K tem prazakum - ptali jsme se mistnich dvou dedku, jak je asi stara jedna krasna chalupa. Tak nam krome jineho vysvetlili, ze to maji na rekreaci prazaci, ze to sem leze porad, ze za komunistu to nebylo a bylo lip!
Cestování
Kokoska Pravda, to je možná lepší varianta!
Kokoska jasně, za komunistů by to zvedli vo štok a nahodili brizolitem, materiál by si "půjčili" v JZD, Venca vodvedle by jim tam melouchařil. A vůbec, pražácí jim vykupujou chleba a laskonky a dovolujou si mít krásnou chalupu!
KokoskaBeskydy jsou nádherné
K tem prazakum - ptali jsme se mistnich dvou dedku, jak je asi stara jedna krasna chalupa. Tak nam krome jineho vysvetlili, ze to maji na rekreaci prazaci, ze to sem leze porad, ze za komunistu to nebylo a bylo lip!
Předpokládám, že jste poté myšlenky na nějakou místní chalupu ihned zavrhli
Takový sousedy chceš ![]()
Ale je tam krásně, ne že ne.
barbucha chalupu bychom sem udrzovat nejezdili, tak je mi to jedno.
Jeste bylo dobre dalsi setkani, potkali jsme par asi v nasem veku, prohodili par vet, pak prislo Odkud jste, my z Ostravy. Manzel rika Ja jsem ze Slovenska a zena z Vysociny... a bydlime v Praze. Pani se zacala smat a rikala takovym utesujicim tonem To nevadi!!!
Kokoska Jo, my když jsme bydleli v Praze, tak jsme to říkali jen v zahranici:D Tady v Čechách vždy z Vysočiny, to je hodně neutralni;-)
Kokoska To nevadí, nic si z toho nedělejte...
To mi připomíná tu samolepku na auto: Já nésu z Prahy.
Tak jeste dneska Soláň a zitra uz domu.

Byl videt Radhost! Ta vlnka vzadu :)

Kokoska Dneska byla fajn viditelnost, ráno jsem se cestou dívala na Jeseníky a dopoledne na Beskydy.
Kokoska To mi připomnělo tu historku....buď to bylo dokonce tady, nebo mi ji někdo vyprávěl...jak byli s rodinou někde na trzích, taky na Valašsku nebo na Slovácku a povídali si s nějakou stařenkou, v kroji, něco tam vyráběla. A ptala se jich odkud jsou a když řekli, že z Prahy, tak ona takovým milým povzdechem říká "tož, všade žijů ludé...." ![]()
Ja jsem mozna psala, jak jsme byli s nasima kdysi na trhu v Levicich na jiznim Slovensku, mama se bavila s tou babickou, co mela hromady zeleniny a krasne merunky. Tam zaznelo neco podobneho, ze u nas na Vysocine to vubec nemame a "Ach ach, a aj tam ziju lude" ![]()
brrr kudy tudy jsi jela?
Kokoska
To je vtipný! Teď jsem v rozpacích, jestli jde o dvě různé historky, nebo si tu tvoji špatně pamatuju!
Ale doufám, že spíš to první, protože ta věta už je v mém okolí docela zlidověla.
Kokoska Když pendluješ nezi Opavou a Ostravou, tak vidiš ty hory pořád. A včera jsem mimo to jeli pracovně do Fupneku a tam se na Beskydy díváš taky
.
Garfie jo, jsou lide, kteri si zivot jinde neumi predstavit, natoz ve vetsim meste a uz vubec v Praze.
Kokoska Mě to vždycky spíš dojme a potěší, protože u většiny lidí, co znám, je to naopak, nedokážou si představit žít na vsi. A já nechci aby to tam vymřelo!!! :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje