Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline continuity
42330 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 23:34

Tabea mně ty změny tolik nevadí, většinou mám akorát ty letenky a zbytek dost flexibilní. Předloni v Itálii jsem hledala ubytování na další dny až v Římě, ale to bylo mimo sezónu. Nakonec jsme se tam kvůli nějakým stávkám na železnici zdrželi o dva dny dele. 

Loni jsem zas nepřekousla druhé bydlení, co jsme měli zamluvené, tak jsme se neplánovaně ještě na tři dny stěhovali.

Offline rasaNori
8797 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 08:17

Tabea v tom je skvělý obytnak, prostě když chceš jet do Albánie, ale předpověď stojí za prd, tak holt jedeš třeba do Itálie, no, to je toho. Ale až půjdu do práce tak mi to skončí, fnuk

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 08:56

rasaNori to jsem si právě říkala, jak budete cestovat. Jestli jdeš na pohovor s požadavkem 10 týdnů dovolené.

Offline Tabea
7856 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 09:00

rasaNori to jo, já bych si to představit dovedla, ale muž muž by další dovolenou v obytňáku nepřežil. Testovali jsme loni.
A asi jak nemáme toho volna tolik, tak by asi živení obytňáku bylo nevýhodný.

Offline rasaNori
8797 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 10:23

Makara no budu se muset nenápadně zeptat na neplacené volnohele uvidim, víceméně si to jdu vyzkoušet a ono to nějak dopadne...

Online Karja
44191 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 10:58

rasaNori ty jo, na to se neptej, to pak prostě vybal:D:D:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 14:15

Tabeaživení se moc nevyplatí, podle mě. Pokud tak nechcete trávit veškeré volno nebo nějaký ten víkend. Ale tak dá se půjčit, akorát to stojí jak hotel no. Ale zase to můžeš nakombinovat s letenkami a dostat se dál.

Znám jednu rozvětvenou rodinu a tam obytňák sdílí, takže je v provozu dost a pořizovali ho společně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 14:18

rasaNori já jsem kdysi viděla nějaký výpočet, jak z dovolené vytřískat co nejvíc. Prostě jde o připojování dovolené ke stáním svátkům, třeba v květnu máš z pár dní třeba deset. Ale přijde mi to hrozně omezující. 

Na neplacené volno se neptej teď, ale vybal to za pár měsíců

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 15:49

Evaeva jenze ten napad na prodlouzeni vikendu ma kazdy. Pokud si nezazadas pul roku dopredu, vetsinou uz ti zamestnavatel nevyhovi. U nas nebyval problem ty plonkove mesice jako listopad a paradoxne leto (omezeni provozu). Muz treba zas nemuze kdyz se delaji mzdy, je audit...proto jezdime takhle ad hoc. Vetsinou podle nej, ja si tu dovolenou psala brzo. Ale nevim, co rasa budw delat. Treba to pujde jako po masle

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 16:01

Jos no to taky.

Muž si třeba může brát volno kdykoliv, ale zase ber si týden okolo velikonoc, abys měla 14 dní volna, bude ti to chybět v létě, když budeš mít děti doma.

Offline continuity
42330 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 16:17

Další aspekt je, že Velikonoce a květnové svátky jsou víceméně stejný termín v půlce Evropy a dle toho to v populárních destinacích taky vypadá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 20:21

continuity no jasně, na Velikonoce navíc i dost vyletí ceny. 

To byl nějaký "článek" vyloženě jen o tom, jak z toho vytřískat co nejvíc volna. Bylo tam pak taky třeba 14 nebo kolik dní přes Vánoce, ale to zase každý nechce trávit mimo domov. Jako byl to zajímavý výpis, ale reálně je to pitomost

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 21:00

Evaeva jedna moje bezdětná kolegyně to maximální vytěžení dovolené přilepením k svátkům praktikuje už 10 let. A celý červenec a srpen je v práci. Docela to funguje v kombinaci s dětnými kolegyněmi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 21:07

Makara to ale nevyužije ty dva svátky v červenci

Jako jasně, že to jde, ale ovlivňuje to pak i výběr lokality a další věci. Kam třeba jezdí v listopadu, jak je volno 17., že jo? To, že bezdětný (a neučitel) jede na dovolenou mimo prázdniny, mi přijde logické.

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 21:14

Evaeva ty jsi teda hnidopich! Tak není úplně důsledná.

Listopad je ideální pro milion destinací. 

Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 21:20

Makara Tak u nas maji o tu kumulaci volna zajem vsichni, i ti kteri deti nemaji nebo je maji velke i ti kteri maji deti skolou povinne. Dost casto v ty dny je volno i ve skole, kdyz ne primo prazdniny, tak reditelske volno, takze to rozdelujeme spravedlive, aby se dostalo na kazdeho v prubehu roku,  zavrit, aby si vsichni vzali volno naraz bohuzel nemuzeme.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2025 21:29

Makara v tom článku to tak právě bylo. Kdy si vzít těch 40 dní, aby si z toho vytřískala co nejvíc. Jasně že, když je svátek ve čtvrtek, tak má půlka lidí volno v pátek a někam jedou. Ale pak jedou třeba i v červnu nebo srpnu,. že jo.

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 21:35

Černá kočka tak já bych zasáhla, kdyby byl v týmu boj, ale ony se mi ty holky docela rozumně domlouvají.

Offline viktorka_od splavu
49105 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 21:55

Evaeva kolegyne takhle jezdi v tech podzimnich apod terminech nekam do lazni, na wellness pobyty a tak, vetsinou s nejakou kamaradkou. presne je tento dovolenkovy typ, ze ty volna vyuziva na maximum a pak i obcas 31.12. musi do prace, protoze ma vse vybrano

Offline continuity
42330 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 21:57

Evaeva jakych 40 dní?

Jak mám teď nejvíc volna v životě a je to 30 dní. Muž má 20+5.