Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline continuity
42360 příspěvků moje polička 29. května 2026 13:19

Ounz jak píše Garfie

Jagellonská univerzita to určitě doporučuji z těch méně proflaklych míst, to je jak z Harryho Pottera. 

Naopak už bych se nedala ukecat na to přírodní koupání, byli jsme tam v létě a vůbec jsme se nechytli. Škoda půldne. 

Offline Ounz
20430 příspěvků moje polička 29. května 2026 13:53

continuity díky ta tipy, já pojedu vlakem ne autem, takže vejlety budu dost zvažovat a spíš se držet ve městě :)

Offline Garfie
28276 příspěvků moje polička 29. května 2026 14:00

Ounz Ale ta Wieliczka je jednoduchej výlet. Autobusy tam jezdí z centra snad co čtvrt hodiny, cesta trvá kolem dvaceti minut. 

Offline Ounz
20430 příspěvků moje polička 29. května 2026 14:15

Garfie jo? Ok tak díky, to zní dobře :)

Offline continuity
42360 příspěvků moje polička 29. května 2026 15:23

Ounzzrovna v te Wieliczke jsme byli myslím busem. 

Offline continuity
42360 příspěvků moje polička 29. května 2026 15:27

Ounz

ten Zakrzowek je taky ve městě, jezdí tam normálně tramvaj, ale jak píšu, místo krásné, vedro, vstup zdarma a podle toho to vypadalo. 

Offline Ounz
20430 příspěvků moje polička 29. května 2026 16:34

continuity ok díky moc :)

Offline brrr
12270 příspěvků moje polička 29. května 2026 20:02

Ounz Pod náměstí je super archeologická expozice. A v úterý je v Krakowě vstupné do městských památek zdarma.

Chces tipy na pajzloidní hospody?

Offline Ounz
20430 příspěvků moje polička 29. května 2026 20:25

brrr paizloidní? Určitě mi nějaký tipy klidně dej :)

Offline notna
9279 příspěvků moje polička 29. května 2026 20:52

Ounz Už tady všechno padlo, tak jen potvrzuji, že Krakow je láska. A hromadná doprava tam má super pokrytí. My jsme tam přijeli taky vlakem a celý týdem jsem používali hromadnou dopravu nejen po městě, ale i na tu Wieliczku, Zakrzowek i na koupání Zalew Bagry. A na jídlo a pití doporučuji chodit do židovské čtvrti.

brrr Ta archeologická expozice je skvělá.

Offline notna
9279 příspěvků moje polička 29. května 2026 20:54

Ounz A všechny tipy jsem tehdy nasbírala taky tady

Offline brrr
12270 příspěvků moje polička 29. května 2026 22:09

Ounz House of Beer na rohu ulic sv. Tomasza a Swietego Krzyza, Stary Port v ulici Jablonowskich (přes park je univerzita), Gospoda Koko v Holubí. Jsou to takové studentské hospody, ale Starý Port je boží.

Jo a ještě v Kazimierzi pierogy v Mirror bistro a Klub Wodki na ulici Jozefa

Offline Garfie
28276 příspěvků moje polička 30. května 2026 00:19

Ta archeologická expozice je super, to povrzuji. 

Ounz A já už od včerejška přemýšlím, jak se jmenovalo bistro, co ti chci doporučit já a konečně mně to naskočilo! Je to poblíž Jagellonské univerzity, Chiméra, takový stylový bufet, vybíráš si sama, spousta zeleně, určitě se ti bude líbit. Už jsem v Krakowě nebyla minimálně pět let, ale před tím jsem tam zašla při každé návštěvě. 

Offline Ounz
20430 příspěvků moje polička 30. května 2026 09:21

notna brrr Garfie díky moc za tipy :)

Offline Kokoska
34420 příspěvků moje polička 30. května 2026 10:03

Janulik03 ona ta povest je opravdu o neco horsi, nez skutecnost

Ale nepredstavujte si, ze je to normalni jidlo, za nasich asi 500 Kc dostanete v tom kelimku takovych 10 kousku velikosti žužu. Meli jsme to s muzem dohromady, snedla jsem dva kousicky a myslim, ze i on mel dost. 

Offline Kokoska
34420 příspěvků moje polička 30. května 2026 10:24

mirajo continuity Garfie Island je opravdu misto, kde citite, ze clovek az tak moc neznamena. My jsme byli jen na jizni strane, objeli jsme ta nejznamejsi mista, kde uz se zacinali bohuhel rojit turisti z Asie. Nastesti nelezou nikam mimo, takze na kopcich a na min popularnich, i kdyz uchvatnych mistech byl klid. 

continuity pocitej s tim, ze je tam opravdu hodne draho, za veceri pro dva v celkem obycejnem podniku typu fastfood jsme dali 17500, na nase to vydel peti. Jedna rybi polevka, fish&chips, steak s hranolky, 2 piva. V mensim mestecku v restauraci jidlo jedna ryba (myslim treska, pry vyborna), jehneci, 2 piva stalo cca 16000.  Co se tyka vyletu, do vnitrozemi nepusti ani v lete auto bez nahonu na vsechny 4, taborit se smi jen v kempech na rozdil treba od Norska, kde karavan muze kamkoli. Cesta vede misty uzemim, kde neni nic, jen lavova pustina, ty starsi vylevy jsou uz porostle nejakym lisejnikem nebo mechem, pusobi to dost nevabne az depresivne, jsou to kilometry a kilometry. Poradaji se treky na ledovce, dostanes helmu, mačky a pruvodce, to jsme sice nepodnikli, ale vam by se to mohlo libit. Obleceni samozrejme vodeodolne, on i pruchod za vodopadem se rovna prutrzi mracen, natoz kdyz to zacne padat shora a fuci do toho vitr. Ale vy jste v tomhle zkuseni, to je mi jasne. 

Offline Kokoska
34420 příspěvků moje polička 30. května 2026 10:30

Asiati jezdi do vnitrozemi timhle

To "normalni" brodivy auto vycuhuje vzadu.

Offline Černá kočka
1747 příspěvků moje polička 30. května 2026 12:31

Ounz V Osvětimi staví i rychlíky směrem z ČR (směr od Ostravy). Mě to sebralo hrozně moc, takže pokud to jde, doporučuju to zařadit na začátek cesty. Viděla jsem i takové ty jednodenní zájezdy, kdy tě vyzvednou u hotelu v Krakowě a dopoledne je program v Osvětimi a odpoledne solné doly Wieliczka. Ne že by to člověk nedokázal zorganizovat sám, ale někdy si chce odpočinout od hlídání jízdních řádů, normální lístky můžou být vyprodané, hodně lidí kolem bude stejně vždycky. A zajímavé tipy na Krakow má na youtube Janek Rubeš z Kluků z Prahy.

Online mirajo
2617 příspěvků moje polička 30. května 2026 12:51

Kokoska continuity My meli pujcenou Dacii Duster 4x4, jezdi jich tam spousta, skoro vsechny bily. Na off-road v pohode /jedna pichla pnaumatika, ale asi trochu uchazela od zacatku/, do hlubsiho brodu urcite ne. Utopit auto uvnitr Islandu by bylo hodne drahy. Pujcovat vzdycky ctyrkolku, jinak nesmis zajet nikam mimo asfalt, coz je omezujici hodne. 

Vnitrozemi urcite neni nutnost, puvodne jsme to nemeli v planu, ale byl to pro me velkej zazitek. 

Offline Kokoska
34420 příspěvků moje polička 30. května 2026 13:37

mirajo ty Dustery tam je videt hodne, to je fakt. Ty vetsi auta jsou o dost vyssi a asi se to pronajima i s pruvodcem na ruzne aktivity, hodne tam bylo aut od troll.is