Friga Ten kostel je boží
Nejsou tam někde poblíž ještě takové venkovní varhany, kde vítr hraje na píšťaly? Byli jsme tam už skoro před 20 lety, tak jenom matně lovím v paměti.
Cestování
Friga Wau, ten kostel!!!
Sweet Potato Friga páči sa mi ako sa vaše cesty pekne striedajú.
Nemám žiadneho predka, o ktorom by som vedela že bol niekde v bojoch ale u nás v horách sú ešte stále vidieť miesta kde boli ukrytí partizáni a kde im nosili ľudia jedlo. Tiež je tu zopár teraz už starých žien ktoré zostali samy s dieťaťom, lebo k nemu prišli vďaka prechádzajúcim vojakom, teda presnejšie rumunským osloboditeľom. Mali to veľmi ťažké.
Myrtila pobliz je Sibeliuv pamatnik, asi myslis ten? Nikdy jsem si nevsimla, ze by hral, ale varhany pripomina. 

Friga To je ono
a je klidně možné, že to hraní větru jsem si tam dosadila navíc do vzpomínek ![]()
brrr Vůči těm, co bojovali a umírali v RU armádě obecně cítím strašný dluh.
Myrtila taky je mozny, ze ja si hrani vetru jenom nevsimla ![]()
Sweet Potato Jo,mám to stejně. A přitom neudělali nic špatně.
Friga ta voda! To je super!
Friga No, myslím, že když jsme tam byli, tak to taky nehrálo, asi mi o tom jenom někdo říkal, ale už to nevím jistě, je to moc dávno
(kdysi první opravdová dovolená s dnes manželem, bylo to celý boží, a tam jsme se zamilovali do Skandinávie
)
Friga Ten památník vypadá úžasně.
continuity Myrtila ted jsem rychle prolitla finske zdroje a nikde nenasla, ze tam hraje vitr. Jedine, co jsem nasla, bylo, ze dela ozvenu, kdyz se pod nim vydavaji zvuky.
Friga Tak nezbyde než se tam dojet znova osobně podívat
(bože, jela bych hned!
)
Sweet Potato Praděda byl také na Piavě, za Rakousko-Uhersko, ale v zázemí, byl písař. A děda z druhé strany (Ukrajinec od Užhorodu) k nám přišel po 1944 přes Duklu, byl přímým účastníkem bojů. Ani jeden o válce nemluvil. A teď mě i napadá, co si mezi válkami musela prožít rodina druhého dědy ve Slezsku, taky asi nebylo nic pěkného.
Na ty místa bych se asi měla podívat.
brrr Vůči těm, co bojovali a umírali v RU armádě obecně cítím strašný dluh.
ano a proto o tom s detmi mluvim, jak doma, tak ve skole. Vite, jak ma kazda ucitelka neco "sveho" (jeste neucim, ale pani ucitelka mi da obcas prostor + supluju), tak u me je to historie a deti historie na prvnim stupni dost bavi. Hlavne, kdyz je vypravena pres konkretni pribehy.
Friga ten pamatnik je uzasny, musim si poznamenat!
Máme jet na týden do chaty na Muráňskou planinu. Nějaké tipy na okolí a výlety? Je to tedy poněkud komplikovanější, protože na místo se nedostaneme naším autem, to údajně zůstane někde níž a budeme dovezeni. Takže asi jen prostě procházky po turistických cestách kolem a hodně knížek s sebou? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje