Co je dneska za den? Nevím. Další den v Africe. NP Kruger.
Cestování
Archivářka Ach ![]()
Kan
"Kdyby nebylo Rakouska, museli bychom ho vytvořit"
A pozor, plný znění citátu Otce národa je: „kdyby státu Rakouského nebylo, musili bychom v prospěch Europy, ba humanity samé přičiniti se co nejdříve, aby se utvořil.“
Pěknej zrádce, jen co je pravda ![]()
barbucha Já se taky nechci hádat, ale z vyprávění babičky vím, že by se její život ubíral jiným směrem, kdyby se praděda a jeho bratr vrátili z války, nejlépe kdyby do žádné nemuseli narukovat (nechtěli). A mluvím o dědině, kde je statek, každodenní práce na poli, dobytek atd. V Praze bylo asi blaze.
No to je možný, ale musím ti bohužel sdělit, že takhle podobně na tom byly některý rodiny ve všech státech, který se světový
války zúčastnily. Nebo ti babička vyprávěla, že jen v Rakousku Uhersku, a ještě kromě Prahy? ![]()
brrr Ale já mu pokrok neupírám, stejně by šel kupředu, tak jako tak, vynálezy, modernizace. Bohu žel, nebyla to dobrá doba a všechno to spolu souviselo.
No to je možný, ale musím ti bohužel sdělit, že takhle podobně na tom byly některý rodiny ve všech státech, který se světový
války zúčastnily. Nebo ti babička vyprávěla, že jen v Rakousku Uhersku, a ještě kromě Prahy?
Prosím nepřekrucuj.
KanMyslím, že 2. pol.19. století byla v českých zemích podstatně lepší místo k žití než první republika.
Prosím nepřekrucuj.
Prahu jsi zmínila ty, a ještě k tomu RU vyčítáš, že předkové museli žít v bídě. Na tom není nic k překrucování.
Já bych to neviděla ani takhle, ale jen bych k tomu připomněla že za dob první republiky se odehrála světová hospodářská krize (ergo těžko srovnávat) ![]()
barbucha Však ano, dozvuky války a hospodářská krize, to byl pravě ten rozdíl mezi relativně klidným devatenáctým a první republikou.

Beskydy ![]()
Garfie sli jsme pres Javornicek nad Velkymi Karlovicemi a nejaka dobra duse tam instalovala lavicku. To byla takova krasa, sedet na te rozkvetle louce (ne ze bychom si nesedli i na zem), poslouchat cmelaky a koukat do udoli! Nasusit na zimu, toto.

Nádhera, prosila bych víc fotek. ![]()
Raduza Jo ![]()
Kokoska Já pořád laškuju s myšlenkou, že bych se tam někam na stará kolena nastěhovala...
Garfie ja bych brala nastalo tu Olomouc a tady chalupu nebo rekreacni byt.
Nádhera. Ja v niečom takom žijem, a mňa zas láka ísť bývať do mesta. Ale niečo väčšie. Kde nepotrebuješ auto, je tam blízko kultúra a potraviny kúpim v pyžame
Janulik03 no prave. Tady jsme sli do obchodu nekdy kolem pate, zaviraji v 7, ale meli uz posledni dve pulky chleba a oschlou veku, zadne pecivo. Ne ze bych to v takovem miste uplne necekala, zkusenost od tety z vesnice, ale prece jen turisticky dost exponovane misto a leto v plnem proudu. A jeli jsme teda autem, protoze vesnice ma na delku asi 6 km, bydlime na kraji a jedina samoska je zhruba uprostred. Takze na dovolenou je to fajn, clovek se s tim nejak popasuje, ale natrvalo nevim nevim.
Holt jsme zhyckani prazaci ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025