kterak vytáhnout z turistů další prachy. Jako že ti to přivezou rovnou z letiště - za poplatek Navíc každej chce určitě čekat třeba celej den, než mu kufry (pokud se rovnou neztratěj) přivezou. To už je trochu moc...

A taky - kolik asi turistů přiletí v hluboký noci? Lítá se i přes den... Přece noční klid tam neplatí od osmi večer do kdovíkolika ráno, to by nemohly mít otevříno ani ty mnohý hospody tam! Kdepak, jsou v tom akorát ty prachy.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 15. června 2023 09:57

barbucha u Dubrovníku mě spíš napadlo, že to je kvůli tomu, aby nezavazeli.. Uličky jsou poměrně úzký a lidí plno.

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 15. června 2023 10:16

bublifuk 

Já tam teda moc lidí s kuframa nepotkávala (jinak jo, mraky) Dám si na to letos pozor, chci se tam zas stavit...

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 15. června 2023 10:28
Online Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 15. června 2023 10:34

barbucha Nevím, spali jsme v Benátkách nad celkem frekventovanou uličkou, ty kufry jsou fakt peklo. A nejen v noci.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 15. června 2023 10:37

barbucha Sweet Potato já vám to říkám, měli jsme to před covidem celoročně, horší v létě. teď nám dočasně zrušili zastávku, tak je chvíli klid. Ale i na zámkové dlažbě dělají ty kufry fakt randál, natož na nějakém historickém dláždění. 

Zas úplný zákaz kufrů ve městě je taky wft, mi je normálne poponášíme i tady. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 15. června 2023 13:10

barbucha Pokud přiletím, prohlídnu si centrum a pokračuju dál, tak to absolvuju se zavazadlem (měla jsem batoh). Ale je to jenom domněnka. Kdyby tam byla úschovna, tak to zavazadlo odložím tam - asi většina lidí, kdo se s tím chce tahat.

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 15. června 2023 13:21

bublifuk 

To bych se asi nejdřív radši ubytovala (případně na ubytování počkala na nějaký zahrádce ), než se tahat se zavazadlem. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 15. června 2023 13:37

barbucha no jasne, ale pokud Dubrovník není místo ubytování, ani v dojezdové vzdálenosti, tak bych návštěvu řešila cestou z/na letiště.