Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2026 11:35

Lilly_Ku no hlavně ty dětiAby tam byli nějaká hřišťata, možnost zajímavých kratších ideálně okružních výletů (tak cca 6km) a lanovky. Asi se budeme řídit podle toho, kde najdeme ubytování, jestli tady nebo spíš někde v okolí toho kaprunu. Jestli máš nějaký tip na konkrétní oblast, tak sem.s ním. Mně ta oblast hrozně okouzlila na fotkách, přišla mi taková přírodní, jestli chápeš, co tím myslím. Ještě zvažuju, jestli tam nezajedeme sami, ale budeme mít asi jen tři dny i s cestou, tak nevím, jestli nezvolíme něco bližšího.

Offline Lilly_Ku
4492 příspěvků moje polička 07. února 2026 11:52

Evaeva

uprimne receno, takovych mist jsem tam moc nevidela, mozna nekde v Bregenzerwald (okoli Bezau, Mellau, Damüls) nebo v Brandtal s vyletem k Lünersee? ja teda nikde jinde v rakousku nebyla, takze nemam uplne srovnani, ale "prirodni" je trefny :) v horach jsem tam potkavala hlavne mistni, turisticky rusno bylo hlavne kolem bodamskeho jezera a jeste tak Brandtal, panc Lünersee bylo zvoleny nekdy jako nejkrasnejsi jezero rakouska :D

podle me to na tri dny asi nebude mit cenu, nema to takovy ten wow efekt, ale je tam fakt krasne :) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2026 12:23

Lilly_Ku díky. Potvrdila si mi můj dojem. Mně by se tam líbilo, ale asi to tedy ještě odložíme. Kluci nepotřebují úplně hřiště na každém kilometru, ale model vyjet lanovkou, pohrát si na hřišti, pak výlet a zase hřiště (a kafe) se nám velmi osvědčil

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 22. února 2026 00:55

Otázka do pléna, byl jste někdo na Kodomo Island? A (nebo) na Jávě (Bromo, Ijen a okolí)? 

Offline Muslik
545 příspěvků moje polička 24. února 2026 06:39
Reakce na Garfie:

Otázka do pléna, byl jste někdo na Kodomo Island? A (nebo) na Jávě (Bromo, Ijen a okolí)? 

​ja, oboji, ale před 15 lety a trochu se obávám, kdyz slycham z okolí aktuálnější zážitky, ze to je jak v jiném tisíciletí (pokud jde o množství turistů, rozvoj infrastruktury atd), takze me zkousenosti asi budou uplne uz jinde. Ale bylo tam krasne.

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 24. února 2026 07:07

Muslik Já tam navíc jedu v létě, vrchol sezony :-( 

Ale mě by spíš zajímalo, jestli se dá oboje zvládnout za zhruba deset dní, plus pochopitelně nějaké to Bali samotné. A pokud ne oboje, tak čemu dát přednost....

A taky, jak náročný je výstup na Ijen, všude čtu, že potřebuješ turistické boty, bundu, prostě výbavu...ale my jedeme jen polehku, žádný check-in kufr. 

Offline Janulik03
19990 příspěvků moje polička 24. února 2026 17:23

Sme v Barcelone, s deťmi sú tie výlety také pre každého niečo. Jeden deň štadión a všetko čo s tým súvisí, ďalší deň, čokoládové múzeum, jedlo, pitie, prechádzka miestom po krásnych budovách a nákupy.

Ešte sme tu do stredy, a asi budeme mať toho dosť.

Je tu krásne, počasie super 

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 24. února 2026 17:27

Janulik03 

...tak to máte celé krásné!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2026 17:59

Janulik03 no máte vskutku parádně! Ještě si to pořádně užijte.

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 25. února 2026 00:29

Janulik03 To je paráda! A strašná nostalgie, byla jsem tam před mnoha, mnoha, mnoha lety....užijte si to!! 

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 25. února 2026 13:09

Janulik03 dýchá z toho moc přívětivá atmosféra! Užijte si to, vybrala sis fajn společnost i počasí:) Byla jsem tam kdysi dávno a moc se mi tam líbilo, všechno. 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 25. února 2026 15:11

Janulik03 uzij si to! My tam byli jen na skok, rada bych se tam nekdy vratila.

Offline Janulik03
19990 příspěvků moje polička 25. února 2026 15:12

Teda musím sa priznať že Barcelona je pre mňa zatiaľ Mesto kde mi stačí prísť raz. Nič tu nie je zlé ani nepríjemné, akosi mi neprirastlo k srdcu .

Či je to tým, že všetko je ďaleko, pre malú bol zaujímavý jeden deň, pre veľkého stačil zas len štadión 

Pre nás dve sme už nič prehliadok nevyšlo, len vonku

Vynahradzali sme si to večer aspoň v blízkom varená pohárik bez detí, keď sme ich nechali v izbe.

Aby toho nebolo málo, dcéru chytil z toho chodenia asi zapálil ov, tu som ledva teraz odvliekla na letisko nadopovanu liekmi.

Tak hádam to nebude tak zlé 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. února 2026 16:48

Gatita já jsem na to zrovna nedávno narazila. Byla jsem tam po promoci. To je už taky let. Koupili jsme si tam s mužem jeden plakát a dodnes ho máme v obýváku. Mně se tam líbilo a vím, že by se tam líbilo i klukům. Tak až konečně dostaví Sagradu, tak třeba znovu vyrazíme.

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 25. února 2026 19:26

Evaevajá na vysoké, asi dva týdny. Tak jsem tam prolezla skoro všechna muzea, galerie, Sagradu, Pedreru, nějaké diskošky, pláž, i okrást jsem se nechala, aby byl zážitek kompletní:), byla jsem i na takovém tom svatém kopečku s tim klášterem, no všude prostě. Jak jsem byla mladá, tak se mi líbilo, jak to tam vibruje a kolik je všude lidí (je tam fakt velká hustota obyvatelstva). Dneska vlastně nevim, jestli bych z toho byla tak odvařená a ani nevím, jestli by se mi tam chtělo s dětmi, možná bych z toho měla podobný pocit jako Janulik03

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. února 2026 19:38

Gatita u nás by určitě zabodovala lanovka vedoucí k akváriu a obří pískoviště (čti pláž). Myslím, že i gaudího střechy a park. Ale v sezóně bych tam nejela, jedině takhle na jarňáky nebo na podzimky. 

Na tom kopečku s klášterem jsme taky byli. Jak se tam vlastně jezdí, vlakem nebo čím? To už si nepamatuju. Ale 14 dní, to sis užila

Já výhledově plánuju Málagu, ale tam bych nejradši strávila tak tři týdny v celé té oblasti, to asi neklapne

Offline Janulik03
19990 příspěvků moje polička 25. února 2026 21:47

Jazdí sa dobre metrom, ale dcéra sa bála tak sme brali na presuny Bolt. Nie je to ani drahé tak pohoda. Byť tam sama, neriešim.

Inak je tam ešte aj lacnejšie ako u nás, milí ľudia 

Online 999
19602 příspěvků moje polička 25. února 2026 22:01

Janulik03 To je zvláštní, že tě Barcelona nechytila za srdce, je to skvělé město. Možná si tam příště udělej výlet s babama, :-).

Offline Janulik03
19990 příspěvků moje polička 25. února 2026 22:45

999tiež možnosť. Ono to možno robí aj ten veľký vekový rozdiel, že sa nedá vyhovieť úplne . Ale inak to bolo super, užili sme si to že sme spolu, to bolo najviac

A muž si to doma užil s Molly, dva dni u nás, potom si ju vzal zas domov zať alebo boli všetci traja chlapi spolu. Nesťažovali si 

Offline stes
9010 příspěvků moje polička 25. února 2026 23:49
Reakce na Janulik03:

Teda musím sa priznať že Barcelona je pre mňa zatiaľ Mesto kde mi stačí prísť raz. Nič tu nie je zlé ani nepríjemné, akosi mi neprirastlo k srdcu .

Či je to tým, že všetko je ďaleko, pre malú bol zaujímavý jeden deň, pre veľkého stačil zas len štadión 

Pre nás dve sme už nič prehliadok nevyšlo, len vonku

Vynahradzali sme si to večer aspoň v blízkom varená pohárik bez detí, keď sme ich nechali v izbe.

Aby toho nebolo málo, dcéru chytil z toho chodenia asi zapálil ov, tu som ledva teraz odvliekla na letisko nadopovanu liekmi.

Tak hádam to nebude tak zlé 

​ja se přidám,mě Barcelona sklamala. Jednotlivá místa a památky ok,ale jako celek nic,všechno daleko od sebe,žádné kompaktní staré město s uličkami, jako jinde a všude bordel. Sagrada pochopitelně bozi, pohled z výšky nebeský. Park G úplně,ale úplně nudný. Prostě z mnoha evropských měst pro mě velké zklamání. Jo, tržnice skvělá. 

V Sevillu tedy vkládám daleko větší naděje.