Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 10:56

Garfie Já jsem si říkala, jestli jí doporučujou univerzitu v evropě kvůli původu, nebo jestli takhle na druhej konec světa posílají i místní studenty :o)

brrr Jé ale takovéhle spojení oborů by se bývalo bylo líbilo před čtvrt stoletím mně, kdyby mi někdo řekl, že to může fungovat ;o)

Online brrr
12259 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 10:56

Garfie Co jsem byla na pár těhle mezioborových konferencích, ti přírodovědci jsou úplně jinde (ostatně to vidim doma na muži). Automaticky píšou v angličtině, konference po celém světě, stejně tak i stáže, pobyty. Tam je to docela mezinárodní.

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 22:42

DruI Posílají do celého světa, tu zemi původu pochopitelně taky berou v potaz....jinak teda bylo to moc zajímavý, hlavně se mi líbilo, že to byla schůzka s rodiči, ale vlastně na nás vůbec nemluvila, obracela se jen na ni (pochopitelně jsme do toho mohli jakkoli vstupovat nebo se na něco ptát). 

Dokonce jsem díky tomu zjistila, že se dá studovat i kriminalistika.

brrr Mně by se pro ni něco takového líbilo...tak uvidíme. Dokonce nakonec souhlasila, že si přidá i přihlášku na nějakou japonskou univerzitu, protože ti ví výsledky už v lednu, tak pro jistotu. :-) 

Offline Karja
44180 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 23:11

Garfie No škoda, ona sice může studovat doma, ale třeba na rok, na dva roky může jet někam jinam, na různé stáže. Jedna moje kamarádka byla v podstatě každý rok někde, mimo Erasmu jezdila na nějaké letní školy a využívala různé školní granty po celém světě celou VŠ;-).  Ti šikovní a nebojácní si to vždycky udělají jinak;-)

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 23:42

Karja O tom byla taky řeč, které univerzity podporují ty výměny a tak...od kamarádky dcera začala v Budapešti, pak studovala v Itálii, potom rok ve Švédsku a teď končí diplom tuším v Belgii. :-)

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 23:51

Garfie to je super podpora, tady člověk hledá jak může. 

No taky ji chci vyslat do zahraničí, ale když skončí v Brně, dost ušetříme.

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 06:56

Sweet Potato brrr stáli jsme na místě ,  v přístavu. Přes zimu tu probíhají opravy. I když v bouři Harry se to dost houpalo. A vody v lodi bylo taky dost

Místní štěňátko. 

Tímhle tam stehuji lode

A vyhled na Nice cestou domu. V Praze zina, mlha a naledi. Pristavali jsme na dvakrat

Tunisky zpusob prace.Myslim ty přetřený lana

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 07:37

Ale videla jsem nazivo plamenaky!

Offline Janulik03
19990 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 09:40

continuitymáš krásny výlet, trošku to aj závidím

Offline Janulik03
19990 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 09:42

Sweet Potato tak ten záber je wow

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 11:14

Janulik03díky moc.

Offline barbucha blogger
35443 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 15:10

continuity 

Pěknej výlet! 

Tuhle mě zrovna Toledo taky napadlo, že bych se tam asi měla podívat. 

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 01. února 2026 10:46

Myslíte, že stačí na Pompeje a Vesuv 2 celé dny? Jeden den přílet do Neapole, druhý den Pompeje, třetí Vesuv a čtvrtý den odlet domů? Uvažuji o mini dovolené se starším synem, přijde mi to tak ok, ale aby to nebylo zbytečně uspěchané.

Offline Tabea
7849 příspěvků moje polička 04. února 2026 09:31

Gatita na Pompeje určitě celý den, jede tam z Neapole vlak. Na Vesuv to stačí půl dne, je potřeba zabookovat časovou vstupenku na výstup. My tam jeli ze stanice vlaku autobusem. Agentura je hned když vylezeš z nádraží. Když přijedete tím busem zas zpátky, můžete jít do Herkulanea, to je tak 5 minut pěšky z kopce. 
Jestli chceš, můžu ti k tomu napsat ještě víc. Byli jsme tam v listopadu s dětma. 

Offline rasaNori
8796 příspěvků moje polička 04. února 2026 19:34

Gatita pompeje jsou opravdu na celý den, ale si tak říkám kolik ze chlapci je? Tam se dost vzdělá, co si budem, je to takové naučné:D

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 04. února 2026 19:59

rasaNori Bude to poprvé, co s ním pojedu na nějaké památky, je mu teď 10 a půl a do dubna ještě jistě významně dozraje

Už jsem koupila letenky, nemaluju si to růžově, ale věřím, že jeden den vykopávek přežije (sjeli jsme dokument Odhalený Řím, líbilo) a zbytek nebudem přehánět, budeme mít tak jako tak málo času. Bude to taková testovací mini dovolená, ještě jsme spolu nikam neletěli. 

Offline rasaNori
8796 příspěvků moje polička 04. února 2026 22:28

Gatita ja to myslela s ohledem na pristup pompejanu k explicitnim vecem:D Holky byly loni jeste dost male, ale u 10 leteho kluka to muze byt dobra (a zaroven) velice trapna navsteva pamatek

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 05. února 2026 02:26

rasaNori Ale tak většina věcí je stejně odtahaná v Archeologickém muzeu, ne? To přežije....

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 05. února 2026 06:44

rasaNori tak to jsem vůbec nepochopila! Myslim, ze ho to nerozhodí. Stihnem jen ty rozvaliny, tam toho asi zas tak moc nebude, soudím podle toho dokumentu. 

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 05. února 2026 08:18

Gatita 

Desetiletý kluk bude v pohode. U nás se teda o sexu normálně bavíme, ale ty děti jsou úplně jinde. Moje mladší, která se boji před třídou odříkat referat z Marie Terezie, bez problémů delala celé dopoledne okružní jízdu po prvním stupni, kde vysvětlovala k čemu jsou vložky na WC, aby je ty mladší děvčata ze zvědavosti neničily. 

Užijte si to o, to jsou nejlepší dovolené, když jdu sama a jen s jedním dítětem.