Mermaid Někteří by tě opravili na konečně tady je příjemný teplo
Cestování
Karja zralocek nebude, bezne ho asi nikde nemaj a ani neni zajem ho nekde shanet. Ne ze bych kvuli tomu slzela.
Mermaid jo, vzduch je tu skvely, aspon tady v tech mistech, kde neni prumysl. Pry tu jsou nekde u Reykjaviku tovarny na zpracovani bauxitu, je tu strasne levna elektrika, tak se sem vozi suroviny.
brrr v cervnu to tu asi bude barevnejsi, ted je jeste po zime sucha zluta trava a nic moc se nezelena. Rozkvetaji lupiny, privezli je sem, aby pusobily proti erozi a vylepsily pudu a rozrostly se trochu vic, nez se cekalo. A bude tu bohuzel asi i vic lidi, uz ted je misty husto.
Jo, ty lupiny se jim prej kapku vymkly, ale vono to vypadá hezky... Jinak super výlet! ![]()
barbucha Tallin je moc fajn, se zřítelnicí se vám tam bude líbit.
Hehe, nebudou Helsinky a nakonec nebude ani Tallin. Já jsem po těch každodenních zprávách o situaci a úmyslech russáků nějak znejistěla, že jako to Pobaltí je první na ráně atd. atd., že bych z toho měla nervy... tak jsem zeťovi ten plán vymluvila.
A co čert nechtěl - dneska ráno mi píše: Co takhle Gotland? Já na to že to zní zajímavě (nic víc jsem k tomu neřekla!)... a do dvou minut mi v mailu přistála jízdenka na VikingLine
Z toho už nevycouvám, on se prostě rozhod že mě do nějaký lodi dostane
tak se můžete v dohledný době těšit na fotky a la barbucha zvracející přes zábradlí, pevně se držící záchrannýho člunu... a možná i něco z Gotlandu ![]()
barbucha Tak Gotland obsaděj a z ostrova se nedostaneš ani po svejch;). Ne to je vtip, to zní uplně zavideníhodně ten výlet.
I ty Helsinky jak tuhle popisovala Friga, to znělo uplně krásně ty výlety do parků a okolí, a to mi jeden kolega zarputile vyprávěl, že v Helsinkách nic není, že je to klidně na jeden den:D:D:D
Kokoska Island je zatim to nejpodivnejsi a nejzajimavejsi, co jsem kdy na cestach zazila. Rada bych se jeste nekdy vratila do vnitrozemi, s vyssim autem, co zvladne vic brodit. Tam je to i v srpnu spis o socialni deprivaci nez spouste turistu, ale kdekoli na vychode nebo severu taky. Uzivejte![]()
KokoskaJežiš to ti závidím, nádherné
mirajo podivne to tedy rozhodne je, i kdyz ne uplne moje gusto. Faerske ostrovy se mi libily vic. Ta brodici auta tu hodne nabizeji, na nektere silnice se jeste ani s nima myslim nesmi. Ani to nejsou silnice, ve vnitrozemi jen šotolinove cesty a samozrejme bez mostů.
Lava u Grindaviku, to je ta obec, kterou asi pred dvema roky kvuli horici lave evakuovali. Zastavilo se to tesne pred mestem, shorely asi 3 domy, ale dost jich ponicily otresy. Je to dost depresivni, ty valy a plochy cerne hmoty. Fotky jsou z udoli kousek dal.

Sirne pramenny

A TRAMTADADÁ, specialne pro Karja ŽRALOK! Meli ho v hospode, kde jsme byli na obede.A ja jsem ho kvuli vam ochutnala! Predstavte si do sucha upecene file, asi dva dny nechane, aby hezky zgumovatelo, postrikane cpavkem a mate to ![]()
Podavaji k tomu zdejsi dost silnou koralku a podle navodu servirky se ma kousek masa napichnout, namocit do koralky a pak teprv snist. Koralka je kminova, dohromady fakt extra chut! ![]()

Kokoska Tak jsi hrdina ale! Ale jako ještě žes to potom řádně desinfikovala teda, ten popis nezní vábně! Co manžel na to říkal? Že máš blbý nápady, vid:D
Karja to objednal on! Nekdy v minulych dnech se o tom mluvilo, ze to malokde maji, spis v hospodach. Dneska jsme si normalne objednali jidlo, ja sla na wc, vratim se a na stole zralok! Muz se strasne divil, ze to chci ochutnat, tak jsem mu pak musela vysvetlit, ze plnim ukol cestovatelskeho vlakna ![]()
A zakonceni zajezdu, Modra laguna tesne za lavovym polem. Kousicek bliz k lave je geotermalni elektrarna pro celou tuhle oblast, o tu tady pry byly velike obavy, ale dobre to dopadlo pro ni i pro lagunu. Fotka je bez lidi, po nas se uz koncilo. Voda 38-40°, nejhorsi bylo vylezt v tomhle pocasi osprchovany z budovy a prejit tech 5 m do vody.

Kokoska vypadá to, že jste si to parádně užili! Žralok patří do těch pověstných silných zážitků ![]()
Kokoska No krásný, tak to máte aspon se všemi zazitky;-)
Kokoska Za žraloka ti pěkně srdečně děkujeme, jsi statečná! ![]()
A jinak teda...tady je fakt vidět, co příroda dokáže a že se s námi moc mazlit nebude, až ji fakt nasereme. Je to úchvatné!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články