continuity krásne fotky, v Segovii som nebola, vyzerá super.
Cestování
continuityTo mne přesně napadlo nad těmi gotkami, že je to až neskutečné, jak z filmové pohádky
continuity no ale ten aquadukt nebo co to je!
Evaeva jj, akvadukt. Já jsem tam jela vlastně z nouze, protože je pondělí a v Toledu je zavřená půlka věci, kam chci a v El Escorialu všechno. Nabízel se znova Madrid, mám tady ještě plány, ale ty se dají už absolvovat i za deště, což má nastat zas ve středu a kdovijak bude ve čtvrtek.
Hlavně jsem tam měla nejsložitější dopravu, ten zbytek je už jen jedním vlakem.
Jinak, pokud jste tam nebyli, mají tam krásnou gotickou katedrálu, postavenou v době, kdy už v Evropě zuřila renesance. Dost dlouho na to hledali stavitele. ![]()
Ale je krásná.

continuity To vypadá na parádní výlet
continuity tam je krásne, to ti vyšlo, aj keď chladnejšie
Toledo, zítra už má naštěstí pršet, bolí mě celý člověk. ![]()

continuity Krása! A nejsou tam.lidi
brrr no nejsou, ale kupodivu to pak moc nefunguje, ta Segovia mi přišla dobrá i bez lidí, jakože taková úplná. Neumím to úplně popsat.

Sweet Potato wow! To je krása. Ta se ti povedla!
Manuka Děkuju. Asi Bagdád.
continuity Krásný
Včera jsme měli ve škole setkání na téma "budoucnost naší dcery"
a
učitelka jí doporučila shodou okolní zrovna univerzitu v Segovii! :-)
Garfie ty jo, tak to nevím, jestli bych tam chtěla bydlet.
Co by chtěla studovat, pokud to není tajný?
continuity Tajný to pochopitelně není, ale ještě neví. Točíme se v kruhu mezi historií (takže asi archeologie) nebo nějaký výzkum, obory spojené s chemií...
Ta Segovia byla spíš takový fór, protože učitelka začala dotazem, co od své budoucí univerzity očkává a ona zavtipkovala něco ve smyslu "aby vypadala jako Hogwards" a učitelka na to, že v tom případě je ideální Segovia, protože kampus je původně staré opatství z 13. století....![]()
Garfie Kdybych já mohla radit, archeologie se teď s přirodními vědami hodně propojuje. Mi je jasné, že N. míří do světa, ale třeba chemici v Olomouci (L. Kučera) to rozjíždí ve velkém. V Brně vytvořili na základě nějakého obřího grantu celé supervybavené pracoviště. Genetika, geologie, antropologie to jsou další obory, které archeologii aktuálně táhnou do světa přírodních věd. Takže jde propojit i oba takové zdánlivě neslučitelne obory jako je chemie a archeologie a hlavně je v tom fakt obrovský potenciál.
brrr To jsou přesně moje myšlenky, vlastně ta archeologie byl můj nápad, právě protože vidím perspektivně nějaké spojení s chemií, výzkum v tomhle oboru....pořád mi mozek pracuje tímto směrem.
Jinak neboj, ona bude naopak nejšťastnější, když půjde domů, myslím že se to spíš neodvažuje ve škole říct nahlas. A moje pocity jsou takové rozpolecné, vůbec jí do toho nechci mluvit, mít ji doma je pochopitelně super, ale pak si zase říkám jestli to není škoda....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje