Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 10. července 2023 18:35

Lilly_Ku děkuju ještě jednou a znamenám si,doufám, že budu mít cestu :) 

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 10. července 2023 21:37

stes lidí bylo v Cinque Terre dost. Zvlášť ve vesničkách, když se vyhrnuli lidi z vlaku nebo z lodi. A na těch nejprofláklejších stezkách taky. Pláží se slunečníky je fakt málo, takže bývala kolem poledne vyprodaná místa, ale s večerem lidi zase odjeli, takže tam, kde jsme bydleli, byl docela klid. Jako bomus žádné banana boats a lety na padácích, asi že je to národní park.

Offline Mrs.Robinson
579 příspěvků moje polička 10. července 2023 21:54

Dámy neměly byste nějaké tipy co utčitě nevynechat v Holandsku, mimo Amsterdam? K dispozici máme cca 9 dnů

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 10. července 2023 22:13

Mrs.Robinson žila tam clothilde nějaký čas. 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 10. července 2023 22:24

Mrs.Robinson mne se hodne libilo Kröller-Müller muzeum s velkou sbirkou Van Gogha, patri k tomu i park s venkovni expozici. Park je veliky a dalo se tam i pujcit kolo (to jsem teda nevyuzila, ale je to zajimava moznost).

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 10. července 2023 22:29

Mrs.Robinson Haag - pláž a Minimundus, Delft - Nový kostel (hlavně výstup na věž), Hoek van Holland - expozici protizáplavových opatření, Atlanticwall museum. Rotterdam. A třeba půjčit loď na tři dny a projet se po kanálech.

Offline Mrs.Robinson
579 příspěvků moje polička 10. července 2023 22:39

Makara Kokoska Děkuji, jdu to prozkoumat :-)

Offline clothilde
2030 příspěvků moje polička 10. července 2023 23:15

Mrs.Robinsonurčitě Kinderdijk, krásná soustava větrných mlýnů - památka UNESCO. A jak říká Makara projet se lodí po kanálu. A taky Noordwijk aan Zee, moc pěkné místo u moře s písečnými dunami. 

A ještě Zaanse Schans - město/skanzen, kousek od Amsterdamu.

V Holandsku je toho spousta, záleží taky v jaké části se budete pohybovat 

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 10. července 2023 23:18

brrr

jo ponorku jsme viděli, ale teda ty popisky byly dosti bídné, byl tam už s nami naštěstí už muž, ten řekl nějaké zajímavé věci, ale já ruskou ponorku viděla už v Hamburku. 

Co se mi líbilo mnohem víc, byla ta raketova loď, provozuje to jiná parta a je to udělané o dost lépe, sice jen v němčině, ale i to je dnes uz řešitelné. 

My jsme tam teda jeli primárně kvůli muži a ten chtěl vidět pozůstatky německého raketového programu V2 a V3. Můžeme si o tom myslet, co chceme, ale tam je počátek amerického vesmírného programu a na tu dobu to byl technologicky neuvěřitelný počin. 

Vůbec celá ta lokalita je hodně zajímavá, škoda, že to je z větší části nepřístupné, i když to dobrovolníci průběžně čistí. 

Offline brrr
12155 příspěvků moje polička 10. července 2023 23:32

continuity Raketovou loď si nepamatuju, ale ten komplex na výrobu V2 a V3 jsme prolezli, ten jsme měli "pracovně" (industrialní dědictví). V ponorce se mi dělalo lehce blbě.

Offline Mrs.Robinson
579 příspěvků moje polička 10. července 2023 23:35

clothilde děkuji. Budeme pár dní nedaleko Eindhovenu a pak bychom se chtěli přesunout někam jinam-to je zatím otevřené

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 10. července 2023 23:35

brrr to pracovní prolezeni ti trochu asi i závidím. I z těch kousků mít to přijde jako nesmírně zajímavý kus historie. 

Offline brrr
12155 příspěvků moje polička 10. července 2023 23:44

continuity aby nedošlo k mýlce, my jsme neměli nic extra, žádné pohledy do zakulisí, akorát kolega měl referát.

Mi se víc než Peenemünde líbil hotel Prora na Rujáně. To je osmikilometrový hotelový komplex z 30. let postavený podél moře.

Offline Mulen
4937 příspěvků moje polička 11. července 2023 06:47

Všechno je to nádhera, ale ty vodopádyMermaid

ArchivářkaDo Cinque Terre se chystáme někdy vlakem, snad to vyjde, protože to vypadá úžasně.

A my letos jedeme na dva týdny do Bílých Karpat. Bude to fakt odpočinková dovolená

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 11. července 2023 08:08

Mulen my jeli autem, které pak týden neopustilo parkoviště. Dobrý model by mohl být letět do Janova a pak se přesouvat vlakem. Vlakové spojení po pobřeží perfektní, jenom jedete skoro pořád v tunelu....

Offline Mulen
4937 příspěvků moje polička 11. července 2023 08:39

Archivářka my bychom chtěli jet Nightjetem z vídně do La spezie a tam pak regionálním vlakem. Jenom teda musíme chytit aspoň lehátko. Jet přes noc v plném kupé stačilo jednou!

Offline clothilde
2030 příspěvků moje polička 11. července 2023 09:58

Mrs.Robinson v Eindhovenu jsem bydlela. Určitě se podívejte do Batadorp (Baťova vesnice) v Bestu, tam je taky pěkný přírodní koupaliště a kousek od Eindhovenu Hertogenbosch (super sobotní trhy s ovocem, zeleninou, syrama a kytkama)

A ještě městečko s vodním opevněním  Heusden, taky kousek od Eindovenu

Offline zigzag
19 příspěvků moje polička 11. července 2023 14:44

clothilde Ja som v Eindhovenu byvala 5 rokov a o tomto som nemala ani ponatia. Ale stvrt mi je povedoma, myslim ze som tam bola. Kazdopadne, diky za tip, ak bude cas pri najblizsej navsteve sa tam pojdem mrknut.

Offline Aranel
6339 příspěvků moje polička 11. července 2023 14:51

clothilde Mrs.Robinson Zaanse Schans je velmi malebné. Mně se hrozně líbí i skupina malých rybářských vesnic poblíž Amsterdamu - Edam, Volendam, Monnickendam a hlavně Marken. 

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 11. července 2023 15:14

Archivářka dik a uzivej si