Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 08. června 2018 12:58

moora no já si myslim, že jsem s Rufíčkem asi něco zásadního nepochopila....ale je teda pravda, že on byl zkraje úplně strašně hubenej, ono to na něm není tak vidět, jak má trochu chlupy, ale měl strašně vylezlý žebra.

A von teda ani venku moc nežere žádný hnusy, ale tu myš, co si ulovil, tu si teda i sežral.

Ale prostě jakmile je nějakej diskomfort, rozrušení, přestává žrát.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. června 2018 13:16

pan kocour se mi vůbec nelíbí ale utekl mi :/

je nějak hubený, takový rozčepýřený, zdálo se mi, že má zase tu blanku přes oči, ale nestihla jsem to zjistit. 

žere (ale ne kapsičky, žere jen maso, jinak nic), a běhá (večer běžel za námi na venčení se psem). ale nelíbí se mi.

může to být z klíšťat? tuhle se vrátil obalený, a vytáhnout vždycky zvládnu jen pár, než ho to přestane bavit. měl krk úplně do krve rozdrápaný :/ to už se mu zahojilo.

má smysl jít na veterinu preventivně bez kočky a popsat stav? že by mu něco dali přes víkend, než se mi ho snad povede chytit a vzít k doktorovi fyzicky.

já se z něho zblázním. ještě tak tři čtyři dny zpátky to byla lesklá spokojená krásná kočka.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 08. června 2018 13:47

Jiná Realita no z klistete muze mit ehrlichiozu. ale byl by urcite potreba odber krve a pak antibiotika. nema blechy?

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 08. června 2018 13:48

Jiná Realita nebo jestli nedostal na budku od nějakýho jinýho kocoura?

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 08. června 2018 13:53

Jiná Realita taky mě napadlo, že se honí za kočkama + jestli ho neporychtoval nějakej jinej kocour. U nás jsou teď kočičí námluvy v plným proudu, každou noc to tu máme s výraznou  zvukovou kulisou.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. června 2018 13:56

Potrefenáhusa viktorka_od splavu 

zbitý mi nepřipadá, ale vím, že po sobě nevraživě koukají s jedním, který je asi dvakrát větší než pan kocour, a velký šéf a bitkař :/ resp. ten bitkař po něm velmi zle hledí.

blechy podle mě nemá, hladila jsem ho tak před těmi třemi dny (pak tu asi dva dny nebyl k vidění, to dělává, myslím, že bydlí ještě u jedněch sousedů, nebo se prostě mineme, on je je na lovu, já ještě v práci).

jen měl fakt hodně klíšťat, přestože má pipetu, tak měl snad 20, sice polomrtvých, ale měl. a všechno si to rozdrápal.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. června 2018 13:57

Zina ale kastrovaný asi ne?

49376 příspěvků moje polička 08. června 2018 14:02

Jiná Realita je fakt že garfield budiž mu kočičí nebe lehký se rval hodně a dokud se mu to buď nevyvalilo hnisem ven, nebo jsem ho důkladně neprohlídla, nic nebylo vidět. takže i to je možný. nebo mu "jenom" to rozdrápaný zhnisalo (klidně vevnitř pod uzavřenou kůží nad tím). chce to holt tu veterinu. nemá u vás někdo ordinaci i o víkendu?

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 08. června 2018 14:02

Jiná Realita no mohl vlízt do aury tomu druhýmu kocourovi

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 08. června 2018 14:28

Jiná Realita Já myslela, že kastrovaný není, protože mámini kocouři se po kastraci do jenoho drželi na statku a nikde moc nebrouzdali, ale asi to teda není pravidlo. Ale i tak mohl narazit na nějakého jiného kocoura a dostat na budku od něj.

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 08. června 2018 18:53

paktofonika Pokud psiska mají normální náladu a jsou akční, tak bych to nejedení neřešila. Nad plnou miskou hlady určitě neumřou a v tom vedru je nižší apetit úplně normální.

Já ted vidím kažou chvíli nějakého bostonka. Ti tví to otevřeli.

Známá si pořídila štěně, mají týden Haničku a dneska, ve frontě na jahody, jsem drbala Pepu. Pepa byl ale trochu autista, i když mu to drbání dělalo dobře, nebavil se se mnou.

Ta zvěř tady je tak úžasná.. vždycky mi úplně pohladí po duši.

Moje favoritky jsou ale Su a Bu. Den a noc. Sluneční obláčkový den a temná noc 

49376 příspěvků moje polička 08. června 2018 22:16

Zina vůbec to není pravidlo. naši kocuři se doma drží hodně, ale ti nechodili prvního půl roku vůbec ven. předchozí, samozřejmě taky kastrovanej, se potuloval docela dost, kolikrát taky byl dva dny pryč

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 08. června 2018 22:38

Dadoo já stála dneska frontu na jahody s černým královským pudlem Sašou :-)))

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. června 2018 08:38

paktofonika u nás toto bolo s rybami a jedným druhom mäsa, pes ich nezožral ani po hladovke, nakoniec som menila e-shop s mäsom a ryby kupujem len v akcii a ľudskej kvalite (tie e-shopové nechce). Jednu dobu vyhŕňal zeleninu a odmietal akékoľvek ovocie, ale fakt intenzívne, nepomáhalo ani miešanie do mletého mäsa + nezožral napr. tvaroh s ovocím, jogurt, mozzarellu - tam pomohol odstup času (pubertálne sa zaťal a proste to nežral). Pomohlo aj zníženie dávok, momentálne Riki zožerie komplet všetko, misku vylíže do 30 sekúnd, na žrádlo sa teší a neodmieta vôbec nič, ani teplo mu nezabráni nažrať sa.

Možno majú len dáku fázu, keďže sú dvaja, možno aj Amy sa opičí po Percym, ak tento v puberte skúša, či musí ozaj žrať všetko :)

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 09. června 2018 17:52

No, zdravím i tady, dneska jsem taková zvídavá.
V týdnu jsme museli nechat uspat naši psí obludu. Je to smutné, ale nechci vás tady rozplakávat. Chci se jen zeptat, jak a čím se čistí kotce před nastěhováním nového psiska - zejména muž potřebuje dost rychle nástupce, aby mu na zahradě nebylo teskno.
Kromě toho jsem se chtěla zeptat, jak se to dělá, když se kupuje štěně. Chápu, že to zní asi směšně... My měli všechny psi z útulků, i ta předchozí byla odchycená někde v lese. Rádi bychom československýho vlčáka nebo rotvajlera, čistokrevnýho, ale bez PP. Různě se ptáme, různý názory jsou fajn... páč jsme tíhle nepolíbený. Jinak samozřejmě ty věci s výcvikem stran těch plemen jsou jasný, tam už naopak zkušenosti máme. Díky

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 09. června 2018 18:02

Gellnerova Proč nechcete s PP? Kvůli ceně? Zkuste prosím vzít na vědomí, že PP neni nic víc, než rodný list. Čistokrevný pes bez rodného listu ale neexistuje. Nemáte jistotu, co za předky pes má. Obě vybraná plemena mají složitější povahy, rotvíci mají i spoustu zdravotních problémů... Psi co jsouuchovněni a mají potomky s PP mají zdravotní testy a měli by i vyhovovat povahou. Psi co mají PP, ale jejich štěňata ne - ty byli v 99% případů vyřazeni z chovu právě pro špatnou povahu nebo zdraví. Ano, ani papíry nezaručí zdravé štěně, ale šance je tam rozhodně vyšší. U "čistokrevných" bez PP neplatí, že jsou zdravější než ti s PP. Pokud jde o cenu, je možné narazit na čistokrevné papírové štěně, co je ale nestandartní. Například má chybu ve zbarvení, chybí mu zub, nebo je předpoklad že přeroste/nedoroste standart. A chovatelé pak taková štěňata prodávají mnohdy za méně než se prodávají bezpapíráci. U těhle psů je povaha opravdu důležitá a řešení zdravotních problémů pro plemeno typická tak nákladné, že i 3x překoná cenu papírového psa. A navíc se pes i lidi trápí. Opravdu to zkuste ještě promyslet. A nebo vybrat štěně v útulku. Štěňat podobných na čsv i rotvíky bývá docela dost... Ano, i tam je to loterie, pokud jde o zdraví a povahu. Ale toho tvorečka zachráníte a nepodpoříte někoho, kdo je namnožil. 

A když se přeci jen rozhodnete pro "čistokrevného bez PP", vyberte štěně opravdu za cenu očkování a čipu, ne za 5 a více tisíc. Lidé, co je prodávají za tyto částky to opravdu dělají pro výdělek, i když tvrdí opak. Této problematiky jsou teď plné internety... 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 09. června 2018 18:19

MPLee 

Offline Sedna
41 příspěvků moje polička 09. června 2018 18:41

Gellnerova Já osobně bych šla cestou buď pejska z útulku nebo štěně s PP. Jinak teda výchova ČSV a rotvajlera to je nebe a dudy. Rotvajlery jsem měla dva, ČSV je můj sen. Chodím sem okukovat Josefa. 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 09. června 2018 18:56

Sedna takže hlasuješ pro vlčáka?

Na ty argumenty proti bez PP nejde neslyšet, jak jsou logický, až to hezký není. A ano, motivace byla finanční.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 09. června 2018 19:01

Přesně tak, souhlasím s předřečníky. Před 14 dny jsem nechala uspat svého psa s PP, byl už hrozně starý, skoro 15 let... ovšem do doby, než přišly nemoci stáří, žádnými neduhy typickými pro retrívry netrpěl, i díky tomu, že jsem při výběru štěněte právě na toto dbala... což je možné jen u psa s PP...

A jak říkáte, příští pes ke mně přijde, ať už někde na ulici nebo z útulku, nebo jdu zase do PP.