Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Karja
43675 příspěvků moje polička 05. února 2026 08:31

Gatita Ha, já jsem v Pompejích byla, měla jsem to na pul dne a už vidim, o co jsem přišla, protože o žádných explicitně sexuálních věcech nevím:D. Hlavně si zamluvte hotel v nějaké slušné části, mně se ta Neapol uplně pocitově nezdála, ale moc jsme si to nezjištovali, prootže jsme jeli se sambem a spali jsme tam asi jeden den nebo dva dny, ale sama s dětma bych si na výběru dala záležet

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2026 10:15

Karja ty jo, přesně. Mně bylo asi 16 nebo 17, takže dobrý věk na toto a taky si nic nepamatuju

Offline miuu
411 příspěvků moje polička 05. února 2026 10:42

Gatita To bude hezká dovolená! Loni jsem byla s 10 letým synem v Bologni a bylo to skvělé! Teď se zrovna vracím z Bari, letos už má jarní prázdniny i dcera, tak se 2 dětma už je ten výlet jiný, rozumněj náročnější pro matku. Ale zvládli jsme toho dost. Včetně promáčených bot z moře a slejváku. U přemýšlím kam vyrazit za rok. Opět budou mít prázdniny v první polovině února. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2026 11:36

miuu to je super!

Naši ocení spíš přírodu, tak taky vymýšlím, kam je vezmu, až mladší odroste. Mám na to teda několik let

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2026 11:39

Byl jste někdo v Rakousku Vorarlbersku? Na fotkách mi ta oblast úplně učarovala, ale nevím, jestli to je i pro menší děti. Potřebuju, aby se tam dali dělat kratší výlety, ale po přírodních cestičkách. 

A co Bodamské jezero, máte někdo zkušenost?

Offline Janulik03
19778 příspěvků moje polička 06. února 2026 12:41

Gatita na Pompeje jeden, na Vezuv druhý deň, stačí.

Čo sa týka tých artefaktov, no videli sme presne jednu a aj to cielene, takže sme asi neboli dosť pozorné. Aj tak je väčšina v múzeu v meste.

Ubytovanie by som s deťmi riešila niekde blízko stanice metra v centre

Offline Gatita
8459 příspěvků moje polička 06. února 2026 19:06

Janulik03 miuu I ostatním dekuji za tipy, moc se těším. Vim, ze tady je bezne s detmi trajdat všude možně, ale ja si doted na městskou turistiku netroufla. 

Evaeva nebyla, ale taky by mě to zajímalo. Letos mam vytipovaný  Wagrain, ale myslim, ze to Rakousko je pro deti jak dělané všude. No musím se nad tím létem nějak zamyslet, nic nemáme, ani koncept. Mám ráda 14 dni v kuse, byli jsme takhle Rakousko+Italie nebo Švýcarsko + Itálie a bylo to fajn. Letos jsem vymyslela Rakousko+Slovinsko, ale nějak se to doma nesetkalo s nadšením, tak vůbec nevím. Jako já bych se v současném rozpoložení utahanosti nebránila ani nějakému pobytovému zájezdu s polopenzí u moře a u bazénu se skluzavkou, ale v tom červenci a srpnu mi to přijde jako opruz (největší vedro, největší davy, nejvyšší ceny...). 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2026 19:37

GatitaSlovinsko si nechávám, až budou děti větší, ale pro vás už by být mohlo. Waigrain se bojím, že bude až moc Disneyland, ale tady se zase bojím, že toho bude málo a aby ty výlety nebyly příliš dlouhé pro nosiče mimina. Pak mám ještě v merku Zell, Zillertal, Saalbach a Ahorn (lanovka, kde můžeš jet na střeše), ty jsou dětské určitě.

Offline Gatita
8459 příspěvků moje polička 06. února 2026 20:22

Evaevamy udělali v Rakousku super zkusenost s posledním týdnem v srpnu, kdy to bylo i na turisticky exponovaných místech jak po vymření (v penzionu sami, lanovky bez front, na pláži teda lidi byli, ale žádná hrůza), tak doufam, ze to nebyla jen náhoda a nebude to tam o nervy ani letos. My Disneyland take neradi, ale zas nejake atrakce pro deti nutně potřebujeme, abychom vubec někam došli.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2026 20:40

Gatita jo, to my právě taky. Ale když je toho moc, nebaví to ani ty děti. A taky se s tím často pojí široké kočárkové cesty a ty jsou pro kluky opruz.

Offline Karja
43675 příspěvků moje polička 06. února 2026 23:41

Gatita EvaevaMně se tam vloni ten poslední týden v srpnu taky moc líbilo, letos bych ráda jela zase, ale na ten poslední týden to nechci nechávat, ale nevím moc jak to bude s lidma. Evaeva Na střeše lanovky se dá jet i na Dachstein, já to dětem teda zakázala, ale asi to byla velká chyba, ale možná by nás tam takhle s malými ani nepustili. 

miuuCo můžeš napsat o tom Bari s dětmi, já o něm taky přemýšlím na tento nebo příští podzim s detmi, ale letěla bych s dětma sama,tak nevím no, ta menší toho ještě moc neujde, a aby se jim tam prostě celkově líbilo no a bylo nám tam příjemne;-). Po kavárnách je to bavit nebude;-)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2026 23:58

Karja to by u nás zakázat nešlo, mladší lanovky úplně miluje a tohle by si ujít nenechal. Já bych to naopak klidně vynechala

Co se týče lidí, tak bych se nebála. My v tom Schladmingu byli v top sezóně a kromě té dětské trasy na planai to bylo úplně v pohodě. Poslední týden už určitě chci být doma.

Offline miuu
411 příspěvků moje polička 07. února 2026 08:30

Karja Já jsem s nima byla taky sama. Jeden den jsme volným krokem procourali Bari, jsou tam hlavně uličky a hrad- ten je moc nebavil. Pak jsme prošli promenádu kolem moře. Další dny jsme jezdili po okolí- Alborobello (truli domky), Matera (víc chzení, ale nadchlo je město ve skále) a pak Polignano a Mare a Monopoli (s přeháňkama a rozbouřeným mořem, to bylo top). Vše se dá zvládnout veřejnou dopravou. S dětma nebyl nikde problém, všichni byli vstřícní. A ani po tmě jsem tam nikde neměla divný pocit. 

Offline Gatita
8459 příspěvků moje polička 07. února 2026 08:55

Karja mne ses sice neptala, ale do Bari bych taky rada, tak jsem si k tomu neco zjišťovala od známé, co tam byla opakovaně. A rikala, ze Bari samo o sobě je sice zajímavé, ale že celá ta oblast je zajímavá, takze doporucovala do Bari jen přiletět, půjčit auto, ubytovat se někde uplnenjinde a jezdit na všechny strany. Nad fotkama jsem slintala, ale s detma (nasima) by to moc prijemne asi nebylo. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2026 08:57

Gatita já mám Bari a okolí taky v merku. Ale až budou větší, tam bych je neutáhla ani na moře. Nebo bez nich

Offline Gatita
8459 příspěvků moje polička 07. února 2026 09:03

Evaeva miuu ale jak čtu poslední post od miuu, tak si říkám, jestli nejsem zbytečně pri zdi, ze by to asi slo. Ale ja ty svoje kluky znam.

Offline miuu
411 příspěvků moje polička 07. února 2026 09:19

Gatita Karja Já jsem na jihu Itálie byla poprvé. Oproti severní Itálii je to tam prostší, nejsou tam tak ohromující katedrály nebo paláce, ale má to jiné kouzlo. 

Offline miuu
411 příspěvků moje polička 07. února 2026 09:19

Gatita Karja Já jsem na jihu Itálie byla poprvé. Oproti severní Itálii je to tam prostší, nejsou tam tak ohromující katedrály nebo paláce, ale má to jiné kouzlo. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2026 09:21

Gatita to víš, že by to šlo. Ono je to podle mě víc o rodičích než dětech. Naši by to určitě dali, však zvládli i týden v Kodani. Ale máme i jiné cíle, kde budou spokojenější a my si to taky užijeme. Navíc takhle na jih určitě nepojedeme v létě, vidím to na jarňáky v půlce března Letos chci každopádně do hor, loni byla polská placka, tak mám absťák 

Offline Lilly_Ku
4445 příspěvků moje polička 07. února 2026 11:20

Evaeva ja jsem ve Vorarlbergu byla trikrat na nekolik mesicu, znam to tam jak svoje boty a mam to prochozeny - zvazujes primo nejakou oblast?

mi se tam libilo hodne, ale nevim, nakolik jsem schopna posoudit vhodnost pro pobyt s detma. jestli te zajima neco konkretniho, dej vedet :)