Gellnerova Kdybyste chtěla ČSV, mám dvě známé chovatelky, můžu se poptat, zda by neměly tip na nestandardní štěně.
Chlpáči a iné
Gellnerova nooo, těžko říct. Vlk se mi děsně líbí, o tom žádná. Z výchovou zkušenosti nemám, ice určitě může poreferovat. Rotvajler chce klasický výcvik a důslednost. Že by měl složitější povahu mi nepřijde. Je klidnej a rozvážnej. Do ničeho nejde po hlavě a fakt zapřemýšlí než něco udělá. Naše fenky byly fakt úplně nejhodnější psi jaký jsem kdy měla. Samozřejmě přesně do chvíle než by bylo třeba bránit rodinu nebo by nám někdo lezl přes plot. Tedy v praxi k tomu nikdy nedošlo, ale pevně doufám, že by to tak bylo a ne že by zloději samou radostí oblízy ksicht. Fakt je, že mívají problémy s klouby. Měly je obě. Jo na taky bejvají dost líný. ![]()
Teď jsem chvilku bez psa, ale až to přijde tak buď zase rotvík anebo německý ovčák no anebo maliňák.
Gellnerova A trváte na štěněti?
ČSV jsou k adopci zde http://pomoc-csvlcak.cz/adopce/
Opravdu se na tom nevyplatí šetřit, když si člověk uvědomí, kolik peněz utratí za oblečení, mobily, kabelky, parfémy... No a pak by šetřil na parťákovi na dalších minimálně 10 let? To se určitě nevyplatí. Navíc málo kdy člověk opravdu ušetří, jen ty peníze pak nechá na veterině ![]()
MPLee Mno, já moc ne, jsem takovej ke spoření donucenej spořil. Ale že se na veterině nechá utratit balít, to teda jsme během posledních měsíců poznali
.
... vlčáci jsou překrásný, ale čtu ty popisky, na to si netroufáme. Muž to s původním ovčákem uměl, ale nemá tolik času, kolik by asi takovejhle vlk potřeboval.
Baikan Srdce draka, ten je krásnej. Ale nezvládla bych ho, už znám svoje chovatelský schopnosti, nedovedu být konzistentně autoritativní.
Gellnerova Já to naprosto chápu. Také si nežiju na vysoké noze. A na štěně jsem šetřila přes půl roku. Ale nebyla jsem teda v situaci, že psa potřebuju nejlíp hned. Chápu, že pro děti je to těžké ![]()
Ale útulky jsou plné štěňat, určitě byste vybrali i tam
http://www.home4pets.cz/psi-k-adopci/psi/stenata-2-8-mesicu/item/24656 nebo http://www.home4pets.cz/psi-k-adopci/psi/stenata-2-8-mesicu/item/24623 https://www.facebook.com/pg/cestazadomovom/photos/?tab=album&album_id=2123924954493585
Sedna aha ![]()
Gellnerova To je právě ono, vlčák není ovčák. A jestli je muž zvyklej pracovat s ovčákem tak by to asi nebyo to pravý. Už se tady o tom psalo, že vlk chce spíš takovej intuitivní výcvik, žádnej dril.
Sedna Čtu tam, že podmínkou adopce je kastrace v dospělosti... To mi přijde takové už moc... Každý pes přece nemusí být kastrovaný, záleží na povaze, okolnostech.
http://www.home4pets.cz/psi-k-adopci/psi/stenata-2-8-mesicu/item/24656
Stará Stanová Kůže mně tam padl do oka Amadeus, i kvůli mé slabosti pro Mozarta
. Ale máme čtyřlý dítě - a tamto byla neskutečně flegmatická dobračka, nechala se tahat za uši a šplhat po sobě, cokoliv. Bojím se psa s minulostí po pravdě.
Gellnerova podporovánim množení psů bez PP včetně vořechů se podporuje týrání zvířat, buď s PP nebo útulek, neberte si štěně bez PP
Stará Stanová Kůže nejde o povahu, ale chtej zabránit aspoň trochu zbytecnymu množení a naslednymu neustálýmu přílivu štěňat i dospělých nechtěných psu do utulku
Gellnerova Je to čímdál jasnější, i kvůli té povaze potřebuješ PP!
(teda mezi námi, ta naše nebožka s PP, vnučka světové šampiónky, byla strašná mrcha - ale to je prý typické pro její plemeno, prostě některé feny se někdy přesně takhle typicky nevyvedou, mnooooooo..... ale nádherná a zdravá byla, to zas jo.)
Potrefenáhusa Jo, tuším, že to tak nějak myslej. Ale taky by bylo dobré novému majiteli důvěřovat, že má vlastní rozum a tohle rozhodne podle situace - moje nebožka kastrovaná nebyla, i když jsem ji nemínila rozmnožovat. Neměla o sex zájem a ostatním psům taky moc atraktivní nepřipadala, takže nebylo třeba tohle vůbec podstupovat.
Gellnerova Já bych to asi fakt řešila štěnětem s útulku. Navíc štěně se s malým dítětem sehraje daleko líp. Ty z odkazu jsou úžasný.
Stará Stanová Kůže Když ti lidi pracují celý rok s hromadou odložených, týraných a vyhozených psů. Zbytečně namnožených, bez rozmyslu. Když vidíte to utrpení na vlastní oči, už bohužel lidem nevěříte. Lidi jsou bohužel opravdu pitomci a dobří lháři. Já sama měla v dočasce 6 koťat z ulice, štěně s nemocným srdcem z osady a 2 psy z ulice (z toho nám jeden pes a kocour zůstal v rodině
) A věřte, že jsem hodně koukala, kdo zvíře dostane a ne, nevěřím lidem. Ano, někdo si to je schopný pohlídat a opravdu to udělá. Ale spousta lidí nechá hárající fenu běhat navolno, nebo na zahradě kde se k ní může dostat sousedův pes. Nekastrovaného kocoura běhat po venku, protože on domu koťata nedonese, že. Další si pak zcela upřímě řeknou, že je jejich pes tak úžasnej, že by byla škoda, kdyby geny nepředal dál. A přece by byla škoda, aby si pejsek neužil. A ty prcci, co takhle vyprodukujou pak skončí v strašně moc případech v tom útulku.
Od doby, kdy jsem řešila složitou operaci štěněte (naštěstí úspešně a je z ní už spokojená psí dáma) a kdy mi doma umíral jiný prcek před očima... Jsem všechny dávala dál se smlouvou a podmínkou kastrace. I když šlo o kočky do bytu. Nikdy nevíte, jestli to zvířátko nepoputuje dál. I když je ve smlouvě jasně napsáno, že nesmí... A když víte, jak začal život jim, prostě nechcete za žádnou cenu dopustit, aby jednou stejně dopadl jejich potomek. Bohužel, pak to občas odskáče i normální a zodpovědný majitel, ale s odpuštěním debilů, co si berou psy je bohužel víc ![]()
Plus teda kastrace má i prokázaný pozitivní účinky na zdravotní stav, zvlášť u fen.
MPLee Chápu. Jo, ale ta kastrace musí myslím proběhnout ještě před prvním háráním, mám takový dojem, aby to ty pozitivní účinky mělo. Tenkrát jako novopečený majitel psa jsem tenhle termín neznala, tak k tomu nedošlo, a pak to naštěstí nebylo třeba řešit.
Jinak kočku kastrovanou máme, ona je strašná děfka, a to i po kastraci a na stará kolena.... ![]()
![]()
MPLee Já tomu s tím PP už rozumím :). Add kastrace - právě jsme o tom s mužem mluvili - má mít fena jednou štěňata nebo je to fáma? A kastrovaná fena patrně nehárá?
edit .. děfka prej
... to sou všechny kočky. Eště mě pobavilo, že "fena neměla zájem o sex". Pěkný výrazivo.
Naše teda taky neměla. Když hárala, nevšiml si jí jedinej pes. Taky teda ve finále měla rakovinu mléčnejch žláz (nebo tak nějak nejasně nám to veterinář říkal), nemám tušení, jestli to mohlo s tím pohlavním životem souviset?
A takže teda kastrace před štěňatama je dobrá volba, jo? Muž tady hlasuje pro fenu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí