Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 06. května 2026 08:36

Máte,  prosím,  někdo nějaké  tipy či postřehy k Wroclawi?

Online continuity
42324 příspěvků moje polička 06. května 2026 08:57

Karlicka je, město trpaslíků a je tam opravdu skvělá zoo. 

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 06. května 2026 10:37

continuity jojo, zoo mame v planu a na trpasliky se tesime :)

Online continuity
42324 příspěvků moje polička 06. května 2026 10:48

Karlicka vysetrete si dost času na akvária, jsou na zoo velmi nadstandardní (většinou jsou lepší ty specializovaná akvária, ale tady to neplatí) a pozdravujte mořské krávy.

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 06. května 2026 20:34
Reakce na continuity:

Karlicka vysetrete si dost času na akvária, jsou na zoo velmi nadstandardní (většinou jsou lepší ty specializovaná akvária, ale tady to neplatí) a pozdravujte mořské krávy.

continuity Dobře,  díky,  vyřídíme.

Offline JankaM
3050 příspěvků moje polička 07. května 2026 08:51

Karlicka pokud máte rádi noční život, tak mají nějaké večerní omezení prodeje alkoholu, večer už sambovi neprodali plechovku piva . A zoo taky doporučuju, mají tam kapybary, to byl největší hit pro naše děti spolu s potopeným hrochem za sklem.   

Offline Muslik
545 příspěvků moje polička 09. května 2026 17:49
Reakce na Karlicka:

Máte,  prosím,  někdo nějaké  tipy či postřehy k Wroclawi?

​my ted byli ve wroclavy par dnu minulý tyden, chytli jsme prenadherne pocasi, zvládli jsme v klidu i se 4 letou, ale nic zvlastniho jsme vlastne nedelali, bydleli jsme v centru v byte s obri terasou tak, aby bylo vyziti a hlavne hriste, parky, takze jsme tak nejak tri dny courali centrum, asi úplnou klasiku, a trpaslici pro deti ideal, a pak jsme dali zoo a tamní okolí. Jinak ve městě mrtvo včetně zoo, ale schválně jsme trefovali všední dny. 

Plus my mame takovou tradici, mame radi jejich Pijalnija Wodki i Piwa, kde chodíme na tatarak, kyselou rybku a panáky vodky. I v centru Wroclawy dvě, tři jsou.

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 11. května 2026 11:13

Diky vsem za rady. Byla tam paradne. Skvele mesto:)

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 14. května 2026 07:49

Mam radost, ze jsem konecne naplánovala prázdninový přechod hor. Puvodne jsme chtěli něco víc dobrodružného a míň pohodlného, ale nakonec jsem vcera v noci zabookovala chaty na Malé Fatře. Jako je to taková blbost, ale úplně se mi ulevilo, ze mám něco konkrétního, nějak nejsem poslední dobou schopná nic vymýšlet a dotahovat. 

Online continuity
42324 příspěvků moje polička 14. května 2026 08:30

Gatitaužijte si to

Nevím jak moc dobrodružné si měla na mysli, ale je tam krásně. Poměr úsilí/výkon je bezkonkurenční. 

byli jsme tam teď a domluvili jsme se, že dáme zas přechod na podzim.

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 14. května 2026 08:59

continuitymyslela jsem si na Nízké Tatry s přespáváním po útulnách. Šel by s námi starší syn, který takto nikdy nešel (já vlastně taky ne). Muž z toho taky nebyl odvařený (už si vše vyzkoušel zamlada), tak jsem zvolila trochu pohodlnější variantu. Ja se ale hrozne těším, MF vůbec neznám. A upřímně, taky se ráda vyspím v posteli, bez stresu, že na mě nezbyde místo pod střechou:)) Jen jsem to naplánovala nějak roztahané a vyplácáme vic dovolené nez jsem myslela, ale je to z Prahy proste daleko, no:)

Online continuity
42324 příspěvků moje polička 14. května 2026 09:06

Gatita

šla jsem oboje a tohle je pro dítě rozhodně zábavnější a líp se z toho zdrhá do civilizace, kdyby něco.

Krivanska část jde udělat za víkend, ale je to dost výživný víkend a zahrnuje noční pochod v pátek, což v tom medvídkove už je trochu dobrodružní.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2026 09:30

Gatita jsem zvědavá na dojmy!

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 14. května 2026 10:34

continuity my si s dítětem netroufáme na velké výkony, ale tím se nám to dost rozplizlo do víc dní. Zároveň ale bych dala klidně plnohodnotnou variantu, když už se potáhneme na Slovensko:) 

Mame to naplánované z Terchové do Strečna, s tim, že přespíme v Terchove, abychom mohli vyrazit hned ráno. Takze to mame jeden den zabity cestou a noclehem. Rezervace chat jdou předělat, tak kdyby tě napadla nějaká hezčí a efektivnější varianta, nebránila bych se tipům

Online continuity
42324 příspěvků moje polička 14. května 2026 11:17

Gatita

jít to opačně, že první večer/odpoledne na Chatu na suchým - to je kousíček a rozdelis si výstup, druhý nocleh chata pod chlebom, po hřebeni na Medzirosutce a pak dolů přes diery do Bílého potoka ideálně - tam jezdí autobus.  já nemám ráda prudké sestupy a tam je to fakt z kopce, po těch rebricich je to lepší než ta suť přes malý Rozsutec - na vršku je to kromě toho uklouzane, velký Rozsutec je jiný případ, je to sice trochu vzdusnejsi, ale pokud nemáte závratě a nebude zavřený, tak klidně - nebo to lze obejít.

Nebo dá se sejít ještě z chatu po Chlebom do Šútova, to je kolem vodopádu).

Na www.hiking.sk je hikeplanner, se to tam neklikej a vís hned i čas i délku. Ve Vratné ty časy sedí na pohodu. 

Online Sweet Potato
39927 příspěvků moje polička 15. května 2026 11:31

Gruzie je nádherná země. Ale...

Kdyby někdo toužil třeba po fuseklích s masovým vrahem.

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 15. května 2026 18:57

continuity diky moc! Zvážím. Nemáme ambice  trhnout rekord, at na to koukam z jake strany chci, stejne bychom nakonec ty 3 noci meli tak jako tak. Posunula jsem to muži, at koukne na oba itineráře (nebo at si pak nestěžuje na chyby v plánování:)). Ale těším se moc... 

Online continuity
42324 příspěvků moje polička 15. května 2026 23:12

Gatita nechci prosazovat tu moju variantu to vůbec, klidně si to rozdělte, jinak. spíš jde o to, že takto si výstup na hřeben rozdelite na dva dny a ten sestup je o něco pohodlnejsi. Šla jsem to asi 4x a kromě jedné zimni záležitosti, kde to má svoje specifika, vždy takto. Nevím, jak jste zdatní, ale celkem je to 40 km v horách a s tím ti pak pomůže ten hike planner, že tam vidíš čas i převýšení na ten den. 

Kde jste chtěli nahoře spát? 

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 15. května 2026 23:38

continuity můj nastřel byl vyspat se v Terchove a pak vyspinkani a nasnídání vyrazit, přespat postupně v Chatě pod Chlebom a Pod Suchým. A pak domu. Nebo obráceně. Osobně bych sla asi obráceně, ale s dítětem mi přijde možná lepší nezačít zrubaní po x hodinách ve vlaku. A na to mi zas přijde výhodnější začít tím drsnějším úsekem. O vikendu na to mrknem s muzem, dik za ten hike planner, já to zatim rvala jen do mapy.cz. Chaty jsem rezervovala zatim nezavazne bez nejakeho hlubšího přemýšlení. Zdatní jsme tak průměrně, ale jsme celkem zvykli chodit po horách. Pokud pujdem nalehko, tak bych si celkem věřila. 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 24. května 2026 23:44

Tak Island :)

Na geologickem rozhrani Evropy a Ameriky