Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline JankaM
3099 příspěvků moje polička 27. května 2026 10:33

Mermaid Někteří by tě opravili na      konečně tady je příjemný teplo  

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 27. května 2026 11:23

Karja zralocek nebude, bezne ho asi nikde nemaj a ani neni zajem ho nekde shanet. Ne ze bych kvuli tomu slzela.

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 27. května 2026 11:27

Mermaid jo, vzduch je tu skvely, aspon tady v tech mistech, kde neni prumysl. Pry tu jsou nekde u Reykjaviku tovarny na zpracovani bauxitu, je tu strasne levna elektrika, tak se sem vozi suroviny. 

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 27. května 2026 21:15

brrr v cervnu to tu asi bude barevnejsi, ted je jeste po zime sucha zluta trava a nic moc se nezelena. Rozkvetaji lupiny, privezli je sem, aby pusobily proti erozi a vylepsily pudu a rozrostly se trochu vic, nez se cekalo. A bude tu bohuzel asi i vic lidi, uz ted je misty husto.

Offline barbucha blogger
35794 příspěvků moje polička 28. května 2026 13:28

Kokoska 

Jo, ty lupiny se jim prej kapku vymkly, ale vono to vypadá hezky... Jinak super výlet!

Offline barbucha blogger
35794 příspěvků moje polička 28. května 2026 13:44
Reakce na brrr:

barbucha Tallin je moc fajn, se zřítelnicí se vám tam bude líbit.

​Hehe, nebudou Helsinky a nakonec nebude ani Tallin. Já jsem po těch každodenních zprávách o situaci a úmyslech russáků nějak znejistěla, že jako to Pobaltí je první na ráně atd. atd., že bych z toho měla nervy... tak jsem zeťovi ten plán vymluvila.

A co čert nechtěl - dneska ráno mi píše: Co takhle Gotland? Já na to že to zní zajímavě (nic víc jsem k tomu neřekla!)... a do dvou minut mi v mailu přistála jízdenka na VikingLine Z toho už nevycouvám, on se prostě rozhod že mě do nějaký lodi dostane tak se můžete v dohledný době těšit na fotky a la barbucha zvracející přes zábradlí, pevně se držící záchrannýho člunu... a možná i něco z Gotlandu

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 28. května 2026 14:12

barbucha Tak Gotland obsaděj a z ostrova se nedostaneš ani po svejch;). Ne to je vtip, to zní uplně zavideníhodně ten výlet. 

I ty Helsinky jak tuhle popisovala Friga, to znělo uplně krásně ty výlety do parků a okolí, a to mi jeden kolega zarputile vyprávěl, že v Helsinkách nic není, že je to klidně na jeden den:D:D:D

Offline mirajo
2641 příspěvků moje polička 28. května 2026 14:30

Kokoska Island je zatim to nejpodivnejsi a nejzajimavejsi, co jsem kdy na cestach zazila. Rada bych se jeste nekdy vratila do vnitrozemi, s vyssim autem, co zvladne vic brodit. Tam je to i v srpnu spis o socialni deprivaci nez spouste turistu, ale kdekoli na vychode nebo severu taky. Uzivejte

Online Janulik03
20224 příspěvků moje polička 28. května 2026 14:51

KokoskaJežiš to ti závidím, nádherné 

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 28. května 2026 23:07

mirajo podivne to tedy rozhodne je, i kdyz ne uplne moje gusto. Faerske ostrovy se mi libily vic. Ta brodici auta tu hodne nabizeji, na nektere silnice se jeste ani s nima myslim nesmi. Ani to nejsou silnice,  ve vnitrozemi jen šotolinove cesty a samozrejme bez mostů.

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 28. května 2026 23:13

Lava u Grindaviku, to je ta obec, kterou asi pred dvema roky  kvuli horici lave evakuovali. Zastavilo se to tesne pred mestem, shorely asi 3 domy, ale dost jich ponicily otresy. Je to dost depresivni, ty valy a plochy cerne hmoty. Fotky jsou z udoli kousek dal.

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 28. května 2026 23:16

Sirne pramenny

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 28. května 2026 23:21

A TRAMTADADÁ, specialne pro Karja ŽRALOK! Meli ho v hospode, kde jsme byli na obede.A ja jsem ho kvuli vam ochutnala! Predstavte si do sucha upecene file, asi dva dny nechane, aby hezky zgumovatelo, postrikane cpavkem a mate to

Podavaji k tomu zdejsi dost silnou koralku a podle navodu servirky se ma kousek masa napichnout, namocit do koralky a pak teprv snist. Koralka je kminova, dohromady fakt extra chut!

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 28. května 2026 23:48

Kokoska Tak jsi hrdina ale! Ale jako ještě žes to potom řádně desinfikovala teda, ten popis nezní vábně! Co manžel na to říkal? Že máš blbý nápady, vid:D

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 28. května 2026 23:56

Karja to objednal on! Nekdy v minulych dnech se o tom mluvilo, ze to malokde maji, spis v hospodach. Dneska jsme si normalne objednali jidlo, ja sla na wc, vratim se a na stole zralok! Muz se strasne divil, ze to chci ochutnat, tak jsem mu pak musela vysvetlit, ze plnim ukol cestovatelskeho vlakna

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 29. května 2026 00:02

A zakonceni zajezdu, Modra laguna tesne za lavovym polem. Kousicek bliz k lave je geotermalni elektrarna pro celou tuhle oblast, o tu tady pry byly velike obavy, ale dobre to dopadlo pro ni i pro lagunu. Fotka je bez lidi, po nas se uz koncilo. Voda 38-40°, nejhorsi bylo vylezt v tomhle pocasi osprchovany z budovy a prejit tech 5 m do vody.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2026 00:08

Kokoska vypadá to, že jste si to parádně užili! Žralok patří do těch pověstných silných zážitků

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 29. května 2026 00:08

Kokoska No krásný, tak to máte aspon se všemi zazitky;-)

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 29. května 2026 00:15

Evaeva Karja to tedy ano

Offline Garfie
28525 příspěvků moje polička 29. května 2026 01:40

Kokoska Za žraloka ti pěkně srdečně děkujeme, jsi statečná!

A jinak teda...tady je fakt vidět, co příroda dokáže a že se s námi moc mazlit nebude, až ji fakt nasereme. Je to úchvatné!