brrr tam jsem byla přesně před 30 lety (možná i na den
) Krása je to.
Cestování
Makara my jsme v Tatrach uz crtvrty den a teprve dneska neprsi. Takze panoramata mame ruzna

brrr oooo! Jedem v zari, castecne Valassko, castecne Sedmihradsko. Brasov a neco z Bucegi je taky na programu, taky prejezd Transalpinou a Transfagarasskou magistralou odnekud nekam :) Zatim si to neumim moc predstavit, dik za upoutavku.
Kokoska Staté město v Brašově je fakt takové německé.

Kolem jsou opevněné kostely (viz foto). Na Bran jedeme zítra, ale jen z dálky, usoudili jsme, že to úplně nepotřebujeme. Ale cestou Transfagarašskou magistrálou máme v plánu Drakulův hrad, kde je jeho pobyt opravdu doložen (teď zřícenina). Akorát je problém s počasím, jestli vůbec něco na té magistrále uvidíme. Už dneska jsme při procházce Brašovem šíleně zmokli, lilo asi dvě hodiny v kuse a jak tu nemají kanály, valily po cestách a chodnících řeky.

brrr ja teda moc doufam, ze v pulce zari bude pocasi stabilnejsi. Ale kdo vi, ze jo.
Kokoska my jedeme v první půlce září. Tak třeba se ještě někde potkáme. Dala jsem mužovi různý itineráře, díky za ten tvůj, teď čekám, kdy z toho konečně vytvoří ten náš.
Tabea odletame z Cech 12.9. Tak pak napis, jak bylo.
brrrdiky za super tip!
brrr je to v planu, jednak cestou do Brasova, jednak primo zastavka v Biertanu, kde ma byt nejaky velky biskupsky.
Malbork... Je tam hodně lidí? Zvládneme prohlídku i s dětmi? Audioguida pro děti mají jen v angličtině. Nebo je lepší ten a překládat? Kolik času nám to tak může zabrat? Pochopila jsem, že možnost koupit si nějaký vstup jen na nádvoří není. Předem díky za zkušenosti.
Evaevazvladnete, uvnitř je i restaurace, takže se dá udělat přestávka a pak pokračovat. Byli jsme tam úplně celý den od rána až do pěti, ty tři hodiny určitě nejsou s audioguidem. Ale je to tam takové volné, dost místa, zadni průvodci chodící s tebou z místnosti do místnosti.
Audioguida mají určité v češtině.
Edit: jo koukám toho family. Na to bych se vykašlala, protože je to pohádka s různými hlasy a když jim to budeš překládat,stejně z toho nebudou moc mít).
continuity ano mají ho i v češtině, ale mají tam i nějakého dětského/rodinného a ten je jen anglicky a polsky. My tam celý den asi nevydržíme, to by nezvládla asi žádná osoba mužského pohlaví v mé rodině
Má to smysl i na tři hodiny třeba? Uvažuju, jestli to zvládneme po cestě, není to až taková zajížďka, ale asi bude lepší tomu vyhradit celý den.
Klidně i na tři hodiny, ale to bych se někam podívala předem co opravdu chci vidět
Já nejsem moc relevantní, protože jsem tam moc chtěla už jako dítě, ale já myslím, že vydržíte. Tady v ČR žádný takový hrad není, je to v podstatě obří areál, mě unavuji ty prohlídky taky, ale tohle je úplně jiné. Tu je hezky sál, tajné schodiště, studna, vyhlídka z věže. Ta vesnice byla zničena, tu klidně úplně vypusťte.
A koukám toho family audioguida. Na to bych se vykašlala, protože je to pohádka s různými hlasy a když jim to budeš překládat,stejně z toho nebudou moc mít.
continuity ok, díky moc.
Evaeva jinak jen o nádvoří bych vůbec neuvažovala, ty sály jsou nádherné, i jen nakouknout.
Všechny zdravím. Užívejte si cestování!
Afrika má spoustu podob! Dneska jsme se koulovali v Lesothu ve 3090 m.n.m. Před 3 dny jsme pozorovali velryby v St. Lucii. Nejdou mi poslat fotky, tak až z Čech.
Archivářka moc ti to přeju a taky trochu závidím. Těším se na fotky.
Kokoska Jo, ten Biertan jsem už měli z ruky a já jsem ostatně dětem slíbila, že letos žadné kostely. Tak mi jeden povolili, ale nakonec jsme viděli dva plus klášter. Mimochodem, celkem je těch opevněných kostelů 150.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje