Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 10. června 2018 11:10

Stará Stanová Kůže tak jasně, že záleží na tom příběhu, já jsem taky za jednovokýho čokla vysolila 1500,- ani jsem nemrkla a ještě jsem si ho musela vyhrát v konkurzu, protože o něj byla strašná rvačka a já z něj byla úplně perplex, sotva jsem ho viděla. Jela jsem si pro něj teda jenom do Počernic 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. června 2018 11:10

Sedna No u nás je nový prírastok mops krížený s čivavou.  A paní že si ho doviezli neviem odkiaľ, dali za neho 200 € a super paráda. Napríklad dôchodci si radšej vezmú psíka z útulku pretože zaň nemusia platiť, majú odpustenú daň a spoločník je to super aj tak. Ja som plánovala psa dlho a pravda je že v tej dobe bola informovanosť nízka. Teraz už vidím o problematike množiarní oveľa viac článkov, už aj v správach sa informuje o tomto týraní zvierat. No dúfam že sa to bude zlepšovať. 
Minule som si písala s jednou pani zo Slovinska a vravela že jej známa si nedávno priviezla z Čr bostonka z množiarne, proste sa jej to aj napriek ceste oplatilo. A že to nieje ojedinelý prípad pretože Čr a Sr je známa tým že sa tam dajú zohnať drahé plemená lacno. 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 10. června 2018 11:11

Potrefenáhusa Tak, Facebook je plný dotazů psaných češtinou s mnoha hrubkama, jestli někdo nepřenechá štěně zdarma, a taky zblízka, protože z Prahy do Kolína je to daleko... Když nemají ani pár tisíc za výdaje chovateli a ten pes musí skoro doťapat až k nim, jak pak chtěj pečovat spoustu let o to štěně? (u veterináře jsem je nikdy nepotkala....)

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 10. června 2018 11:11

Zina 

což mi připomnělo, že kdysi jednomu pánovi u nás v parku utekla hárající fena (chodil s ní navolno) cca velikosti vlčáka z trojskýho útulku a za dva měsíce se mu narodilo 12 štěňat, z nich většina měla na zádech ridge... 12!!!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. června 2018 11:17

Stará Stanová Kůže Človek ktorý množí krížencov nieje CHOVATEĽ je to množiteľ. A argument že sa do šteniatka zamilovala?

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. června 2018 11:18

Ta asi to mělo z ridgebacka víc, než ten s tou krátkou ridgí, ten teda neměl jen krátkou ridge, ale celej byl tak poloviční délky, proto to vzbudilo mojí zvědavost.
A o tý nadpočetnosti - jsme si dlouho myslela, že je to fakt UL, ale pak jsme četla na chalupě nějakou publikaci o psech, tuším ze 70. let, a tam to fakt psali, že se nechává jen X štěňat,  zbytek se utrácí, aby se nevyčerpala fena. Tak se to asi fakt kdysi dělalo, ale to už je nejmíň 40 let dozadu, takže nechápu, že v době internetu si dají lidi tohle nabulíkovat. Jo, ještě tam mimochodem psali, že pes je vždycky cennější než fena .

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 10. června 2018 11:22

Zina hele dělalo a podle mě asi minimálně do revoluce, když jsem byla v 80. letech na základce, tak maminka mojí kamarádky měla chovnou stanici boxerů a myslím, že nechávali tenkrát dva pejsky uspat, protože měli nestandardní znaky, nějak hned po narození. Ale dneska už to nejde a myslim to žádnej slušnej veterinář snad neudělá. Nebo je to v šedý zóně, o který se nemluví? 

1333 příspěvků moje polička 10. června 2018 11:29

Babička mívala před revolucí chovnou stanici maďarských ohařů. Pamatuju si jen jeden vrh, C, bylo jich 7. Jestli se mi to neplete, tak tam byl spíš problém s tím, že za ty víc než 6 se víc platilo za PP, nebo co.... Nebo to nešlo vůbec, uznat to sedmé jako PP? Už nevím, byla jsem moc malá.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. června 2018 11:34

Potrefenáhusa Věřím, že nedělá, je to pěkně hnusný :-(. Navíc PP dostaneš vždy, i kdyby bylo štěně fialový, a psa s PP, kterej akorát kvůli znakům nebude chovnej, není takovej problém udat. Bohužel voříšci jsou na tom hůř - já jsem jedné veterinářce pochválila toho jejího a ona řekla, že pochází ze štěňat, který tam majitelka původně přinesla utratit, přitom už normálně běhaly, viděly a všechno :-(((.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 10. června 2018 11:35

Stará Stanová Kůže já mám pocit, že ty papíry dostalo jen těch 6, zbytek ne a že se to většinou řešilo tím utrácením hned po narození, taky všechny nestandardní barvy a tak. 

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 10. června 2018 11:37

Zina jj, já vim, že teď dostane každej, proto jsou ty povídačky fakt jenom pastí na neznalý lidi. 

No, já znám pár holek, co dělaly sestry na veterině a minimálně jednoho čokla a pár koček s podobným příběhem má tamodtud skoro každej...

Offline Sedna
41 příspěvků moje polička 10. června 2018 12:00

Potrefenáhusa Lustrovala bych jak o život. Stejně tak jako když jsme jedinkrát meli štěňata. 

Jednou jsem narazila v nakupaku na člověka, chodil tam se dvěma štěňaty v tasce a tě prý za petikilo jedno. Ten strach kde skonci, byl děsnej. Tak jsem vysolila litr a odjela s nákupem a dvěma psy, netušíc či s nima udělám. Nakonec jedno zustallo u nás a jedno u sousedů. Vyrostl z nich něco jako menší labrador. Ten náš odešel v lednu, brácha se těší dobrému zdraví, je.mu trinact. 

1333 příspěvků moje polička 10. června 2018 12:03

Sedna Tak vidíš, taky máš měkké srdce.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 10. června 2018 12:08
Reakce na paktofonika:

Minule som si písala s jednou pani zo Slovinska a vravela že jej známa si nedávno priviezla z Čr bostonka z množiarne, proste sa jej to aj napriek ceste oplatilo. A že to nieje ojedinelý prípad pretože Čr a Sr je známa tým že sa tam dajú zohnať drahé plemená lacno. 

​No, ta se bude divit, až vysolí za levnýho pejska desetitisíce na veterině 

Náš Otíček byl jenom za adopční poplatek, ale už bych měla minimálně dva čistokrevný za ty náklady. Já toho nelituju samozřejmě... 

Mimochodem mám pořád větší radost, protože Otíček prospívá a je z něj skoro novej pes  Jak by chudák skončil v původním místě, nechci ani domejšlet.

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 10. června 2018 12:10

barbucha tak za mě Otíčka podrbej..a jak teda řešíš jeho tajli?

Offline Sedna
41 příspěvků moje polička 10. června 2018 12:10

Stará Stanová Kůže já klidně pojedu pro voriska x kilometrů a zaplatím za něj. Ale chci vědět odkud pochází, chci mít jstotu, že to není mnozirna. Ve chvíli, kdy mi chce psa predat někdo na náměstí, je něco špatně. 

Offline Sedna
41 příspěvků moje polička 10. června 2018 12:13

Stará Stanová Kůže já, co se týče psů, tak absolutně. Bych za ně dejchala. A strašně se tesim, až zas bude psisko v baráku. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 10. června 2018 12:15

SunEclipse 

Podrbu!

No, jak... dostává jen maso se zeleninou, úplně bez příloh. Dietka! Trochu je to už vidět (doufám že si to jen nenamlouvám). A venku holt musím hlídat - tam by sežral úplně všecko. Všecko teda samozřejmě nepodchytím, ale pokud je to kus ovoce (typicky nakousaný jabko před školou), tak žádná tragédie. Jen dávám pozor kolem krmítek, aby nežral pečivo (tuny toho tam jsou). A kolem kontejnerů samozřejmě, tam se bojim těch uzenin a masnejch zbytků.

No, ale dieta... znáš to. Včera jsme byli na zmrzlině 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. června 2018 12:37

barbucha No tak musí aj nemusí. Ja som zástanca toho že pokiaľ nemám na psa s PP tak si buď počkám na neštandardné šteniatko alebo si psíka vezmem z útulku. Žiadne psík na druhom konci republiky, z dobrej rodiny, dobré podmienky, 5000 nieje veľa u mňa neexistuje. Tipujem že sú to prevažne šteniatka od ľudí ktorý chcú fene dopriať aspoň raz v živote šteniatká pretože to kdesi čítali že to je super. Mala som takú kolegyňu, fena zlatého retrievra bez PP, pripustili ju s krížencom ktorý sa trochu retrievrovi podobal, ešte mi popisovala ako musel manžel psa pridržiavať, šteniatka super krásne ňuňu, zázemie ok ale ja by som toto nepodporovala. Krížencov je v útulku dosť. 

A Otíčkovi prajem všetko dobré, podrbať za uškom  Ako tak čítam tak sa u vás má ako kráľ. 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 10. června 2018 13:24

Mno, tak tedy, "paničky" milé, ok, je rozhodnutu. Nestandrardní štěňátko, fenka, rotvajler.
Jako odpusťte mi, jak jsem psala, nikdy jsme štěně nepořizovali, čili problematika je to zcela nová.
Pesana bez papírů by nám patrně rozmluvil i pán, za kterým se muž dnes ještě chystá, dlouholetej rotvajleří fanoušek, ale víc hlav prostě.  

Stran té osvěty - no,ono kdo se nezajímá, tak neví. Můžou to omílat v televizi a v rádiu, ale kdo o problematiku nemá zájem, stejně to přepne. My jsme doma psa nikdy neměli. Od muže rodina měli vždycky nějaký psy z útulku. A my jsme k naší feně taky přišli jak slepej k houslím, byl to pětiletej ovčák odchycenej policií. Takže skutečně nebyl jedinej důvod zajímat se o množírny, štěňata, etiku kolem chovů...až teď.

I to vnímání s PP a bez PP jsem měla jinak - teda jinak, než píšete. Psa s PP jsem považovala za rozmařilost, protože nepotřebuju žádnýho hogo fogo šlechtice na výstavy, ale normálního psa... (no a když chceš normálního konkrétního psa, pak cesta vede přímo tam, kam nemá).
Je to samozřejmě kravina, to jsem pochopila už u prvního příspěvku MPLee .
Takže jsem prostě ráda, že jsem se zeptala. Tak dík :).