Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 15. června 2023 15:12

bublifuk 

To mi připadá jako děsná honička - hnát se do centra z letiště, proběhnout ho co nejrychleji (a se zavazadlem), protože pak musíš pokračovat ještě hroznou dálku (=není v dojezdový vzdálenosti) někam jinam

Radši tam jedu na celej den jen s kabelkou (a máme to přes sto kiláků)... abych měla čas taky  posedět na nějaký zahrádce a jen v klidu zevlovat  

Ale tak je to věc každýho soudruha, to je jasný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. června 2023 15:18

bublifuk já bych to dělala jako ty, ale ve všech větších nebo turistických městech je úschovna.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 15. června 2023 16:08

barbucha

ten čas může být od rána do večera. To se dá stihnout i jídlo i kavárna. Možností je mnoho. Nebo je to prostě zastávka na cestě někam dál

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 15. června 2023 16:46

barbucha Asiaté chodí v den odletu na trhy na Náplavce. Dubrovnik celkem chápu, ten kravál je fakt hroznej.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. června 2023 18:24

Samart my sme boli pred mesiacom. Ak letite do Bergama a mate dost casu, tak odporucam sa tam zastsvit, mne sa pacilo ovela viac ako Milano. To by som ozelela, najlepsi bol barbuchou odporucany cintorin Monumentale (ci tak volako). Restauracie je najlepsie vzdy pozriet do google maps a najst v okoli taku, ktora ma dobre hodnotenie. My sme takto vliezli na obed Sema mali fantasticku pizzu. 

Nakupy som moc nerobila lebo mi liezli na nervy vsadepritomni a doterni predavaci/ky, ale to je moj problem :) 

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 16. června 2023 11:07

Ne máte prosím někdo zcela konkrétní tip kam jet nebo kde hledat dovolenou u moře? Mám představu severní Itálie nebo sever Chorvatska, aby to nebylo daleko autem. Velké poznávací ambice nemáme, děti poprvé uvidí moře tak předpokládám že s tím si vystačíme. Apartmán nebo tak něco, vlastní vaření nebo polopeze, cenově tak 30-40 tis.max, druhá půlka srpna. Děkuji     

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 16. června 2023 11:40

JankaM já hledám na bookingu. Pak podle okolností kontaktují konkrétního ubytovatele napřímo nebo nechám být. 

Jinak moře v severní Itálii a v severním Chorvatsku se dost liší. Itálie má písečné široké docela přelidněné pláže. Chorvátskona severu spíš kamenite nebo betonové desky. Zas v tom moři něco se šnorchlem uvidíš. 

Takže to záleží, co přesně chcete. Druhá půlka srpna může být v Itálii prekerka, mají tam nějaké celostátní volno. 

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 16. června 2023 11:42

JankaM jinak nevím, jak je zo letos s Tureckem. Lira letí dolů jak namydlená, možno by se dalo pořídit něco levně tam. 

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 16. června 2023 12:13

continuity ha, booking mě nenapadl . Děkuju 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2023 13:17

JankaM Itálii v srpnu bych se asi vyhla, kvůli těm prázdninám

Offline Garfie
28019 příspěvků moje polička 16. června 2023 13:19

Tak jsme šťastně dorazili na Labuan (ano, plním si dětské sny  a donutila jsem děti podívat se na Sandokana!) Je to tu super!! JV Asie, jak má být! Špinavý záchodky, žádná wi-fi, vlhko, palmy, opice na silnici, prales, polorozpadlé barabizny na kůlech, co chvíli kostel, mešity, čínské chrámy, všechno dohromady a zatím neprší! 

V hotelu je nás asi deset, bazén je úplně prázdý, stejně jako nekonečná pláž! Prostě neuvěřitelné! Wi-fi mizerná, takže jen malá ochutnávka...

A ještě jeden z mnoha pouličních samoobslužných stánků, ovšem s uvedenými kaloriemi!

Offline Amy_Mee
142 příspěvků moje polička 16. června 2023 13:19

JankaM My jsme teď objevili https://www.check24.de/, kde jsou ceny pro ubytování v určitých destinacích mnohem lepší než na bookingu.

Offline Sweet Potato
39674 příspěvků moje polička 16. června 2023 13:25

Garfie Ach, Sandokan a perla z Labuanu!
Užijte si to tam.

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 16. června 2023 13:51

Garfie to je super! Užívejte a těšíme se na vypsávění pak

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 16. června 2023 17:37

Garfie Super, moc vám to přeju. U nás ty potíže byl taky covid, jaksi to mutuje. Takže nakonec jen odjezd autem do Chorvatska, kde jsme sami

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 16. června 2023 19:17

Mrakoplas díky. Bergamo plánujeme v den odjezdu. Letadlo domů letí až kolem 22 hod, tak budeme mít čas. Nějaký tip na bydlení v Miláně nemátw?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. června 2023 20:40

Garfie oo to vyzera dokonalo! 

Samart nemam, nas hotel nemal uplne idealnu polohu. Ja idem vzdy cez booking, pozriem ceny, polohu a hodnotenia (tie aj na googli). Ale tentokrat vyberal sambo.

Offline Gatita
8475 příspěvků moje polička 16. června 2023 21:31

JankaM my byli spokojeni na lido di jesolo, autem se cesta bez velkeho vypeti da, ale den na ni padne (delame ale hodne zastavek kvuli detem). Je tam piscita plaz, vhodna pro deti a spatne plavce. Moc zajimave to tam jakoby neni, promenada, par ulic, akvarium, hotely, turisti. Ale ta plaz tam je fajn, cesta je unosna a nebyvalo tam nijak strasne draho v restauracich a tak. 

Offline Garfie
28019 příspěvků moje polička 17. června 2023 11:38

Renusatko Ty jo, to jsem teda nečekala, že covid ještě zhatí tolik plánů!! :-(

Offline Kora
příspěvků moje polička 17. června 2023 19:20

JankaM jezdívali  jsme do Medulinu,  kousek od Puly. Bylo to tam hezké a Pula je taky zajímavá.  Ubytování konkrétně neporadím,  už je to pár let,  ale neměl by být problém něco najít. 

Já tedy miluji jih Chorvatska a radši si kus popojedu. A Itálii bych se v srpnu vyhnula obloukem,  to bude masakr.